Slider
Inici » a-ultimesnoticies » Agricultura promou el cultiu del llúpol, ingredient essencial per a l’elaboració de la cervesa
Slider
Zona de cultiu de Llúpol.

Agricultura promou el cultiu del llúpol, ingredient essencial per a l’elaboració de la cervesa

  • Convoca per tercer consecutiu any ajuts als productors d’aquesta planta per incentivar aquest cultiu emergent
  • Un productor podrà rebre fins a 20.000 euros per iniciar-se o millorar les seves plantacions

ECONOMIA I EMPRESA.  El llúpol (Humulus lupulus L.) és un dels cultius que podria esdevenir una alternativa a cultius tradicionals en algunes zones atès l’increment de cerveses artesanals produïdes a Catalunya que estan apareixen al mercat en els darrers anys. L’èxit que estan tenint actualment les iniciatives productores de cervesa artesanal a Catalunya fa que es plantegi la possibilitat de la producció autòctona d’aquesta planta enfiladissa, imprescindible en el procés d’elaboració de la cervesa, per mirar d’obtenir aquesta matèria primera en el territori propi, cosa que pot donar al producte final un major valor afegit.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va publicar el passat 18 de març una convocatòria dels ajuts per un import de 62.538,45 euros per a l’establiment de noves plantacions de llúpol i reconversió i millora de plantacions existents, i per a l’adquisició de maquinària específica. L’import màxim per a cada persona beneficiària és de 20.000 €. Els ajuts tenen la finalitat d’assegurar el futur del sector del llúpol i evitar l’abandonament d’aquest conreu. D’aquesta manera, se’n garanteix la permanència en el temps i la rendibilitat i viabilitat a llarg termini. 

El cultiu del llúpol, molt lligat a la cervesa artesana a Catalunya 

El llúpol és un cultiu d’alt valor afegit amb una elevada demanda. L’escassetat de flor de llúpol com a matèria primera en l’elaboració de cervesa converteix el llúpol en una alternativa a la diversificació de cultius, també en les comarques pirenaiques. A més, el desenvolupament de la producció i el consum de cervesa artesana a Catalunya fa que el llúpol tingui unes bones expectatives comercials.

La cervesa artesana catalana està vivint una revolució. Actualment, 109 cerveseres n’elaboren 1.058 estils, corresponents a 4,77 milions de litres, un 20% més respecte del darrer any. El seu valor de mercat assoleix la xifra de 43 milions d’euros, cosa que representa l’1,8% de la quota de la cervesa genèrica al nostre país. La tria a favor de matèria primera autòctona se situa actualment en un 38% del total de cerveses artesanes catalanes; en concret, 11 empren maltes locals i 18, llúpols de proximitat. Pel que fa a I+D, la recerca es concentra, precisament, en els llúpols, ja que són els responsables de conferir un caràcter únic als estils de cervesa més demanats. 

Podeu consultar tots els detalls sobre aquest ajut a 

http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/21784-Ajuts-al-sector-del-llupol.

2021-03-25

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator