Inici » a-ultimesnoticies » El Govern impulsa la comercialització de la carn de caça garantint la seguretat alimentària

El Govern impulsa la comercialització de la carn de caça garantint la seguretat alimentària

  • A proposta dels departaments d’Agricultura i Salut avui s’ha aprovat el decret que regula la recollida, el transport, el condicionament i la comercialització de carn silvestre destinada al consum

SOCIETAT. El Govern ha aprovat un nou decret que regula els requisits a què se sotmet l’activitat cinegètica i de manipulació de carn de caça que es destina al consum humà. Elaborat conjuntament pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Departament de Salut dóna compliment a la normativa europea en matèria d’higiene dels productes alimentaris. L’objectiu principal és facilitar la comercialització de carn de caça per tal de valoritzar el recurs cinegètic i establir els circuits i les mesures per garantir al màxim la seguretat alimentària i la sanitat animal.
Aquest decret s’emmarca en el Pla de prevenció de danys i els riscos originats per la fauna cinegètica impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que desplega un pla d’actuacions per equilibrar l’ecosistema i controlar les sobrepoblacions de determinades espècies. El decret és una de les mesures que impliquen millores del marc legal i ha estat consensuat prèviament amb els sectors implicats. A més de regular la comercialització de la carn de caça es vol valoritzar el recurs cinegètic per treure’n més rendiment i contribuir a fomentar una activitat econòmica lligada a la gastronomia i al territori.
El decret també té com a objectiu consolidar i organitzar les tasques que ja venien fent els caçadors de manera que la seva actuació es simplifiqui i sigui més segura per a ells i pels consumidors de la carn de caça. Es tracta d’ampliar les mesures d’inspecció i control de les peces de caça silvestre per garantir la seguretat dels consumidors i conèixer l’estat sanitari de la fauna salvatge, per les seves implicacions en la salut dels animals domèstics i en l’activitat ramadera. Amb l’aprovació d’aquest decret, el Govern preveu reforçar el control sanitari per garantir la innocuïtat dels productes alimentaris que provinguin  de les peces de caça silvestre. És per això que es fixen les condicions que han de complir els punts logístics de recollida de peces de caça i els establiments de manipulació de carn de caça.
Mesures de prevenció i control de la triquina
La nova normativa estableix mesures de prevenció i control de la triquina en relació amb el consum domèstic privat de carn de caça. Les  carns de porc senglar destinades al consum domèstic privat s’han de sotmetre a un control analític previ per tal d’assegurar l’absència de triquines. Està previst que es portin  a terme accions de difusió de bones pràctiques quant a la recollida i el condicionament de peces de caça silvestre destinades al consum domèstic privat. També es faran recomanacions d’educació sanitària pel que fa a la seguretat alimentària del consum de carn de caça silvestre.
El fet de que totes les peces de caça passin a partir d’ara pels punts logístics o pels establiments de manipulació de caça representa un reforç en el mostreig de la vigilància sanitària de la fauna salvatge.
2019-01-09

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator