SOCIETAT. Malgrat haver-se vist obligada a suspendre les activitats rutinàries, l’entitat aprofita les eines tecnològiques per mantenir el contacte amb els infants, joves i adults que en formen part i per ajudar-los a passar el millor possible el seu confinament pel Covid-19. Així, els educadors, acompanyants, professionals i voluntaris de l’associació en fan un seguiment des que Andi es va veure obligada a tancar portes a l’inici de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. El contacte es realitza via telèfon i whatsapp per conèixer el seu estat i evolució i per atendre les seves necessitats de suport personal mitjançant l’assessorament de la psicòloga de l’entitat, en cas de tenir dubtes o patir angoixa o ansietat.
D’altra banda, la preparació contínua impartida als integrants del Programa de Formació per a la Inserció (PFI) es segueix fent de forma telemàtica; cada dia, a les 10 del matí es connecten joves i formadors i se’ ls fa la proposta de feina del dia. Un parell d’hores més tard, es tornen a connectar per tancar l’ activitat. I pels joves del projecte d’Inserció laboral Esqueix que feien formació, pràctiques o treballaven (la major part dels que treballaven tenen una baixa o estan en un Erto), setmanalment se´ls fa una proposta formativa al temps que es mantenen reunions telemàtiques individuals o en grup per a fer-ne el seguiment.
Un altre grup, el d’autogestors (joves que han anat o van, a poc a poc, prenent el control de les seves pròpies vides), estan preparant el seu viatge de cada estiu connectant-se mitjançant les xarxes socials; s’han dividit en grups de 3 persones que organitzen què faran cadascun dels dies de vacances.
Per últim, des de l’entitat també s’utilitzen altres xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) per proposar accions puntuals en foto o vídeo que aixequin el seu estat d’ànim i el dels seus companys o per a què dediquin aquest període de confinament a les seves cases
realitzant diverses activitats, sota el hashtag #JoAprofitoElTemps; algunes són lúdiques, com ara cuinar, ballar o fer-se fotos amb animals virtuals, i d’altres més altruistes, com la protagonitzada per joves de l’entitat que fan un voluntariat social a diverses residències de gent gran de Sabadell i que van voler agrair l’esforç que estan fent els seus treballadors i llançar un missatge d’esperança als avis i àvies.
Andi Sabadell, que espera poder reprendre la seva activitat habitual tan bon punt la situació excepcional que estem vivint ho permeti, té com a finalitat una intervenció comunitària que promogui que les persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals gaudeixin d’una vida digna i plena afavorint en tot moment la seva plena autonomia i inclusió social.