Slider
Slider
Inici » a-ultimesnoticies » “BARISTÉS. Coffe roasters and tea sommeliers”. La nova cafeteria i teteria d’especialitat a Terrassa
Slider

“BARISTÉS. Coffe roasters and tea sommeliers”. La nova cafeteria i teteria d’especialitat a Terrassa

GASTRONOMIA/ REPORTATGE.  Fa uns dies s’inaugurava a Terrassa un inspirador local de restauració “BARISTÉS. Coffe Roasters and tea sommeliers “a la plaça del Progrés de Terrassa. Una cafeteria i teteria d’especialitat amb venda de productes Gurmet.

Laura Campos, Tea Sommelier, i Martín Sánchez, Barista and Coffee Roasters, han decidit unir la seva àmplia experiència en el sector i els seus coneixements per crear aquest espai, que destaca per la gran qualitat en l’elaboració i l’experiència única que ofereix al client.

BARISTÉS, fent honor al seu nom, uneix la passió pel cafè i el te. En un ambient molt acollidor i amb un excel·lent tracte, es pot degustar el millor cafè de torrefacció artesanal i una gran varietat de tes, infusions úniques i sorprenents que s’adapten a tots els paladars i gustos.

   

En un país on el cafè ha estat el gran protagonista, a poc a poc es relaciona el benestar, tant físic com emocional, amb una infusió. Fa més de cinc mil anys que consumim tes i d’aquí ve l’expert, l’assessor de te, el sommelier de te.

Laura és Sommelier de te, una experta coneixedora del producte, una persona que t’assessorarà, que et guiarà perquè trobis el te que pot ajudar-te, perquè hi ha moltes varietats d’infusions, però cada un de nosaltres tenim les nostres preferències.

L’especialitat de Laura Campos són els còctels i el maridatge, “La mixologia és la fusió del te amb la cocteleria. Això és el que més m’agrada, perquè, és veritat que, hi ha una gran diversitat de sabors, però amb el blend és amb el que jo més m’identifico, és el meu segell d’identitat”, ens comenta Laura. I afegeix: “Porto creant còctels durant molt de temps, com el mojito matcha, un mojito amb te verd matcha o el rooibos amb rom que sorprèn molt; també són molt interessants els còctels afruitats, sense alcohol. És el gran avantatge de jugar amb el te o les infusions que poden incorporar fruites o flors”.

    

Laura fa més de vint anys que es dedica al món del te, “Vaig començar des de molt petita, tinc aquesta educació. Vaig néixer a Mèxic i encara es mantenia la part prehispànica, on tot es curava amb infusions, li deien te i hi havia un te màgic per a tot. Quan vaig arribar a Barcelona vaig començar a treballar a l’Hotel Arts, al saló de te, servia el te de les cinc. Després vaig estudiar hostaleria, el te era la meva passió. Vaig començar a investigar, a preparar-me, vaig treballar a diferents hotels, sempre portant la part dels tes. Vaig estar set anys treballant en la primera empresa referent a Espanya i fa dos anys vaig decidir emprendre Tai Kai Tea, una botiga online amb totes les especialitats que proposo i altres de nova creació. D’aquesta primera prova d’emprenedoria sorgiria BARISTÉS “.

Martín Sánchez, és Barista professional i un expert torrador de cafè. Fa més de deu anys que treballa en el món del cafè. Va estar dos anys en un torrador biològic de comerç just a Terrassa. També feia consultories a empreses relacionades amb les begudes de cafè, assessorant en la producció i en els controls de l’empresa en diferents camps, com els BRICS, els TDS, la humitat, o altres paràmetres en el gra verd, que és el que permet a una empresa mantenir el seu estàndard.

Martí, només treballa amb cafè d’especialitat. Oficialment el cafè d’especialitat és aquell que en una escala de 0 a 100 punts ha obtingut més de 80 punts seguint els paràmetres de SCA (Specialty Coffee Association).

“La meva feina comporta trobar en el gra que estic torrant els millors atributs. El torrat que faig és totalment artesanal, per exemple, en el meu blend, cada varietat es torra per separat, perquè no és el mateix el torrat d’un Brasil que té una densitat o una humitat concreta, que un Etiòpia. Així puc preparar un blend més equilibrat i en els orígens del gra, buscar-li el punt dolç”, ens comenta.

    

En el blend que prepara utilitza el gra verd, actualment té sis varietats, inclòs el descafeïnat, que també es descafeïna en el gra en verd.

“Ara entre les especialitats que tinc estan Brasil, Colòmbia i Etiòpia. El cafè és un producte de temporada, tant com el te, no sempre seran els mateixos blends. En les varietats de la temporada busco el balanç que vull trobar i el sabor que vull oferir”.

Un valor afegit de BARISTÉS és que el producte que ofereix és de proximitat, de Terrassa o rodalies, per exemple, la llet la porten de Manresa, llet fresca directament de la granja; o el pastís de formatge que preparen especialment per a BARISTÉS, és artesà.

Entre els productes que tenen a la venda es troben mescles especials de TAI KAI TEA o de BARISTÉS, blend propi d’especialitat amb una alta qualitat i un preu equitatiu. A més, tenen tota mena de complements, com filtres de cafè, tasses, cafeteres, molinets o teteres; tot sempre sota comanda.

    

Tant Martin com Laura són grans amants del que fan. Laura ens avança algunes activitats previstes pròximament: “BARISTÉS és un local on hi ha la part física del nostre negoci, però també és l’espai on nosaltres compartim amb la gent el que sabem fer.

Farem tallers, esdeveniments privats per a persones interessades, tant en el món del cafè, com en el món del te o el de la cocteleria. Farem Showrooms i també showcookings. Cuinarem amb te i amb cafè. I per descomptat farem les tradicionals cerimònies del te. Aquesta és la part més dinàmica i que més m’agrada.

De cara a l’estiu oferirem una especialitat diferent que és el Cold brew, un te o un cafè que es fa amb maceració lenta i necessita com a mínim 24 hores, degoteig a degoteig. Tenim moltes sorpreses preparades”.

BARISTÉS és un establiment perfecte per a esmorzar, reunir-se amb amics i passar una estona agradable.

Un lloc on pots sumar-te a l'”Slow Moviment”, el plaer d’aturar una estona, de desconnectar de les presses i de poder gaudir de plaers com el cafè o el te d’especialitat o un deliciós còctel d’autora com el Cold Brew Tea, un te amb cava espectacular que vam poder degustar a la inauguració.

    

A més com el local disposa de WiFi podràs pujar les teves fotografies a Instagram.

BARISTÉS. “Coffe roasters and tea sommeliers”

Plaça del Progrés 3.

08224.  Terrassa. Barcelona.

Telèfon: 930 27 66 57

Horaris:

De dilluns a dissabte de 8:30 a 13:30 h i de 4:30 a 20 h

    

   

2020-02-10

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator