Slider
Slider
Inici » a-ultimesnoticies » CONSUM evita el malbaratament de 6.900 tones d’aliments gràcies al seu programa Profit de donacions
Slider

CONSUM evita el malbaratament de 6.900 tones d’aliments gràcies al seu programa Profit de donacions

  • La Cooperativa col·labora amb la III Setmana contra el Malbaratament d’AECOC, sensibilitzant els seus clients sobre l’aprofitament d’aliments

SOCIETAT. A través del seu programa Profit de donació d’aliments, CONSUM ha aconseguit l’aprofitament de més de 6.900 tones d’aliments durant el 2019, un 8% més que el 2018, i d’aquesta manera ha evitat el malbaratament alimentari.
 
Gràcies al programa Profit de gestió responsable dels aliments i a la feina dels més de mil voluntaris amb què col·labora CONSUM, es va ajudar més de 50.000 persones, a qui diàriament es van lliurar aliments, dels quals el 76% van ser producte fresc, fet que posa de manifest el compromís social de la Cooperativa amb els col·lectius més vulnerables, al mateix temps que permet una dieta més saludable. A més, el programa Profit va evitar que s’emetessin a l’atmosfera 4.400 tones de CO₂, fet que va minimitzar l’impacte sobre l’entorn i va reduir la petjada de carboni, com a part de la política de sostenibilitat de CONSUM.
 
La Cooperativa col·labora amb la III Setmana contra el Malbaratament d’AECOC, per sensibilitzar els seus clients sobre l’aprofitament d’aliments a través de la compra responsable, mitjançant l’emissió de missatges per la megafonia als seus supermercats.
 
Des del començament d’aquest any 2020, CONSUM ha donat 3.961 tones d’aliments per un valor de 10,5 milions d’euros, com a continuació a la seva política d’aprofitament d’aliments i que, majoritàriament, també han ajudat a pal·liar els efectes de la crisi derivada de la COVID-19.
 
Aquest programa consisteix a donar a entitats socials, ONGs, bancs d’aliments i menjadors socials els productes que CONSUM retira de la venda, però que són perfectament aptes per al consum, i que són repartits diàriament entre les persones més necessitades de l’entorn pròxim de cada supermercat. Els aliments donats són, principalment, productes envasats de les seccions de carnisseria, xarcuteria, fruites, verdures, alimentació dolça i lactis dels supermercats, però també provenen de les plataformes logístiques i de les escoles de frescos.

Sobre CONSUM. 

Consum és la cooperativa més gran de l’arc mediterrani espanyol. Disposa de 755 supermercats, entre propis i franquiciats, distribuïts per Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa, Andalusia i Aragó. En 2019 va facturar 2.935 milions d’euros, un 7,4% més, i va obtindre un benefici de 54,6 milions d’euros. Amb més de 3,4 milions de socis clients i 16.031 treballadors, Consum és l’única empresa de distribució amb el Certificat d’Empresa Familiarment Responsable (Efr). En 2019 la Cooperativa ha sigut certificada amb el segell Top Employers, per sèptim any consecutiu, com una de les Millors Empreses d’Espanya per a treballar, segons la consultora Top Employers Institute.

2020-09-30

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator