Dimecres,22 maig, 2024
IniciA PORTADAA punt el dispositiu de trànsit i seguretat pel Gran Premi de...

A punt el dispositiu de trànsit i seguretat pel Gran Premi de Moto GP de Catalunya

 • Davant l’elevada mobilitat de motocicletes que assistiran a l’esdeveniment, es demana a tots els usuaris que extremin la precaució i recorda que aquest any han mort ja 21 motoristes a les carreteres catalanes
 • L’operatiu es gestionarà des del Centre de Coordinació (CECOR), ubicat al Circuit de Barcelona-Catalunya amb motiu de l’esdeveniment esportiu
 • Per facilitar l’accés i la posterior sortida del Circuit, el Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra estableixen mesures especials a l’AP-7/C-33, C-35, C-17, BP-5002, BV-5003i la C-352
 • El Moto GP d’enguany s’estima que mobilitzarà uns 185.000 aficionats al llarg dels tres dies
 • Mossos d’Esquadra despleguen un ampli dispositiu per a  garantir la seguretat i el bon desenvolupament del campionat
 • En el dispositiu especial també hi participen Bombers de la Generalitat i la Direcció General de Protecció Civil (DGPC)

ESPORTS. A partir d’aquest divendres 14 de juny i durant tot el cap de setmana, el Departament d’Interior desplega un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP 2019, que se celebra al  Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.

L’operatiu es gestionarà des del Centre de Coordinació (CECOR) situat al Circuit i tindrà aquests objectius:

Augmentar la capacitat viària de les vies de l’entorn i accés al Circuit

Reduir les demores en el temps de recorregut i millorar la fluïdesa

Assegurar la seguretat ciutadana abans, durant i després del Gran Premi de Motociclisme

El Moto GP d’enguany s’estima que mobilitzarà uns 185.000 aficionats al llarg dels tres dies (del divendres 14 al diumenge 16 de juny) i concretament  diumenge es preveu una assistència d’uns 90.000 espectadors.

Davant l’elevada mobilitat de motocicletes que assistiran a l’esdeveniment, es demana a tots els usuaris que extremin la precaució i recorda que aquest any han mort ja 21 motoristes a les carreteres catalanes.

L’operatiu es gestionarà des del Centre de Coordinació (CECOR), ubicat al Circuit de Barcelona-Catalunya amb motiu de l’esdeveniment esportiu.

Per facilitar l’accés i la posterior sortida del Circuit, el Servei Català de Trànsit i Mossos d’Esquadra estableixen mesures especials a l’AP-7/C-33, C-35, C-17, BP-5002, BV-5003 i la C-352.

El Moto GP d’enguany s’estima que mobilitzarà uns 185.000 aficionats al llarg dels tres dies.

Mossos d’Esquadra despleguen un ampli dispositiu per a garantir la seguretat i el bon desenvolupament del campionat.

En el dispositiu especial també hi participen Bombers de la Generalitat i la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).

 1. Objectius del dispositiu

A partir d’aquest divendres 14 de juny i durant tot el cap de setmana, el Departament d’Interior desplega un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP 2019, que se celebra al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.

L’operatiu es gestionarà des del Centre de Coordinació (CECOR) situat al Circuit i tindrà aquests objectius:

 Augmentar la capacitat viària de les vies de l’entorn i accés al Circuit

 Reduir les demores en el temps de recorregut i millorar la fluïdesa

 Assegurar la seguretat ciutadana abans, durant i després del Gran Premi de Motociclisme

El Moto GP d’enguany s’estima que mobilitzarà uns 185.000 aficionats al llarg dels tres dies (del divendres 14 al diumenge 16 de juny) i concretament diumenge es preveu una assistència d’uns 90.000 espectadors.

Quant al tipus de desplaçament dels espectadors del Gran Premi de Motociclisme, convé destacar que hi haurà una major assistència de motocicletes en detriment de l’ús del turisme per arribar al Circuit i això afavorirà l’entrada i sortida de les instal·lacions de Montmeló:

Transport públic: Prop d’un 15%

Vehicle privat: Prop d’un 20%

Motocicleta: Prop d’un 65%

Davant la mobilitat elevada de motocicletes que assistiran a l’esdeveniment esportiu i que circularan per la xarxa viària catalana al llarg del cap de setmana, el Servei Català de Trànsit demana a tots els usuaris que extremin les precaucions en la conducció i s’apel·la a la responsabilitat compartida per tal que tant els motoristes com els conductors de la resta de vehicles siguin conscients de la vulnerabilitat dels conductors dels vehicles de dues rodes i que adoptin actituds respectuoses i protectores per evitar sinistres greus.

Convé destacar que enguany, fins al 13 de juny, han perdut la vida a les carreteres catalanes 21 motoristes, quan en el mateix període de l’any 2018 en van morir 20. Aquest fet preocupa al Servei Català de Trànsit, sobretot tenint en compte que ens trobem a les portes de l’estiu, quan la circulació de motocicletes augmenta. En aquest sentit, es recorda que els factors de sinistralitat com són les distraccions, la velocitat excessiva o el consum d’alcohol i altres drogues en la conducció poden tenir conseqüències més fatídiques per a aquest col·lectiu, en què els vehicles no tenen carrosseria.

També es recorda i s’insta als usuaris d’aquests vehicles que amb el bon temps i la calor no es relaxin amb l’ús de l’equipament. És de vital importància que protegeixin igualment les seves extremitats amb mànigues llargues a cames i braços, així com els peus tapats. Per la seva seguretat, aquest estiu volem evitar la imatge de motoristes circulant amb xancletes i pantalons curts.

 1. Mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit

El Servei Català de Trànsit establirà mesures especials de trànsit per facilitar l’accés i la posterior sortida del Circuit en les millors condicions de fluïdesa i seguretat viària possibles. Per aquest motiu, s’habilitaran diferents carrils addicionals tant d’entrada al recinte com de sortida, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries, tant d’entrada al Circuit com en el procés de buidatge de la instal·lació.

Les mesures especials de trànsit afectaran les següents vies als municipis de Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Montmeló, Montornès i Granollers.

A més, aquestes vies seran les que podran concentrar més problemes viaris en les proximitats al Circuit de Montmeló.

 AP-7/C-33

 C-35

 C-17

 BP-5002

 BV-5003

 C-352

Senyalització i panells de missatgeria variable

D’altra banda, es reforçarà la senyalització per tal d’indicar les rutes d’accés i de sortida. En concret, s’instal·laran un total de 19 senyals informatives d’orientació per tal d’indicar el recorregut d’accés al càmping de Montmeló des dels diferents punts d’entrada al Circuit (C-17, AP-7 i BV-5003).

A més, per tal d’evitar confusions dels usuaris de la via, es reforçarà la senyalització per poder mantenir ocupats els dos carrils de circulació de sentit únic a la C-35, des de l’accés Oest fins al Nus de Parets, durant la sortida del Circuit. Així mateix, en els panells de missatgeria variable (PMV), ubicats a les proximitats del Circuit, se senyalitzarà la sortida recomanada per accedir a les instal·lacions en funció de les intensitats de les congestions.

El Servei Català de Trànsit demana als usuaris que als voltants del Circuit de Montmeló no utilitzin els itineraris marcats pels dispositius GPS, atès que no inclouen el desplegament d’aquestes mesures especials. Cal seguir en tot moment les indicacions dels agents a peu de carretera i del personal autoritzat.

 1. Efectius tècnics i humans de l’SCT

Per gestionar el dispositiu de trànsit, el Servei Català de Trànsit utilitza diverses aplicacions informàtiques de transmissió d’imatges tant aèries com de càmeres fixes des del CIVICAT, en temps real, al Centre Satèl·lit Mòbil de Gestió del Trànsit, situat al Centre de Coordinació (CECOR), i que s’ha ubicat al Circuit de Catalunya amb motiu de l’esdeveniment esportiu.

Aquestes aplicacions possibilitaran la visualització en temps real tant de les càmeres mòbils com de les càmeres fixes instal·lades a les carreteres de les rodalies del Circuit. Tot plegat permetrà gestionar la mobilitat d’una manera més ràpida i eficaç i detectar qualsevol incidència que hi hagi a la xarxa viària catalana.

Els efectius tècnics i humans del Servei Català de Trànsit que participaran en el dispositiu per garantir la fluïdesa del trànsit i la seguretat dels usuaris són:

 4 tècnics de gestió de trànsit desplaçats al Circuit, al Centre Satèl·lit Mòbil de Gestió del Trànsit al CECOR

 6 operadors de sala de control i tècnics de manteniment, i 1 cap de sala del Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT)

 1 Equip Mòbil d’Informació Viària (EMIV)

 1 helicòpter per al seguiment del dispositiu

 A més, hi haurà 22 càmeres fixes territorials instal·lades a peu de carretera i panells de missatgeria variable que aniran informant de l’evolució del trànsit

 1. Dispositiu Mossos d’Esquadra

La policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra desplegarà un ampli dispositiu per a garantir la mobilitat i la seguretat d’aquest esdeveniment esportiu. Durant aquests tres dies, hi participaran al voltant de 470 efectius de diferents àrees i unitats de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN), a banda dels agents que participaran específicament a les nits de Montmeló. El dispositiu es divideix en tres grans àmbits d’actuació:

1) El dispositiu policial per garantir el normal desenvolupament del campionat i prevenir la seguretat de tots els assistents durant els tres dies de celebració d’aquest esdeveniment esportiu. Les àrees policials que hi intervindran seran:

– l’Àrea de Recursos Operatius/USC, encarregada, principalment, de garantir la seguretat a la prova esportiva i que vetlla perquè el campionat es desenvolupi amb total normalitat. A l’exterior del Circuit enfront l’accés oest s’instal·larà una Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) mòbil, des d’on s’atendrà a ciutadans que hagin estat víctimes d’un delicte per tal que denunciïn els fets.

– l’Àrea Regional de Trànsit, encarregada de regular i proporcionar fluïdesa al trànsit, adoptant les mesures especials establertes per tal d’agilitzar l’entrada/sortida de vehicles del circuit.

– També hi intervenen altres unitats especialitzades: Tèdax, Canina, Subsòl, Policia Administrativa, Sala Regional de Comandament, Investigació i l’Àrea de Seguretat en el Transport Metropolità (ASTMET).

2) Part dels efectius descrits anteriorment formaran part d’un dispositiu policial per garantir el trànsit de viatgers des de l’estació de tren de Montmeló fins al circuit i el normal desenvolupament de l’activitat comercial d’aquest municipi. L’ABP Mollet del Vallès, en coordinació amb efectius de la Policia Local i de Protecció Civil de Montmeló, realitzarà un dispositiu específic per tal de protegir els usuaris dels espais i les vies públiques de possibles furts i robatoris i també d’altres incidents que es puguin produir tant a l’estació de Renfe (en coordinació amb personal d’aquesta companyia) com en el marc de les diferents activitats relacionades amb l’esdeveniment esportiu (comerç, restauració,…) durant aquests dies. També amb la col·laboració d’efectius de Protecció Civil, el Sistema d’Emergències Mèdiques i vigilància de Renfe.

Pel que fa al control en l’arribada/tornada de viatgers a l’estació de Renfe, s’incrementaran els efectius policials per mantenir la seguretat. Efectius de paisà de l’ASTMET controlaran els combois entre Barcelona i Montmeló per tal de detectar aquelles persones que puguin dedicar-se a realitzar furts.

3) S’establirà un dispositiu policial per garantir la seguretat durant les dues nits anteriors al gran premi motivat per l’elevada concentració de persones (20.000 aproximadament) al municipi de Montmeló i també en alguns espais industrials de Granollers i Montornès del Vallès, en què poden concorre seguidors del motor, i especialment del motociclisme. Participaran efectius de l’ABP de Mollet del Vallès i de l’ABP de Granollers juntament amb efectius d’ordre públic (BRIMO) i de l’Àrea Regional de Trànsit Metropolitana Nord així com de les Policies Locals de Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Granollers i membres de Protecció Civil, Creu Roja i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Es pot ampliar la informació, així com estar informat de les possibles incidències en l’esdeveniment seguint les xarxes socials oficials de Mossos d’Esquadra.

 1. Dispositiu Bombers de la Generalitat

Durant els dies, 14, 15 i 16 de juny, amb motiu del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de Moto GP, els Bombers de la Generalitat destinaran un vehicle d’aigua, una Bomba Rural Pesant (BRP), a l’interior del Circuit amb la finalitat d’assegurar el correcte desenvolupament dels entrenaments i també de la cursa. La dotació, amb quatre efectius de Bombers, estarà situada al peu de la torre del Circuit i donarà resposta a les possibles emergències que tinguin lloc a la pista i també a la zona de boxes. En cas de produir-se incidències fora del Circuit, el pàrquing, estands exteriors o als mateixos accessos a la zona, els Bombers de la Generalitat donaran resposta amb els recursos habituals de la mateixa guàrdia.

El diumenge 16, un comandament de Bombers estarà ubicat al CECOR, seguint el desenvolupament de la competició, amb l’objectiu de fer d’enllaç entre la sala de control a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord i el dispositiu exterior del Circuit. A més, també s’ubicarà un altre vehicle (BRP) al costat de la carretera del Masnou, a una zona propera a l’entrada del Circuit, per tal d’atendre els possibles serveis que es produeixin en els municipis situats a la zona sud-est del centre de competició.

 1. Dispositiu Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat posarà preventivament en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT aquest cap de setmana per fer seguiment del dispositiu i coordinar la resposta dels efectius d’emergències davant eventuals incidències greus durant els dies previs i durant la prova del Gran Premi, i participa tant en el dispositiu preventiu de l’Ajuntament de Montmeló com en el del Circuit de Barcelona – Catalunya.

Els tècnics de l’Operativa Territorial de Protecció Civil de la Generalitat s’integraran al Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) el dissabte a la tarda i diumenge els tècnics de Protecció Civil estaran presents al Centre de Coordinació (CECOR) del Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló juntament amb la resta d’efectius d’emergències.

Des del CECOR i des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat se seguiran les possibles incidències i necessitats d’assistència a la població en cas d’emergència.

Les associacions que es preveu que participen en el dispositiu són Montmeló, Breda, Parets, Figueres i el Masnou.

 1. Consells de mobilitat

El Servei Català de Trànsit recomana als aficionats que vulguin assistir al Gran Premi de Motociclisme, utilitzar el transport públic en les seves diverses opcions, principalment tren o autocar, per tal de minimitzar els problemes viaris i, en la mesura del possible, arribar a primera hora del matí per evitar retencions.

Opcions de transport públic:

AUTOCAR: Autocars Sagalés ofereix un servei d’anada i tornada des del centre de Barcelona fins a l’àrea est del Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. La sortida es realitzarà des de l’Estació del Nord de Barcelona (C/Ali Bei, 80), a les andanes 25, 26 i 27. Per a més informació, es pot consultar aquest web.

TREN: Amb motiu de la celebració del Gran Premi de Catalunya de Motociclisme, els dies 15 i 16 de juny Renfe oferirà un total de 22.000 places addicionals. Aquesta programació inclou la circulació de 16 trens especials, 3 trens el dissabte i 13 el diumenge, a la línia R2 de Rodalies de Catalunya (Castelldefels – Granollers Centre).

Per a facilitar la mobilitat dels aficionats, Renfe augmentarà l’oferta habitual el diumenge 16 de juny, entre les 07.30 i les 12.00 hores per arribar al circuit i a partir de les 15.20 hores per a la tornada des de Montmeló. La programació establerta assegura una freqüència mitjana de 15 minuts per sentit a la connexió Montmeló – Barcelona a les hores en què es preveu una major afluència de viatgers.

L’increment de serveis previst pel Gran Premi de Catalunya completarà l’oferta habitual de Rodalies de Catalunya a Montmeló els caps de setmana, que consisteix en 74 trens diaris, 37 per sentit, el que representa una oferta de 81.400 places diàries. Per a més informació, es poden consultar els següents webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.renfe.com.

Si els desplaçaments per accedir al Circuit s’han de fer en vehicle privat cal tenir en compte aquests consells per minimitzar les afectacions viàries:

 Optimitzar al màxim el nombre de places ocupades

 Arribar a primer a hora del matí per evitar col·lapses

 Seguir les indicacions dels agents, obviant els itineraris marcats als sistemes de navegació GPS

 Informar-se del recorregut per accedir a l’aparcament –amb capacitat per a 25.000 vehicles– al web www.circuitcat.com. Un cop allà, s’han de seguir les instruccions dels Mossos i del personal de l’aparcament.

 1. Informació útil per a l’usuari

Els usuaris podran mantenir-se informats sobre l’estat del trànsit durant els tres dies en què estarà actiu el dispositiu especial mitjançant:

 els butlletins informatius de les ràdios,

 el telèfon 012,

 el compte de Twitter @transit,

 el web de l’SCT: http://transit.gencat.cat/ca

D’altra banda, en els Panells de Missatgeria Variable (PMV) ubicats a les proximitats del Circuit, se senyalitzarà i indicarà als usuaris les vies recomanades per accedir o sortir a les instal·lacions en funció de la intensitat del trànsit.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies