Dimarts,16 juliol, 2024
IniciEMPRESAABB inaugura un nou centre d'innovació per a impulsar la robòtica i...

ABB inaugura un nou centre d’innovació per a impulsar la robòtica i l’automatització a Sant Quirze del Vallès

  • El nou centre d’innovació col·laborativa per a clients, el primer d’ABB a Europa, desenvoluparà tecnologies digitals i d’automatització per a empreses a Espanya.
  • El desenvolupament de solucions robòtiques més innovadores millorarà la competitivitat global d’Espanya i compensarà l’escassetat de mà d’obra qualificada.
  • La inauguració ha estat presidida per María Reyes Maroto, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya.

Ahir #DiariSantQuirze (#NewsSQ) ha estat en la inauguració del primer centre CIC de robòtica a Europa (Customer Innovation Center) en #ABB. Presents en aquest esdeveniment, on la #robòtica i les #persones estan cada vegada més a prop de la col·laboració mútua i les emocions. Aquesta obertura acostarà als diferents stakeholders de la societat a millorar la productivitat i efectivitat de la indústria en l’era de la tecnologia. Avui, s’exposen diferents demostracions i projeccions que acosten al consumidor a la tecnologia, posant a les persones en el centre de l’aprenentatge, les necessitats de la societat i les solucions als reptes que es deriven de la revolució digital. Un plaer assistir a aquest esdeveniment i poder augmentar el coneixement sobre el desenvolupament digital dins d’un espai que afegeix valor a la #transformació de la #indústria4.0. Anna Viñals. Administradora.

CIÈNCIA I TECNOLOGIA/ECONOMIA.  ABB va inaugurar ahir el seu primer Centre d’Innovació per a Clients (CIC) a Europa dedicat a la robòtica, que ajudarà a desbloquejar el potencial de fabricació digital i robòtica industrial a Espanya i a agilitar la transformació digital de la indústria del país. L’esdeveniment de presentació, presidit per María Reyes Maroto, ministra d’Indústria, Comerç i Turisme d’Espanya, ha comptat amb la presència del secretari general d’Indústria i de la Petita i mitjana empresa, Raül Blanco, i la intervenció del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Juli Fernández.

La inauguració ha reunit professionals del sector i a representants d’entitats públiques, privades i universitats. Entre altres, ha comptat amb la presència de l’ambaixador de Suècia a Espanya, Teppo Tauriainen; el cònsol general de Suïssa a Espanya, Beat Kaser; la viceconsejera de tecnologia, innovació i competitivitat del Govern Basc, Estíbaliz Hernáez; el president d’AMETIC, Pedro Mier; el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero; el president de Leitat, Jordi William Carnes; el president d’AER, Juan Luis Elorriaga; el president de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau; i el president del Clúster de Logística de Catalunya, Ignasi Sayol.

El nou Customer Innovation Center d’ABB, emplaçat en la seu que l’empresa té a Sant Quirze del Vallès, Barcelona, és un espai de 1200 m², que, tal com ha explicat en la seva intervenció el conseller delegat ABB Espanya i Portugal, Marc Gómez, “permetrà a ABB i als seus clients locals i internacionals, així com als seus socis de la indústria i del món acadèmic, col·laborar en el desenvolupament de noves tecnologies i solucions que millorin la flexibilitat i la productivitat d’una àmplia gamma d’indústries espanyoles, incloses les dels sectors d’alimentació i begudes, automoció i logística, entre altres”.

En el CIC treballen 35 persones i se situen els equips de 3DVM i de Robotics Digital Accelerator d’ABB, que utilitzen robots col·laboratius, realitat augmentada i tecnologies de visió 3D per a desenvolupar noves aplicacions digitals i proves de concepte en col·laboració amb els socis. El CIC també alberga un auditori de cúpula geodèsica amb un sistema de visió de 360è, perquè enginyers i dissenyadors puguin submergir-se de ple en versions de realitat augmentada de les tecnologies en les quals estiguin treballant.

Sergio Martin, director d’ABB Robotics & Discrete Automation a Espanya, ha declarat: “El nostre nou centre d’innovació s’ha creat per a compartir el coneixement, la tecnologia i l’experiència d’ABB en el camp de la digitalització i l’automatització amb acadèmics, enginyers i experts en producció d’indústries de tota Espanya. El nostre objectiu és proporcionar un espai on puguem desenvolupar conjuntament solucions innovadores per a satisfer les necessitats de la indústria compartint experiències i reptes. Comprometre’s amb el talent extern és clau per a impulsar les capacitats digitals de la nostra economia. Per això obrim el CIC a tots els professionals i empreses que desitgin adoptar la digitalització i la innovació”.

Les petites i mitjanes empreses (PIME) són una força motriu en les economies modernes, però sovint manquen de les competències o fons específics per a accedir a tecnologies d’avantguarda. Per això, el concepte d’innovació oberta del CIC aspira a fomentar la participació de les empreses grans i petites, així com de particulars i organismes públics, universitats, clústers sectorials, empreses emergents i centres tecnològics, amb la finalitat que la indústria espanyola pugui accelerar el desenvolupament de la pròxima generació de tecnologia robòtica i d’automatització.

En aquest sentit, la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, María Reyes Maroto, ha apuntat que “hem de crear condicions òptimes per a portar a les empreses a aquesta transformació digital. Devem i volem fer costat a l’empresa en tot el seu procés de digitalització estimulant el desenvolupament de la indústria per a arribar a un model d’indústria 4.0”.

Segons les xifres publicades per la Federació Internacional de Robòtica, Espanya ocupa actualment el novè lloc en el rànquing europeu d’automatització industrial, atès el nombre de robots instal·lats per cada 10.000 persones emprades en indústries manufactureres.

En la seva intervenció, la ministra ha destacat: “Comptar amb aquest centre a Espanya permetrà, en primer lloc, impulsar les capacitats digitals de la nostra economia i de la nostra indústria per a competir amb major eficiència en una economia cada vegada més globalitzada. En segon lloc, contribuirà a reduir el gap de digitalització de la nostra indústria i, finalment, impulsarà aquesta transmissió de coneixement entre Universitat i empresa”.

Per part seva, el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Juli Fernández, ha declarat: “Disposar d’espais de lideratge, com el CIC d’ABB, ens proporciona millors oportunitats i oportunitats de vida per als nostres veïns i veïnes”. I en la seva intervenció la responsable global de vendes i màrqueting de robòtica d’ABB, Marina Bill, ha destacat que “el CIC no sols serà part de l’ecosistema, sinó que contribuirà a la seva sostenibilitat, mitjançant les aplicacions que es desenvoluparan al costat de tots els col·laboradors”.

Així mateix, l’acte ha comptat amb una ponència de Marc Vidal, consultor i divulgador tecnològic, sobre innovació en la indústria. En ella, ha destacat que “la tecnologia només millora les coses, és el com, mentre que les persones som el perquè. A la nostra mà està que la tecnologia ens impulsi. Sens dubte, l’escenari de compatibilitat entre persones i robots és un repte inèdit”.

Sergio Martin ha conclòs: “Encara que Espanya supera la mitjana mundial de 99 robots per cada 10.000 empleats de la indústria manufacturera, és evident que encara queda molt camí per recórrer en comparació amb nacions manufactureres més avançades, com Alemanya. El CIC serà un catalitzador per al desenvolupament i la inversió en noves i apassionants solucions i tecnologies digitals que permetran a les empreses espanyoles competir amb major eficàcia en l’economia global. A mesura que la població envelleixi, l’adopció de la digitalització i l’automatització no sols ajudarà les empreses a compensar l’escassetat de personal qualificat amb bona disposició i talent, sinó que també millorarà radicalment els llocs de treball en el sector manufacturer. I en fer-ho, s’atraurà la pròxima generació, al mateix temps que es genera un creixement econòmic sostenible”.

APLICACIONS ABB PER A LA DIGITALITZACIÓ DE LA INDÚSTRIA

Durant l’acte s’han presentat diverses demostracions de les tecnologies d’ABB per a la digitalització de la indústria. Entre elles, l’aplicació de “Single-arm YuMi amb visió 3D”, desenvolupada en col·laboració amb el centre tecnològic Leitat, mostra al robot col·laboratiu YuMi d’ABB fent una tasca de reposicionament de peces sobre una taula de treball, mentre que les persones poden treballar en el seu mateix espai sense córrer cap risc de xocs o interferències gràcies a una cambra amb algorismes desenvolupats per Leitat que identifica, mitjançant reconeixement de visió 3D, a l’operari i al robot.

L’aplicació “Mobot per a assistència sanitària en laboratoris hospitalaris”, en col·laboració amb PAL Robotics, introdueix per primera vegada robots col·laboratius amb mobilitat en els laboratoris de centres mèdics. El robot fa tasques de pipetejat i manipulació de tubs amb gran precisió, sent capaç de moure’s i transportar els elements gràcies a la plataforma mòbil desenvolupada per PAL Robotics, que li aporta capacitat de navegació autònoma i evitació d’obstacles.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) és un líder tecnològic que està impulsant la transformació digital de les indústries. Amb una història d’innovació de més de 130 anys, ABB compta amb quatre negocis enfocats en el client i líders a escala mundial: Electrification, Industrial Automation, Motion i Robotics & Discrete Automation, recolzats per la plataforma digital ABB Ability™. El negoci Power Grids d’ABB es vendrà a Hitachi en 2020. ABB opera en més de 100 països i té uns 147.000 empleats. www.abb.com

ABB Robotics és pionera en robots industrials i col·laboratius i en serveis digitals avançats. Com un dels principals proveïdors de robòtica del món, operem en 53 països amb més de 100 instal·lacions i hem subministrat més de 400.000 solucions robòtiques a una àmplia gamma de sectors i aplicacions. Ajudem els nostres clients a millorar la seva flexibilitat, eficàcia, seguretat i fiabilitat en el seu avanç cap a la fàbrica connectada i col·laborativa del futur. www.abb.com/robotics

Podeu veure totes les fotografies aquí:

Inauguració CIC a la factoria ABB de Sant Quirze del Vallès. 1ª part

Inauguració CIC a la factoria ABB de Sant Quirze del Vallès. 2ª part

Inauguració CIC a la factoria ABB de Sant Quirze del Vallès. 3ª part

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies