SOCIETAT / TOP GASTRONOMY. Aquest migdia s’ha presentat a Barcelona, la IX edició del Barcelona Beer Festival, el certamen dedicat a la cervesa artesana més important del Sud d’Europa, que torna a la Farga de l’Hospitalet (Barcelona) els dies 17, 18 i 19 de desembre, després de la seva cancel·lació en 2020 -hores abans de la seva celebració-.
Mikel Rius, director del Barcelona Beer Festival, ha estat acompanyat en la presentació per Judit Càrtex, vicepresidenta de la GECAN (el Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural), i per Xavier Pereira, d’Engorile Beer, una de les noves cerveseres nòmades sorgides durant la pandèmia. Els tres han donat detalls de la que és l’edició més esperada pel sector, un BBF que torna amb moltes ganes i amb forces renovades. No en va, el sector cerveser artesà ha tingut temps de “regenerar-se” i fins i tot de provocar alguns “brots verds” realment trencadors i inèdits, que es podran veure i descobrir en aquest BBF.
El certamen comptarà amb més de 150 tiradors, més de 600 cerveses, i més de 250 marques de cerveses diferents per a descobrir i provar. Estaran distribuïdes tant en la barra principal – l’essència del certamen, on les cerveses giren constantment-, com també en els estands col·lectius -a destacar el de les Associacions de Cervesers-, en les aixetes fixes de cada cervesera, o en els Meet The Brewer.
Serà una edició més musical, amb més activitats complementàries, més gastronomia, en les que es potenciarà als guanyadors del Barcelona Beer Challenge (celebrat el maig de 2021), i en la que es descobriran les cerveseres més noves del moment, algunes d’elles creades durant la pandèmia.
Especial atenció es donarà al fenomen de les novelles nòmades, per al que es descobriran les cerveses d’Engorile Beer, Oddity Brewing o Caravelle, entre altres; també seran protagonistes els nous estils com l’Italian Grappe Ale, que fusiona el millor del vi i de la cervesa, o no tan nous però molt de moda, com el de les cerveses àcides de fermentació mixta.
Aquest BBF 21 serà realment el punt de trobada de tots els que vulguin descobrir cerveses úniques i “rares” -com la cervesa de sobrassada de Mallorca- i dels que vulguin conèixer en persona al seu cerveser favorit i conèixer tots els secrets de les seves elaboracions (que es fa possible en els Meet The Brewer).