Dimarts,28 maig, 2024
IniciA PORTADAPERFILS/ Derek Chamizo, un sanquirzenc de 19 anys que factura 100.000 €...

PERFILS/ Derek Chamizo, un sanquirzenc de 19 anys que factura 100.000 € mensuals a Youtube


Entrevista de JOAN GABARRÓ PONS
17/2/2023| 19:30:32


En Derek Chamizo (19), més conegut com YoutuberMillonario, és un jove nascut a Sant Cugat però actualment resident entre Sant Quirze i Dubai. Va fer el batxillerat a l’IES Vallès de Sant Quirze i quan va acabar va decidir començar a emprendre. Actualment, és propietari d’una xarxa de canals de Youtube, que a dia d’avui funcionen automàticament sense la seva presència, és el creador i propietari d’una Agència de Creació de Contingut i d’una Acadèmia que ha ajudat a centenars d’alumnes a escalar amb el seu model de negoci. Amb 1 any ha passat de ser un simple estudiant a facturar més de 5 xifres al mes automatitzant canals de Youtube i partint des de 0.


ABANS DE L’ÈXIT

Quin ha estat el teu gran fracàs?

Abans d’arribar a l’èxit he hagut de passar per molts fracassos. Quan vaig començar primer de batxillerat estava en una etapa bastant complicada a la meva vida, ja que era un període d’estrés continu sobretot perquè m’havia de moure a un altre poble per anar estudiar una cosa que no volia i amb gent que no coneixia de res.

Em vaig adonar que vivia en una rutina, en un bucle infinit que no parava de fer coses que no volia perquè m’hi sentia obligat. Llavors volia sortir d’allà quan abans, no volia formar part d’aquest sistema que en primer lloc et prepara per estudiar, buscar un treball segur, estable treballar fins els 60 anys i viure d’una pensió. Jo no volia res d’això!

Amb 16 anys acabats de fer, vaig obrir el meu primer negoci seriós, un club d’esports electrònics (ESports) . Un projecte que en aquell temps estava bastant de moda, per tant, vaig començar de ple amb tota la il·lusió del món, sense experiència i maduresa, que ja la tinc a dia d’avui després dels negocis que he escalat.

No em va funcionar aquest primer negoci perquè em vaig obsesionar a guanyar diners fent el mínim. Jo buscava fer-me ric d’una dia per l’altre, sense aportar valor, sense solventar un problema, que és el que realment funciona en una empresa. A dia d’avui, tinc altres objectius i veig els diners com una via i no com un fi.

Amb aquest projecte vaig perdre bastants diners i temps, però m’ha servit per aprendre!

Què has après d’aquest fracàs?

A nivell personal em vaig adonar que sempre estava buscant l’aprovació dels altres. Quan jo vaig començar amb el projecte del club d’ESports. Vaig intentar buscar l’aprovació dels meus amics, familiars, professors que en aquell moment em deien que ho intentés que a veure si tenia sort.

En el moment que fracasso i començo a buscar un altre tipus de model de negoci, em vaig sentir completament sol, la meva família no volia que tornés a perdre diners, per tant, no volien que tornés a emprendre. Van arribar al punt de limitar-me bastant en certes coses.

En què et va ajudar la pandèmia?

A nivell personal em va ajudar a perdre la por a l’aprovació dels altres i vaig decidir que era el moment d’invertir en mi i el meu futur. Vaig invertir en el meu coneixement fent un curs online d’automatització de vídeos de Youtube i vaig decidir replicar el model de negoci aquí a Espanya.

Va ser una decisió complicada, ja que amics i familiars em deien tot el contrari, que emprendre no era segur, que per guanyar-me bé la vida havIa de centrar-me en els estudis i fer una carrera. Tot i això, vaig decidir no fer-los cas i la veritat és que m’ha anat força bé.

He tingut molta sort ja que he estat el pioner d’aquest model de negoci a Espanya, el que m’ha permès créixer exponencialment aquest últim any 2022, facturant més de 100.000 euros al mes. Més endavant, t’explicaré de què tracta.

Què opines de la cultura del fracàs?

El gran error que té la cultura espanyola és que tenim tendència a riure dels fracasos. Per exemple, en el col·legi jo tenia por de sortir a la pissarra a corregir un exercici, ja que si el feies malament la gent reia de tu. Aquesta por al fracàs que t’han inculcat des de ben petit i que tens a dins quan ets gran l’has de superar per aconseguir l’èxit.

Hem d’inculcar una mentalitat més oberta cap a l’emprenedoria, per exemple, en la mentalitat de Dubai o d’Estats Units està molt ben vist fracassar. Les energies negatives de la gent fan que no puguis aconseguir aquell objectiu que t’has marcat. A dia d’avui puc viatjar per tot el món amb 19 anys. Tinc l’estil de vida que buscava fa uns anys, he pogut viatjar al Carib, Roma, Chichén Itzá (Mèxic) i diversos cops a Dubai. Tot gràcies a Youtube!


DESPRÉS DE L’ÈXIT

Els diners donen la felicitat?

Els diners no donen la felicitat com a tal sinó que et donen llibertat per fer allò que tu vulguis. Actualment, estic facturant 100.000 euros al mes i del que em sento orgullós és que he pogut comprar una casa més gran als meus pares i he pogut fer 2 viatges amb la meva família aquest últim any, mai abans havien sortit d’Espanya.

Està bé que guanyar molts diners però un ha de ser concient de no ser esclau dels diners, també estan per gaudir-los.

De què estàs orgullós?

Aquest any 2022 ha estat el millor any de la meva vida. He pogut viatjar pel món, he creat la meva pròpia empresa a Dubai, he comprat una casa als meus pares i moltes altres coses més.

Per què decideixes obrir l’empresa a Dubai i anar-te’n a viure allà?

Com que el clima fiscal espanyol no afavoreix la creació de noves empreses vaig estar mirant d’anar a viure entre Portugal, Andorra i Sèrbia per obrir la seu fiscal del meu negoci però finalment, vaig decidir anar a Dubai ja que reben el talent amb les mans ben obertes.

És, per això, que actualment per complir la llei espanyola només podré estar 6 mesos a Espanya i els altres 6, els hauré de passar a fora.

Com portes el tema dels haters?

Els haters sempre són per tot arreu, simplement no t’has de baixar al seu nivell. El més important és no fer cas d’aquestes veus i anar a pel que tu vols, estar focalitzat en una idea.

Quina ha estat la teva clau de l’èxit?

Sens dubte ha estat envoltar-me de gent de qui pugui aprendre. Estic aprenent molt dels meus amics. L’èxit es mesura a partir de les 5 persones més properes que tinguis. És important tenir molt clares les teves prioritats.

Creus que hi ha gent que s’ha apropat per interès?

Amics interessats clar que n’hi ha però jo sé molt bé qui va estar al meu costat des del principi. Ara em fa gràcia la gent que abans no em tenia en compte i ara simulen haver estat des d’un principi amb mi. A mi m’han estafat un parell de vegades però dels errors se n’aprèn. Ara ja sé detectar qui s’apropa per interès.

Quines són les teves fonts d’ingressos actualment?

Actualment, guanyo diners amb l’automatització dels videos de Youtube, tinc diferents canals automatitzats, amb cursos de formació del meu model de negoci. El passat 2022, vam formar més de 1300 alumnes i la veritat és que surten molt contents.

Algun consell sobre com gestionar els diners?

Els diners quan venen de cop no saps en què gastar-te’ls. Al principi no sabia manejar els diners i em vaig comprar una motxilla de 2000 euros. Actualment, les meves prioritats son unes altres i vull comprar-me el meu segon cotxe i immobles.

Què esperes d’aquest 2023?

Aquest any 2023 em centraré a seguir creixent la facturació del meu negoci, vull comprar immobles i m’agradaria viatjar a Nova York amb la meva família.

Com et veus d’aquí 10 anys?

M’imagino amb una família i poder viure dels meus negocis, aconseguir la llibertat financera.

Quin ha estat l’hàbit estrella que t’ha permès arribar a l’èxit?

La perseverança, l’esforç i el sacrifici. La mentalitat espanyola és treballar 5 dies a la setmana i descansar el cap de setmana. Les coses requereixen esforç, jo també treballo els caps de setmana.

Què diries als joves amb talent?

Que si tenen una idea, vagin a per ella, que no és tant díficil com sembla. Un consell per començar, és que no fa falta diners, l’excusa de dir que els meus pares no tenen diners no serveix. Jo a la meva família no he tingut ningú que hagués tingut èxit o molts diners. L’important no és fer-se ric sinó apassionar-te amb el que fas.

Quins són els teus hobbies?

Paddel, negocis, viatjar, m’agraden els cotxes i de tant en tant sortir de festa.

A què volies dedicar-te de petit?

De petit volia ser futbolista.

En què consisteix l’automatització de videos de Youtube?

L’automatització de vídeos consiteix a crear un canal de Youtube que ens generarà ingressos sense fer vídeos. Subcontractant un equip de creació de contigut (guionista, locutor i editor), d’aquesta manera es pot tenir molt més temps lliure i és pot escalar molt
més ràpidament, ja que es pot compaginar amb diferents canals.

Automatitzar vídeos em dona una escalabilitat enorme. L’avantatge és que no requereix gaire inversió, ja que és pot començar sense contractar gent i pots controlar el teu negoci mentres viatges per tot el món. Això em dona molta llibertat!

En què consisteix el programa que ofereixes?

“Escuela de Youtube”: Està buscant gent seria i compromesa per poder crear tants casos d’èxit com sigui posible. Ofereix un programa exclusiu de 60 moduls de formació amb mes de 5 hores gravades extenses.

Per acabar, quin és el teu llibre preferit?

Padre Rico, Padre Pobre de Robert T.Kiyosaki. Els meus pares no han tingut cap cas d’èxit abans i m’he hagut que formar llegint llibres i assistint a cursos per aprendre allò que m’apassionava, els cursos d’automatització de Youtube.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies