Diumenge,6 octubre, 2024
IniciA PORTADA"A reveure xef!", per Phil Connors 

“A reveure xef!”, per Phil Connors 

TRIBUNA / PHIL CONNORS

A reveure xef! 

[dropcap]E[/dropcap]n Jordi Gabaldà ens ha deixat. A punt de fer-ne 38. Que una persona es mori sap greu, però que una bona persona es mori és pitjor. En Jordi Gabaldà ho va ser i a més fou l’ànima del restaurant Contrast de Sabadell que durant quasi deu anys va oferir una cuina de producte, sincera, amb qualitat i imaginació.

En Jordi no es conformava amb complir, buscava superar expectatives i provocar sensacions, com així va nomenar el menú que feia el vespre i despertava sabors oblidats i en generava de nous.

A Sabadell els restaurants de tota la vida feia temps que estaven acomodats, plats sense innovar i clientela feta, i vet aquí que primer El 9 de la Borriana i més tard, el Contrast, van venir a renovar aquest aspecte provincià.

I ho van fer amb una cuina honesta, fusionant, amb producte fresquíssim i de qualitat, i mínima, però suficient manipulació per a extreure-li sabors i textures gens habituals.

L’equip del Restaurant Contrast (Font: web de Ràdio Sabadell)

Dos restaurants que van trencar esquemes, El 9 de la Borriana encara continua i és actualment la millor referència de Sabadell. El Contrast, en canvi, va tancar en 2018, nou anys des de l’obertura, i ho va fer perquè en Jordi, ànima molt més jove i lliure, no podia estar lligat a una quotidianitat; tenia clar que només sortint de la zona de confort podria ampliar coneixements i necessitava nous reptes.

I així només tancar el Contrast, en Jordi va obrir L’Immoral i es va llençar a fer entrepans; a redescobrir aquesta menja tan pròpia, tan habitual i amb tantes possibilitats combinatòries i així va arribar a guanyar el Premi al Millor Entrepà d’Autor a Madrid Fusion 2021 amb el Fini Pastrami, una reinvenció d’un clàssic novaiorquès. L’essència de l’Street Food on es pot menjar.

I amb una Food Track, una furgoneta de menjar ambulant, va voltar per conèixer, aprendre i descobrir noves maneres de fer. Si en Jon Favreau hagués conegut al Jordi potser no hagués interpretat ell mateix el paper d’en Carl Casper en la pel·lícula Chef que va dirigir en 2014.

En el film, el xef ho deixa tot, per recuperar dels aliments els sabors més elementals i primaris. Per alimentar gaudint i fent gaudir. Veieu-la, és una comedieta entretinguda i no us costarà trobar la persistència del Jordi en el protagonista.

Els qui vàrem conèixer la seva cuina el trobarem a faltar doblement i pels qui no vàreu tenir la sort us deixo aquí un enllaç https://bit.ly/3uKdPJ3 d’un site a flickr que l’Encantadissim porta alimentant des de fa un grapat d’anys essent un lloc d’obligada consulta per la seva informació contrastada. El que ve al pèl si parlem del Contrast.

Les hemeroteques tenen això: es perd la persona però no el seu record. Ens conformem en saber que allà on sigui en Jordi s’estaran llepant els dits.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies