Dimecres,17 abril, 2024
IniciA PORTADAEl preu de viure a Sant Quirze

El preu de viure a Sant Quirze

CARTES AL DIARI.

Fa temps que volia fer del següent escrit una carta pública, però penso que no sempre s’ha d’atacar a les persones que ens dirigeixen, perquè no ha de ser gens fàcil gestionar un equipament públic. Tot i això, fa mesos (potser, fins i tot, anys) que em veig en la necessitat d’expressar-me.

Crec que el que està fent Junts per Sant Quirze és passar l’estona i fer postureig independència, aprofitant la situació a Catalunya (que d’això no vull ni parlar) per “dirigir” aquest poble. Jo ja he perdut la confiança, de veritat us ho dic, perquè em sento enganyat. Els haig de dir que sóc un veí a favor de la independència, motiu pel qual sembla evident que he sigut votant de l’equip de govern actual (ERC o el que ara nomenem Junts per Sant Quirze) durant molts anys; però també haig de dir que abans que la independència, vull un Sant Quirze adequat al seu IBI, i és més que evident que no ho està. Porto -i imagino que moltes de les persones que em llegiu avui ho compartireu- 5 anys esperant una resposta eficaç de la meva alcaldessa, però ara puc dir ben clar i alt que no la tornaré a votar, perquè crec que no té ni capacitat ni ganes de gestionar un ajuntament com el nostre. Sant Quirze és un municipi ric a nivell econòmic i humà, però no pas a nivell polític governant. Ens mereixem (i em disculpareu per avançat) un equip que no doni més importància a l’àmbit estatal que al propi local, i que deixi de banda la crítica a l’estat espanyol i aposti per administrar un superàvit continu.

Més de cinquanta contenidors cremats en mesos, baralles i accidents cada cap de setmana, carrers sense escombrar i sense asfaltar, empreses que tanquen perquè no es poden permetre un augment continuat de l’IBI, manca d’il·luminació als nostres barris, rates als nostres parcs, falta de neteja de les zones verdes, pintades per tot el centre, esportistes que entrenen al carrer perquè no hi ha espais interiors adequats, un pavelló amb una pèssima gestió, ocupacions contínues realitzades per màfies; i així una llarga llista que podríem debatre durant hores. I ja per no parlar de la falta de transparència, informació i organització que hi ha en aquest ajuntament; on és totalment impossible saber què passa amb els nostres diners.

Podríem parlar també de l’associació cannàbica que hi ha a un dels nostres polígons, on no només es fa un consum a l’interior, sinó que la gent hi accedeix només per comprar i es droguen a l’exterior. Semblo exagerat, però ens trobem davant un dels pobles més rics en joves drogodependents i en un lloc on l’abandonament escolar abans dels setze anys és característic i cada vegada més comú.

Això no és el que em van vendre a la immobiliària quan vaig gastar-me 500.000 € en un pis. M’agrada viure a Sant Quirze perquè penso que la tranquil·litat s’ha de pagar, però necessitem un canvi urgent i aquest canvi l’hem de fer obrint els ulls i estimant més el nostre poble. Deixem-nos de tonteries i comencem a crear un poble ric, no només a nivell econòmic sinó també a nivell polític.

Ressalto de nou que no m’agrada parlar d’altres persones a amagades, però crec que s’ha de fer públic el que aquests dirigents están fent amb els nostres imposts (o el que encara és pitjor, el que no están fent).

Dit tot això, demano disculpes si algun veí o alguna veïna ha sentit molèstia per les meves paraules, però penso que totes aquelles persones que no fan poble i només s’hi troben al poble per a passar els caps de setmana, han de saber en què s’està convertint aquest poble.

Moltes gràcies i bona tarda.

Veí de Sant Quirze del Vallès.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

22 COMENTARIS

 1. Al respecte i amb respecte, jo també sóc veí de Sant Quirze, de fet no he viscut a cap altre indret. Dius, al llarg del teu argumentari, que no vols parlar ni assenyala a persones, però de fet, apuntes a cop de dit, entre d’altres, i de manera notòria, a una tal associació cannàbica, “on no només es fa consum a l’interior, sinó que la gent hi accedeix només per comprar i es droguen a l’exterior”. Primer de tot, fas una descripció errònia de l’activitat que es desenvolupa, ja que els socis, requisit indispensable per entrar-hi, no compren absolutament res, sinó que retiren la part del seu cultiu. Si fem una interpretació estricta de les teves paraules, a un estanc la gent també “hi accedeix per comprar i es droguen a l’exterior”, o fins i tot, a les diverses bodegues “boutique” que hi han al poble. Droga? Parlem-ne.

  M’entristeix com a ciutadà d’aquest estimat poble, que per tal d’expressar les teves inquietuds, frustracions, propostes i arguments diversos, hagis de posar a l’associació cannàbica dins del focus dels diferents problemes que tenim i sempre tindrem com a poble, quan ni ho és, i en tot cas, podria ser part de la solució “per un poble millor”.

  Si ens posem exquisits, jo que he viscut tota la vida aquí, lamento profundament com al llarg dels anys han anat pujant els preus dels terrenys, les cases, i els pisos, segurament, degut a especuladors que, molt al nostre pesar, parlo en nom d’un bon grapat de joves, han venut un concepte de “poble, relax, pau i harmonia” que perjudica clarament els nostres interessos, entre d’altres “de fer i projectar una festa local arraigades a la gent i al territori” i que avui dia, crea i suposa un problema precisament per alguns dels motius que exposes. Si ens posem exquisits, potser demà hauré de marxar del meu poble perquè hi ha gent disposada a pagar 500.000 per una moto que no és…per un pis que potser no ho val, o per uns veïns que ens fan pagar a molts el fet de comprar un producte sense llegir el manual d’instruccions.

  Atentament,

  Un fumador de cannabis orgullós de l’associació del meun poble.

 2. Diari de Sant Quirze no publica missatges en funció de si els agrada o no?

  Em poden dir els motius per no publicar la meva resposta a la carta “el Preu de viure a Sant Quirze”?

 3. Pere, nosaltres editem i publiquem a partir de les 18 h cada dia. La resta del dia fem altres tasques relacionades amb el diari.
  Ho publico ara com a excepció, però normalment, els comentaris es revisen a les 18 h.
  Ah, i publiquem ABSOLUTAMENT TOTS els comentaris. De fet, es un espai per als lectors; nosaltres no opinem ni censurem.
  Salut.

 4. Bon dia Pere,

  Veig que l’únic que t’interessa del nostre municipi és la teva associació cannàbica, i aqui observo que tenim una discrepància a l’hora d’entendre la societat.

  Part de la solució seria que les persones menors de 18 anys no poguèssin drogar-se dins del recinte. Si tan defenses l’associació, assumeix la llei, siusplau

 5. L’article parla de la mina o de Sant Quirze? Quin mal està fent el confinament… Hi ha certes coses que hauria d’enterar-se abans de parlar d’elles…

 6. Doncs jo crec que la visió d’aquest home és un pel equivocada… De fet sóc soci de l’associació cannàbica amb la meva dona i si algú puc dir és que de totes les que he estat, és de les que més respecten les normes. La gent consumeix a dins i si algú s’ho vol emportar és cosa seva, mai he vist a ningú “drogant-se” a l’exterior i farà vora 2 anys que hi vaig… En quan al tema de les baralles i contenidors crec que és algu puntual i no pot posar-se tot a dins el mateix sac, al final la pilota es fa gran i sembla un altre municipi del que es parli…

  Atentament: Un veí que porta 50 anys a Sant Quirze

 7. L’associació que nombres és només per a majors de 18 anys… no se que hi tenen a veure els menors que deixen els estudis aquí… és més, gràcies a espais com a aquests, no està la gent fumant al carrer als ulls de tothom…

 8. El pitjor d’aquestes cartes o articles, és que la gent es creu els contes ficticis que qualsevol persona pot explicar… O jo visc a una bombolla al poble o aquest home barreja els carrers de Rio amb Sant Quirze… No sabia que això era un poble de narcotràfic, baralles i contenidors cremant… Més val que reclamem tots a les immobiliaries doncs…

 9. Doncs no, de fet no fumo ni tabac… però bueno, veient el seu nivell de resposta poca conclusió es pot treure… Tanqui les finestres quan cremin containers que ja diuen que el fum del plàstic és molt tòxic…Per tant vostè, deu viure, segurament, intoxicada… (de fum o de mentides, això ja no ho sé) tingui bon dia. Visca Sant Quirze!

 10. Tornem. Lo ultim pensar que entren menors. Si vols saber on fumen els menors, hi han parcs i muntanyes per tot el municipi. Em torna a saber greu que per tal de desprestigiar a una associació mentiu, doncs estaria be que presentessis la prova de que entren menors!
  I creu-me que em preocupa bastant mes la concepció tan dispar que tenim de poble i de societat. Segurament el que no compleixi es la teva llei i el teu concepte de poble. Ni ara ni mai, doncs si el mal i el problema a erradicar es una associació, teniu feina. #digamquinmaletfaigsifumomarihuana

 11. Doncs això sembla Capo. Vulguis o no, en una situació com aquesta, neixen nous policies de balcó que, sota el meu entendre, desfocalitzen el focus del problema, que ara resulta ser una associació cannàbica que sembla pandemica. Vull un poble lliure, on qui vulgui llegir pugui anar a la biblioteca, qui vulgui degustar vins, vagi a la bodega, o qui vulgui fumar, vagi a un club privat restringit només a socis “per drogar-se tant com vulgui”. Això si, les 40 pastilles que recepten alguns metges per calmar l’ansietat, potser també es droga, potser també es un problema. I això també passa al poble, i poc s’en parla, Capo!

 12. Sincerament, crec que has començat bé l’enraonament , en canvi hi ha un punt en el que deixes de banda el motiu inicial per el qual has començat a fer aquest escrit per parlar d’una associació que esta a les afores del poble , que mai ha donat cap problema , en la qual estas dient coses que no acabo de trobar coherents.. Com a veí de Sant Quirze des de fa més de 25 anys crec que t’has colat bastant. També dir que ningú t’ha obligat a gastarte 500.000€ en un pis aqui , de fet quasi tots el poble sap que tens una casa aquí per 400.000-460.000€ de manera que si a l’imobiliaria et van estafar .. crec que hauries de parlar sobre ells ..Crec que el poble no s’esta convertint en res que no hi fos abans aixi que obre els ulls, o escampa la boira ! Una abraçada company ! #unveicansatdepixapins

 13. Crec que tens tota la raó excepte en l’associació cannabica. Els que estan reventant el poble són niñatos (fills de gent del poble que ja debien ser maleducats, imagina els seus fills) que venen al living sobre tot a beure alcohol. Dubto molt que comprin el cannabis a l’associació, però realment que fumin és el que menys m’importa. Estan deixant el poble fet una vergonya i ni ajuntament ni policia local fan res, de fet la policia (vist per mi) tenia un botellón a tres metres i ni es van baixar del cotxe.

  Molts llacets (cosa que comparteixo fins a cert punt) i poc cuidar-se del poble. Els vaig votar però mai més ho tornaré a fer.

 14. Nanu, jo de sant quirze de tota la vida… Des de que hi vaig néixer. Em sap greu amic, t’han estafat, els mamons de la immobiliaria… perquè jo que he nascut aquí et puc assegurar que aquí consumin fora i dins i els cap de setmana ens fa feliç cremar els contenidors dels mungolus q paguen 500milpavus. Salut.

 15. És un vergonya llegir relats de gent tant estúpida, el gran problema d’aquest poble és l’intent de seperar la societat, tots els pijos de merda que no els hi sembli be que sen vagin a Doha, alla estaran tranquils.

  L’associació cannàbica ha sigut un dels grans avenços d’aquest poble. Es redueix el consum al espai públic, tots formen part d’un cultiu colectiu per tant no es dona pas al narcotràfic, crea un vincle d’amistat i companyarisme amb els joves i no tant joves del poble…

  Donem gràcies del que tenim, els convido de tot cor a venir-hi a passar un dia quan la situació del Covid millori i us menjareu les vostres hipòcrites paraules!

  Surt i dona la cara només aixi podràs tenir una mica de credibilitat POCA VERGONYA!

 16. Jordi, t’he aprovat el comentari per tal de ser imparcial, però hi han algunes paraules malsonants en el teu comentari. T’agrairia que en un pròxim comentari no posis cap insult o paraula malsonant, ja que les normes que tenim al diari es de rebutjar aquestes paraules ofensives.
  Es pot criticar el que vulguis, però es millor en un to més cordial i emprant paraules més mesurades; sortirem tots guanyant!
  Gràcies i salutacions.

 17. Totalment d’acord amb aquesta política, inclosa la permissivitat, doncs entenc des de el punt de vista del lector, que es dona peu a una certa espontaneïtat escrita.

  A tot això, el que reflecteixen les paraules d’en Jordi, es la lluita i/o divisió de classes, conceptes, i generacions que fa temps fan acte de presència a la nostra vil·la. Per sort o per desgràcia, SOM-HI DONCS.

  #sihihanespaislliuresdefumhihanespaislliuresdefums

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies