-
Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi espanyol, posposa dos mesos la seva celebració i tindrà lloc finalment del 4 al 6 d’abril de 2022.
SOCIETAT / TOP GASTRONOMY. La decisió ha estat avalada per la comissió organitzadora de l’esdeveniment – composta entre altres organismes per la Federació Espanyola del Vi (FEV), el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), Espanya Exportació i Inversions (ICEX), la Confederació Espanyola de Consells Reguladors Vitivinícoles (CECRV) i l’Associació Vinícola Catalana- davant la incertesa i les restriccions de mobilitat generades pel context actual i per a garantir una gran edició.
D’aquesta manera, la celebració del certamen, prevista inicialment del 7 al 9 de febrer de 2022, tindrà lloc a la primavera en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.
Les noves dates busquen dur a terme el saló en un context més idoni “que permeti preservar la seva proposta de valor, garantir el màxim retorn a les seves empreses participants i assegurar la projecció de futur que té el saló, com vam veure en la seva reeixida primera edició“, afirma J. Antonio Valls, director general d’Alimentària Exhibitions, societat de Fira de Barcelona que organitza BWW.
El trasllat de BWW a abril coincidirà amb la celebració d’Alimentària & Hostelco, que es durà a terme del 4 al 7 d’abril de 2022 en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona. La simultaneïtat d’aquests salons serà, no obstant això, un fet totalment “excepcional”, fruit del context actual.
Després de la seva pròxima edició, BWW optarà per celebrar-se cada any, per la qual cosa tornarà el febrer de 2023, ocupant el primer lloc en el calendari internacional d’esdeveniments vitivinícoles. BWW 2022 preveu la participació de més de 600 cellers i la pràctica totalitat de Denominacions d’Origen i Consells Reguladors, així com la visita de prop de 20.000 professionals. A la seva primera edició de febrer de 2020 van acudir 550 signatures expositores i 15.600 professionals, un 13% d’ells procedents de 54 països.