JAVI QUINTANO
23/6/2023 | 11:33:32
La companyia Iceland Seafood, una de les principals exportadores de peix i marisc d’Islàndia, ha destinat 3 milions d’euros per ampliar la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental). El centre ha guanyat més de 1.700 m2, cosa que ha permès incloure espais d’emmagatzematge i producció, entre d’altres. En total, disposa de 7.000 m2 de superfície. Segons informa el Departament d’Empresa i Treball en un comunicat, la inversió forma part del projecte d’expansió de la firma islandesa i també ha servit per instal·lar plaques solars que s’espera produeixin 540.000 kWh, al voltant del 30% de consum de la fàbrica.
L’agència per a la competitivitat de la Generalitat, ACCIÓ, ha donat suport en aquest creixement de l’empresa. Iceland Seafood està instal·lada a Catalunya des del 1990. Representa “un mercat molt madur i interessant per als productes del bacallà i, a més, té una immillorable situació geogràfica” per donar servei al sud d’Europa, afirma el director d’operacions de la companyia, Josep Maria Salvador de Laurentis.
Des del centre de Viladecavalls es dona resposta als mercats espanyols, italià, portuguès i a altres països de l’arc mediterrani. El 51% de les vendes van a la restauració i l’hostaleria, però també tenen un activitat creixent al segment ‘retail’.
El 2022, la companyia va vendre 72.000 tones de producte, el que equival a més d’un milió de racions al dia. La filial catalana controla dues firmes, Elba, que té seu a Barcelona i està especialitzada en bacallà, i l’argentina Achernar, que està dedicada a la gamba.