Dijous,25 abril, 2024
IniciA PORTADACatalunya tindrà un Institut de la llet i els productes làctics

Catalunya tindrà un Institut de la llet i els productes làctics

 

  • Aquesta és una de les 15 accions previstes en el Pla del sector làctic català 2017-2019 elaborat per un grup d’experts format per Administració, sector i especialistes procedents de diferents àmbits
  • L’objectiu del pla és fomentar el sector lleter català i crear noves oportunitats que garanteixin el seu desenvolupament i la viabilitat de les explotacions ramaderes

REDACCIÓ/ECONOMIA.  Catalunya comptarà amb un Institut de la llet i els productes làctics. Aquesta institució, que tindrà com a objectiu posar en valor el consum de la llet i els productes làctics, estarà liderada pel propi sector, amb l’impuls inicial de l’Administració, i treballarà en àmbits com el de la nutrició, la salut o la sostenibilitat.

Aquesta és una de les 15 accions que conformen el Pla del sector làctic català 2017-2019, que ahir va presentat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Meritxell Serret, en el marc del Dia Mundial de la Llet. Aquest pla és fruit del treball, de més d’un any i mig, d’un grup d’experts format per l’Administració, sector i especialistes en diferents àmbits amb l’objectiu de potenciar el sector lleter català perquè “pugui fer front als reptes que té plantejats i aprofitar noves oportunitats que garanteixin la viabilitat i el desenvolupament de les explotacions del país”. La consellera ha explicat que el sector lleter català ha viscut en els darrers anys una difícil situació, sobretot a partir de la desaparició de les quotes lleteres, però que alhora ha sofert una innegable transformació i que avui és un sector altament professionalitzat.

El Pla del sector làctic català 2017-2019 s’estructura en tres grans eixos: millora de l’eficiència de la producció lletera, la comercialització i promoció, i la innovació i transferència. I es concreta en 15 actuacions encaminades a garantir vies de continuïtat al sector i aconseguir un major valor afegit als seus productes.

Són línies d’actuació la millora en la gestió de la producció de llet i en la competitivitat tant de productors com de la indústria transformadora, la promoció i diferenciació dels productes agroalimentaris catalans, la intensificació de campanyes d’informació als consumidors, el suport als productes ecològics, el foment a la internacionalització, el suport a la innovació i transferència del coneixement, i el foment a l’associació de la producció per a millorar la comercialització. Així ho han explicat els directors generals d’Agricultura i Ramaderia, i d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Teresa Masjuan i Carmel Mòdol, respectivament.

Amb totes aquestes accions es vol impulsar i afavorir aquest sector, tant important a Catalunya, amb un entramat d’explotacions ramaderes, que són un element de dinamització socioeconòmica i de cohesió territorial i assegurar el relleu generacional, que és la garantia de futur d’aquest sector.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies