Dimecres,24 abril, 2024
IniciA PORTADAEl gel àrtic i antàrtic arriben als seus mínims històrics

El gel àrtic i antàrtic arriben als seus mínims històrics

REDACCIÓ/NATURA.  A l’hivern l’oceà Àrtic registra la seva extensió màxima anual de gel. En el pol oposat, durant l’estiu austral, l’oceà Antàrtic registra els seus nivells més baixos.

Segons el Centre Nacional per a la Neu i el Gel (NSIDC, per les seves sigles en anglès), aquest any, tant l’Àrtic com a l’Antàrtic, han registrat un rècord negatiu arribant en aquestes estacions als nivells més baixos en 38 anys, quan es va començar a mesurar via satèl·lit l’extensió del gel marí en els pols.

El gel àrtic ocupava 14,42 milions de quilòmetres quadrats al març d’aquest any. En l’Antàrtic, la superfície mínima de gel durant l’estiu va ser de 2,11 milions de quilòmetres quadrats. Són, en tots dos casos, els pitjors resultats registrats en la sèrie.

Les dades mostren una tendència que es repeteix cada any en la qual els mínims van a pitjor. El gel àrtic ocupava en 2016, durant la mateixa estació, 14.520 milions de quilòmetres quadrats, una trajectòria que va a la baixa des de començaments del segle XXI, mentre que la temperatura global augmenta cada any.

No obstant això, encara que la situació és similar, la tendència no està tan clara i hi ha anys en els quals s’experimenten pujades d’aquests mínims en l’Antàrtic, possiblement perquè l’afecten més altres factors regionals, com a petits canvis en el clima de l’oceà Austral, segons el NSIDC.

Font: CSIC

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies