REDACCIÓ/AGENDA/SOCIETAT. La Festa del Most, organitzada pel Grup d’Investigació i Història i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, se celebrarà el pròxim diumenge 17 de setembre a la masia de Can Barra.
La trepitjada del raïm, de la vinya de la mateixa masia, compondrà l’acte central de l’esdeveniment.
Els assistents podran participar trepitjar el raïm i seguir l’elaboració del most amb el mètode tradicional. Sens dubte, una oportunitat única per conèixer tot el procés de la verema, des de la collita fins a la seva obtenció.
Una vegada que el most sigui a les botes s’iniciarà el procés de transformació en mistela. També està previst elaborar, pel procés d’ebullició, una petita quantitat del denominat “vi de missa”, “most bullit” o “vi bo”.
L’activitat comença a les 9 h amb un esmorzar de pagès per agafar forces per la trepitjada que s’iniciarà al voltant de les 11 h.
El GIHSQ obrirà les portes del Museu Agrícola, que compta amb eines restaurades cedides per santquirzencs i santquirzenques.
Com a novetat enguany, hi haurà una mostra d’oficis antics, per donar a conèixer com treballaven els cistellers, els bufadors de vidre, els ferrers de tall i els boters.