-
Un projecte de 6 sessions, ideat en el marc del Màster en Comissariat d’Art Digital de l’ESDi i la Universitat Ramon Llull
CULTURA/ART. El divendres 26 de febrer, la fàbrica de creació de les arts en viu L’Estruch posa en marxa Dissonants, un nou cicle de sis sessions sobre performance i tecnologia, a càrrec d’artistes i comissaris emergents. Aquest projecte s’ha ideat en el marc del Màster en Comissariat d’Art Digital de l’Escola Superior de Disseny (ESDi) i la Universitat Ramon Llull.
La primera sessió es durà a terme als Jardinets de Gràcia de Barcelona, el proper divendres, a les 6 de la tarda. Totes les altres accions tindran lloc a Ca l’Estruch, un divendres cada mes, a la mateixa hora. A més, cada esdeveniment es retransmetrà en directe al compte d’Instagram @dissonants_cicle i al canal de YouTube de L’Estruch. El projecte s’acabarà a la tardor del 2021 amb una taula rodona i un catàleg, en el qual s’haurà recollit la documentació de les performances i els textos crítics de les comissàries.
Un projecte que parla de la relació entre cos i tecnologia
Dissonants s’inscriu en una de les línies principals de la programació de L’Estruch: donar suport i impulsar projectes adreçats o realitzats per artistes emergents. Sorgeix del seminari sobre l’acte performàtic impartit per Oscar Abril –el comissari de NauEstruch– al màster d’ESDi.
El cicle el coordinen Marco Tondello i Morgana Ucher. Cada estudiant –Gabriela Brito, Arianna Esposito, Gabriel Virgilio Luciani, Carla Mengual Oltra, Núria Nia, Giorgia Scavo, Marco Tondello, María Valcárcel Maceira i Morgana Ucher– selecciona, des de la seva pròpia sensibilitat, una performance generada per artistes de l’escena catalana. Totes les accions que es programaran al llarg del cicle tenen un comú denominador: la relació entre cos i tecnologia.
Les sis performances fan servir la tecnologia, tant analògica com digital, per posar en evidència certes dinàmiques i proposar altres polítiques en la relació entre l’ésser humà i l’aparell. Algunes són experiències interactives, altres unidireccionals, també n’hi ha de sensorials, algunes parteixen d’històries personals i d’altres d’elements quotidians. Aquest cicle teixeix un conjunt d’accions que discrepen davant la conformitat i abracen posicionament divergent. Vet, aquí el títol del cicle.