Divendres,14 juny, 2024
IniciSANT QUIRZEELECCIONS 28M28M/ Joan Manuel Arruga (Vox): "som els únics que continuem defensant a...

28M/ Joan Manuel Arruga (Vox): “som els únics que continuem defensant a nivell estatal la nostra cultura, tradicions i valors de sempre”

JAVI QUINTANO
17/5/2023 | 17:10:32 |

Avui entrevistem en Joan Manuel Arruga, candidat a l’alcaldia per part de Vox. És la primera vegada que aquest partit es presenta a les eleccions municipals, però en Joan Manel ja ha estat al PP, A Ciutadans i fins i tot a un partit o llista que va fundar ell mateix: Sentit Comú. En tot cas, ara es presenta amb Vox, i creu el seu partit és l’únic que a nivel nacional “continua defensant la nostra cultura, les nostres tradicions, els nostres valors de sempre”. A nivell municipal, pensa que a Sant Quirze som uns grans oblidats de les administracions supramunicipals i que ara és el moment de “cuidar el propi barri, cuidar el propi poble”. No considera que Vox sigui ni feixista ni d’ultradreta.

Qui és Joan Manuel Arruga?

És un veí de Sant Quirze. Porto des del 91 aquí. Estic molt a gust i molt enamorat del poble i vaig començar a ficar-me en temes de política al poble arrel d’una sèrie de problemes. Vaig estar a la Federació de Veïns i sempre he estat molt actiu en tot el que és la política local. I m’encanta poder dedicar temps i poder treballar pel poble.

Has estat en politica institucional?

Vaig estar primer al Partit Popular, i després vaig fer-me el meu propi partit, la meva pròpia llista, que era Sentit Comú, i vaig estar també una temporada a Ciutadans.

Quins són els 3 problemes més greus de Sant Quirze?

A veure, problemes més greus de Sant Quirze? És que n’hi ha més de 3. Tenim un dèficit d’instal·lacions esportives de fa molts anys. Tenim una falta de cuidar el poble i de manteniment, també de fa anys. Es fan les urbanitzacions, es parla d’això i tal, i bueno, però es deixa tot de la mà de Déu i vinga, i campi qui pugui. Quan s’acosten les eleccions, sempre cada govern municipal que hi ha, pinta una mica, fa s¡alguna cosa, es renta una mica la cara i ja està. En lloc de tenir un servei de manteniment i de cuidar el que és l’àmbit públic… tenir-ho cuidadet de forma permanent, anar-ho fent.

Home, després tenim problemes com les línies d’alta tensió, que també és una reivindicació de fa molts anys, que es treguin, que deixin de passar per mig del poble, però bueno, com amb altres temes, sembla que Sant Quirze és l’últim poble oblidat. Haurem de fer allà de”Sant Quirze existeix”. Amb les instal·lacions esportives també passa el mateix. M’agradaria saber, la Diputació de Barcelona, per exemple, quants calés pensa destinar a les instal·lacions esportives de Sant Quirze. És una vergonya que el club de futbol, hagi d’estar entrenant en una quarta part, una octava part del camp de futbol, perquè no hi caben més. Hi va haver un club de rugbi que no va poder tirar endavant perquè no hi havia instal·lacions… O que es faci un skate-park nou, que els que practiquen aquesta modalitat esportiva, no el poden fer servir perquè és un d’això. I a l’Ajuntament ningú els va demanar com havia de ser… Van tirar pel dret i ja està. Diners llançats. I així podríem anar nomenant coses. També tenim el problema de l’aeroport, el problema de sorolls, d’un risc d’accidents. I algun dia acabarem tenint un disgust i greu.

Què valores positivament de l’equip de govern? Dels darrers vuit anys?

Em costa dir-ho, ara. Per exemple, no ha incrementat el dèficit de l’Ajuntament. Amb això podem dir que s’han portat bastant bé.

D’aquests problemes que han sortit (manteniment, l’alta tensió, l’aeroport…) Vox té alguna proposta concreta per canviar-ho, per millorar-ho?

Sí, home, clar. El lema general de Vox per a aquestes eleccions municipals a tota Espanya és “cuida el teu barri, cuida el teu poble”. El leitmotiv de tot és, sobretot, administrar bé i cuidar bé les coses que ja tenim. I després anar a buscar com arreglar els problemes que tenim pendents.

Per exemple, el tema de les instal·lacions esportives a Sant Quirze. Cal anar a matxacar la Diputació i la Generalitat. I aviam, si d’una vegada se’n recorden que Sant Quirze existeix. O arreglar la variant de la 1413 aquí. Porten 20 anys prometent. De moment, aquestes eleccions municipals encara no ha sortit la Generalitat dient que ens ho farà. Com altres. Aquí està tot pendent. I cada dia cues per entrar al poble.

I sobretot intentar treballar amb tots els membres del Consistori i intentar buscar, anar junts a fer algunes reivindicacions. Això em consta que no s’ha fet. Jo vaig proposar a l’actual alcaldessa, el seu dia, que anessim tots els grups a la Diputació a demanar una vegada que ens ho arreglin. Però anem tots. “Sí, sí, ja en parlarem”. Han passat 8 anys. Res.

Per què es presenta amb Vox? Per què Vox apareix? Entenc que és la primera vegada que es presenta a les eleccions municipals. Què té Vox de diferent de les altres 8 candidatures? Què és el que no pot fer un altre partit que fa Vox?

No és que no puiguin, es que no ho volen fer… Vox, actualment, a nivell de tot Espanya, és l’únic partit que continua defensant la nostra cultura, les nostres tradicions, els nostres valors de sempre. Cosa que altres partits han renunciat. És l’únic partit que s’oposa obertament a l’agenda 2030, als globalismes estúpids o normes sobre canvi climàtic, el què la “religió climàtica” diu que s’ha de fer perquè tot funcioni. Tenim una sequera molt greu però en aquest país s’han tirat a terra cent i pico de preses. Des de l’última sequera greu que vam tenir a Catalunya es van aportar una sèrie d’opcions i solucions. No s’ha fet res. Ara estem com estem però en els últims 10 anys no s’ha fet res.

I evidentment defensem que som espanyols, ens sentim espanyols, perquè som catalans. I demanem que s’acabi tota la bogeria del procés i que deixem de llançar diners i temps i esforços amb tonteries com per exemple que estiguem subvencionant escoles al sud de França. Els catalans hem de pagar l’escola als francesos? Hem de pagar no sé quantes ambaixades a l’exterior que ningú ha demostrat o ha dit què punyetes aporten de benefici? Hem d’estar admetent qualsevol immigració a qualsevol preu? I que consti que això no és un discurs racista. No, no. Dir que els delinqüents cap al seu país i els que no accepten les normes han de tornar al seu país no és racisme. Racisme seria dir-ho en funció de la raça. Si vostè no és capaç de viure aquí i adaptar-se a les normes de convivència d’aquí, doncs vagi vostè cap al seu país i ja està. I el que no pot ser és aquest bonisme de dir que vingi tothom, que tothom és bo…

Això com es traduiria en un municipi? Els propers 4 anys si governés Vox què passaria?

Primer, suprimiriem qualsevol despesa de tipus ideològic o de tipus de propaganda ideològica. Quina utilitat té per ningú pintar de colorets les rotondes? No fem riure. Despeses d’aquest tipus, suprimides. La façana de l’Ajuntament, que no sembli la del cortijo de la senyora alcaldessa, que posa la seva publicitat i la seva propaganda… i a partir d’aquí començar a administrar molt bé tots els diners i començar a reparar el que s’hagi d’anar reparant. Per exemple, els bancs d’aquí fora… ho estavem comentant abans d’entrar aquí amb unes senyores que passaven o que acaben de passar: “punyetes, no és tan car agafar aquestes fustes i que la brigada d’obres les pinti abans que aquestes fustes s’acabin d’espatllar. Poden estar ben vernissades, ben pintades i els durarà molt més el banc.

Combatre, per exemple, també és un dels problemes de Sant Quirze, el tema del vandalisme. El que es trenca per brètols, les façanes que es pinten i es desgracien són moltes. Potser començarem a dir: posem unes càmeres al poble i posem això i escoltim, el que fa una bretolada que la pagui i ja està, o deixaran de fer-les.

Abans quan hem mencionat el tema de “fora les ideologies” entenc que Vox també té una ideologia o no?

Sí, però l’Ajuntament no ha de servir per promoure la meva ideologia. No tenim dret a gastar diners públics per promoure la nostra ideologia o la nostra propaganda o fer les nostres campanyes. No. Els diners públics, els diners que cobrem als ciutadans dels impostos municipals, els diners de l’aportació de l’Estat -que recordo que l’Estat opressor és la segona font d’ingressos que té el nostre Ajuntament, després dels impostos que paguem els veïns- aquests diners s’han de destinar a gestionar i cuidar el nostre poble, a invertir-los en el nostre poble.

Posi algun exemple de la “ideologia” a part dels passos de zebra perquè la ciutadania ho entenguem.

Home, per exemple, l’Ajuntament s’està gastant més diners, ara actualment, en promoció de feminisme i LGTBI que en ajudes a persones grans, en temes d’assistència domiciliària.

Sobre l’Agenda 2030 o el moviment LGTBI o altres coses que ha mencionat, Vox què proposa? És a dir, és possible que si es deixen de fer aquestes acciones, donar aquestes ajudes, la gent se senti maltractada per ser part d’una minoria?

Home, a veure, sempre hi ha qui si deixa de rebre una subvenció se sentirà molt maltractat. Ara això no vol dir que sigui maltractat. Com va dir l’altre dia Santiago Abascal diu retirarem les subvencions als sindicats, als sindicats de classe que se’n van de bracet a manifestacions l’1 de maig… ara, clar, en aquests últims anys han cobrat més de 50 milions d’euros de subvenció… que després se’n van a fer les seves mariscades. Si els hi treus això, evidentment se sentiran molt maltractats. Ara, escolta, mira tot el què ha passat en aquest país… i hem vist aquí els sindicats dient alguna cosa? No. Ha pujat la llum, ens han pujat els combustibles, molts autònoms han hagut de plegar, ens han tancat a tots, etc. Evidentment, si treus subvencions algú se sentirà maltractat. Ara, això no vol dir que ho estigui. És que hi ha moltes activitats que, per quina raó han d’estar subvencionades?

Fa uns dies es va signar un document que proposava el moviment antifeixista de la comarca. Vox és un partit feixista?

Home, si ser un partit que defensa la Constitució, que defensa la democràcia, que defensa la llibertat és ser un partit feixista… És que el que diu això o té molt mala idea o és que no té ni idea del que és el feixisme. Resulta que pot sortir un senyor dient que és comunista i dir que és alhora un demòcrata. Home, escolti, no m’expliqui. Ja li dic, si defensar la Constitució, defensar la democràcia, defensar la llibertat, defensar l’ordre… tot això és ser feixista… és que el que ho digui és que no té ni punyetera idea del que és el feixisme.

Què seria el feixisme?

El feixisme estava molt clar. Eren moviments totalitaris que intentaven imposar la ideologia a tota la societat i a més controlar tota la societat amb la seva ideologia i controlar l’individu. Cosa que, a Vox, un dels seus principis fonamentals, és la llibertat individual de cada individu i la seva llibertat de consciència. El feixisme, en canvi, intenta intervenir amb les nostres consciències… aquí tens el cas de Mussolini, el cas del nazisme, etc. I el que no entra a per l’aro, se’n va al camp de concentració o on sigui. Dir que Vox és feixista és absurd. És pura propaganda.

És ultradreta, Vox?

No. Vox és una dreta normal i corrent. El que passa que alguns altres se’ls hi ha anat la olla. Ja no saben ni on estan. Sembla que vulguin jugar a tenir tots els colorins. Sembla que vulguin jugar a… Aquestes ideologies que ens estan dient: tu pots ser o tens dret a ser el que tu vulguis sentir. Bé, doncs a partir d’aquí podem arribar al que vulguem. El problema és d’ells. S’han “echado al monte”. Inclòs el PP, el Partit Popular. Que el PP ja no sabem si puja o baixa. Un dia et diu que tiraran enrere la llei de no sé què i l’altre dia et diu que no, l’altre dia et diu que sí, l’altre dia et diu una miqueta i l’altre dia et diu que no sé què. Però, escolti’m, no. Nosaltres tenim uns principis clars que son els que tradicionalment han bassat la nostra societat. Que han fet de la nostra societat, especialment Europa, la societat més lliure i més pròspera de tot el món. I això és el que defensem. Que aquests principis d’humanisme cristià, que estan bassats amb el cristianisme, amb la filosofia grega, amb el dret romà, que ha permès construir una societat més lliure i més pròspera, això ho hem de mantenir. En lloc d’anar a fer experiments i inventar coses o bestieses d’intentar canviar coses… la naturalesa humana és la que és. No la canviaràs. I si fas experiments en aquest sentit tindras disgustos.

Tornem a la signatura del moviment antifeixista. Proposen 5 punts, cinc línees vermelles que els partits de Sant Quirze no haurien de creuar. Anem per punts: 1) “Defensar i lluitar en tots els espais pels drets humans per no permetre cap avenç d’ideologies que anul·lin llibertats i drets col·lectius i individuals.” Hi tenen algun problema?

Home, dit així genèricament, no… Ara, segurament, les discrepàncies les començariem a tenir, quan ja en entrem en concreció. Escoltim, defensar drets humans, la declaració de drets humans… Escoltim, com vulgui. Endavant! Ara… Dret humà a la vida, el defensem. Però sempre. No quan a mi m’agrada o a mi no m’agrada. No, sempre.

El segon, “rebutjar qualsevol acte de violència política, verbal o física”.

Fantàstic. Recordo que les carpes de Vox i els actes electorals de Vox han sigut els que han tingut més agressions per part sobretot d’antifeixistes, cosa que amb els altres partits no… Els “feixistes”, que ells en diuen, no han atacat a ningú.

Tercer “Donar suport a tots els col·lectius que encara avui lluiten per la consecució i manteniment dels seus drets”.

Home, en principi a tothom el tractarem amb molt de carinyo. Ara, clar, diguin quin col·lectiu i diguin quins drets reclamen. Clar… Sí. Home… a mi m’hauria agradat jugar a la NBA. No sé per què em discriminen i no m’hi deixen.

Quart. “Treballar conjuntament i de manera transversal amb tota la societat civil per assegurar la coordinació d’accions i de resposta als discursos d’odi” o “Evitar pactes pre o postelectorals amb formacions d’extrema dreta o que promoguin accions o discursos d’odi cap als diferents col·lectius”

Bueno, sí. Qui fa discursos d’odi?

I, finalment, “mantenir el compromís antifeixista més enllà de les eleccions municipals el 28 de maig i fer-ho extensiu a tots els espais del poble per assegurar que Sant Quirze continua sent una vila lliure d’odi”.

Fantàstic. Molt bé.

Entenc que quan es parla d’odi en aquest manifest s’està parlant en relació a la immigració i el col·lectiu LGTBI…

Odi contra els immigrants? En absolut. Repressió de la delinqüència i expulsió dels que delinqüeixen? Escolti’m, potser sí. Home, amb els que van violar una noia aquí a Rubí no fa pas massa, eren 5, en manada, no els hi donem encara un premi, no? O què volen aquests senyors, què fem? Escolti’m, clar, és que, expliqui’m: s’ha de reprimir o no s’ha de reprimir això? S’ha de castigar o no s’ha de castigar?

LGTBI, escolti’m, cap problema. Vostè foti’s al llit amb qui vulgui. I no cal que… Jo no li demanaré pas explicacions i jo tampoc donaré explicacions del què faig jo. Ara, escolti’m, faci vostè la seva vida, visqui vostè tranquil… Ah, i després, home, no comencin amb nens de 3, 6 anys, etc, a començar-los a parlar de coses que, pobres nens, encara ni s’han plantejat. Home, no, és que em sembla una barbaritat. Deixeu els nens tranquils, que creixin, ja es faran les preguntes que s’han de fer, i el dia que se les facin, els primers que els han de orientar, crec que han de ser els seus pares, amb la línia que ells considerin que és la més adequada i la més adient. Ara, clar, a veure… Escolti’m, jo conec, tinc amics homosexuals que n’estan fins al gorro. Diuen, escolti’m, que no som tan raros, no som tant d’això, deixeu-nos tranquils, deixeu-nos fer la nostra vida… no hem d’estar tot el dia parlant de no sé què, no sé quantos. És que al final també creem problemes on no n’hi ha, o no n’hi haurien d’haver.

Evidentment, qualsevol persona, amb independència de la seva raça, religió, orientació sexual, sempre se l’ha de tractar amb molt de respecte, amb molt de carinyo i bé.

Molt bé, tema tancat. El pressupost de l’Ajuntament és d’uns 23 milions d’euros. No sé si l’heu analitzat… Com canviaria Vox aquest pressupost?

Primera, canviar un pressupost públic és molt complicat. Molt complicat. No és tan fàcil com en una empresa. No arriba al 50%, però per poc, del pressupost de l’Ajuntament, se’n va amb sous i salaris. S’hauria d’analitzar bé si tot aquest personal és necessari i si les funcions que fa les fa correctes o hauríem de treure més profit o no. Ara bé, siguem conscients que d’aquests 23 milions, em sembla que són uns 11 milions, que se’ns en van en sous.

Després tenim altres grans partides. Tenim partides grosses com la recollida d’escombraries i neteja viària que són molts calés. Tenim enllumenat públic. Tenim un poble amb molts parcs i molt macos, però també ens costa mantenir-los nets. S’hauria d’anar veient aquí, s’hauria de fer una feina molt curosa, anar veient on pots anar arrascant i on pots anar traient.

Però l’administració pública tot això és molt complicat perquè tu no pots agafar i dir, mira, ara fem aquesta reestructuració de plantilla o fem això, no, no. Tu tens uns funcionaris que tu no els pots… tens una sèrie de coses que tu estàs molt condicionant. Llavors, això s’ha de fer molt de mica en mica i molt a poc a poc.

Ha dit que hi ha un problema de seguretat o civisme. Què faria?

Abans ho he apuntat. Tenim problemes de seguretat. Tenim una cinquantena de pisos ocupats. Tenim problemes de delinqüència, que no som especialment… no tenim unes xifres pitjors que a altres llocs. Tenim sobretot un problema de gamberrisme, que cosya molts calers: s’han d’arreglar moltes coses al final d’any, i s’han de reposar, perquè les ha trencat algú. I després tenim un problema d’incivisme que és molestar la gent. Sant Quirze és un poble al qual normalment els que han vingut a viure buscaven sobretot tranquil·litat. Deixavem Barcelona, Sabadell, Terrassa i tal i deien, oi que bé, aquí estarem tranquils. Evidentment, segons quines actituds incíviques molesten molt la gent. Aquesta gent el que buscava era poder dormir tranquil a la nit. Tot això com es pot arreglar? Potser caldria potenciar més la policia municipal, demanar potser més Mossos d’Esquadra a Sant Quirze, més vigilància… i sobretot crec que hi ha un sistema que funcionaria bastant bé, que és el tema de càmeres. Hi ha uns punts concrets on segurament, si hi posessin càmeres, deixarien de passar moltes coses. I home… Potser ara, no sé si dir-ho o no… Arriba un punt que és sorprenent que potser tot el poble sàpiga qui trafica menys la policia.

Hi ha alguna acció o proposta estrella en el seu programa? Hi ha alguna proposta o propostes més potents que canviaran els propers 4 anys? La gent veurà coses molt diferents?

No. No. Insistiria molt en el tema de les instal·lacions esportives… intentar aconseguir finançament com sigui, i també cuidar molt bé el poble, el leitmotiv de tot. I després millorar molt els serveis sobretot d’atenció a la gent gran i d’atenció als joves. Què els donem als joves? Què els oferim? Potser el què els oferim és… que la major part del pressupost vagi a les barraques. Potser ens hem de plantejar…

Què oferiria als joves?

Ens agradaria muntar un sistema o trobar una fórmula en què la gent gran pugui transmetre a gent jove les seves habilitats siguin temes culturals, amb artesania… I intentar que joves i gent gran es relacionin i puguin… Una persona gran que tota la vida ha tingut l’afició de plantar l’hortet? O a jugar als escacs. O l’altre que ha tingut afició a fer algun tema d’artesania, de fer algun tipus de labor… Poder relacionar gent jove amb gent gran i transmetre tots aquests coneixements de cultura popular o de cultura tradicional.

Entenc que no hi ha grans propostes, així. Simplement treure aquesta “capa” d’ideologia…

No prometem mils d’habitatges. En primer lloc “cuida el què és teu”

Entenc que cuidar ho vol cuidar tothom…

Fa molts anys que no cuiden res. A l’hora de la veritat no ho cuiden. Home, no, “és que com estem fent el Pla General d’Urbanisme ara no fem res”… Porteu 8 anys, mare meva… 8 anys… No, no ho farem.

Habitatge social? Home, si es pot, sí. Fantàstic fer alguna promoció d’habitatge públic o buscar fórmules amb la iniciativa privada per fer pisos assequibles. El que abans se’n deia els pisos de protecció oficial. Tot això clar que s’ha de fer… Ara… Grans promeses que després no es compleixen? No, no ho farem.

Les fonts. Hi ha alguna proposta de Vox per Les Fonts?

Exactament les mateixes. Insistint més en seguretat, que Les fonts estan deixades de la mà de Déu.

Dins de la llista de Vox qui trobarem? Quins són els perfils?

Tens un doctor que té molta experiència i que és una bellíssima persona i tota una sèrie de veïns del poble que estan amb moltes ganes de fer coses i de treballar pel poble i que s’acabin… Deixem de perdre el temps en tonteries i de gastar diners en tonteries. Anem per feina, anem per fer les coses bé.

A Sant Quirze hi falta vida social? És una ciutat dormitori, hi ha vida, el poble, Vox faria alguna cosa?

A Sant Quirze hi falta vida social? Segons com t’ho miris, sí. Ara bé, molts dels que viuen a Sant Quirze volen aquesta vida social? Aquesta és la pregunta. Sí, a mi m’agradaria que hi hagués més vida social i que hi hagués més gent. Però també hem de reconèixer que hi ha molts veïns que no senten aquesta necessitat. Sí que m’agradaria que hi hagués més comerç, que hi hagués més vida en aquest sentit. Però això és una cosa que no es canvia d’un dia per l’altre. I aquí també ha de ser una mica la iniciativa privada qui vagi generant…

El tema d’empreses i comerç, es pot promoure alguna cosa?

Home, tenim molts polígons industrials que encara hi ha molt d’espai. S’hauria de promoure la implantació d’empreses aquí a Sant Quirze, és molt important, perquè generen ingressos. S’hauria de veure com facilitar la implantació d’aquestes empreses, veure si potser caldria modificar algunes coses d’algun polígon, perquè pogués venir alguna empresa més.

Tres últimes preguntes. Quin número de regidors espera Vox?

Posats, posats… Somiar és gratis, no? amb 21 ens conformariem (riu). Home, és la primera vegada que ens presentem. Estem convençuts que traurem representació, però no sé quanta… perquè també tenim la sensació que tindrem més votants dels que sembla. No ho sé.

Penúltima pregunta. Si haguéssim de definir en paraules o en adjectius la candidatura, quines paraules serien?

El que defensa Vox és la candidatura d’un partit que defensa els valors tradicionals de la nostra societat, del nostre país i de patriotes. No tenim cap vergonya. Nosaltres som patriotes. Sí, espanyols. Som catalans i espanyols. Per això som espanyols. I què? I ja està.

Última pregunta. A les entrevistes sempre hi ha aquell minut de mirar la càmera per buscar el vot. Per què algú de Sant Quirze hauria de votar Vox?

Per tot el que hem dit. Tu vols tenir el poble bé, ben cuidat? Vols tenir ben administrat els impostos que pagues? Vols que rendeixin? Vols tenir un poble més segur? Vols tenir un poble on es combati l’incivisme? Vols tenir un poble on intentem aconseguir millorar les nostres instal·lacions esportives? Si vols tot això, has de votar Vox. Els altres estan per altres guerres. Els altres estan, no sé, amb construccions nacionals de no sé què, combatre el feixisme, ideologies de no sé què… I no se centren en el que s’han de centrar, que és cuidar el nostre poble.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies