Divendres,21 juny, 2024
IniciA PORTADAERC Sabadell: Als projectes que el govern local presenta als Next Generation...

ERC Sabadell: Als projectes que el govern local presenta als Next Generation hi ha un error d’enfocament

  • ERC Sabadell reuneix el diputat al Congrés espanyol Joan Capdevila i el diputat al Parlament Juli Fernàndez amb Pimec Vallès Occidental
  • La patronal reclama que els Next Generation puguin arribar a les pimes

POLÍTICA. El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha alertat que els projectes que el govern municipal PSC-Podemos ha anunciat que presenta als fons Next Generation UE tenen un «error d’enfocament», ja que «encaren els anys 20 del segle XXI amb propostes pròpies dels 2000». Fernàndez ha remarcat que les candidatures han d’encaixar dins les línies que la Generalitat pacti amb el govern espanyol, i ha afegit: «El principal risc és que quedin en mans de grans empreses, i les pimes corren un risc elevat de quedar-ne fora». També ha reclamat a l’executiu local que els doni «suport tècnic i tangible» per ajudar-les a presentar-s’hi. Tot plegat, en una trobada amb Pimec Vallès Occidental en la qual han participat el diputat republicà al Congrés espanyol Joan Capdevila, president de la Comissió d’Indústria de la cambra, i l’alcalde de Sabadell 2015-2017 i actual diputat al Parlament Juli Fernàndez.

Dignificació dels polígons de Sabadell

El portaveu republicà també ha posat en valor l’aposta del Govern de Transformació 2015-2019 de l’Ajuntament de Sabadell per la dignificació i modernització dels polígons industrials: «Després de molts anys d’abandonament, tenim una visió molt clara dels nostres polígons iniciada el mandat passat a Can Roqueta i al Portal Sud, amb infraestructures físiques i telemàtiques, ben comunicats, amb subministraments i serveis, perquè les empreses que acullen treballin millor i per atreure’n de noves».

Nova trobada amb agents econòmics

Han assistit a la trobada, per Pimec, els vicepresidents de Pimec Vallès Occidental, Xavier Pujol, Carlos Rodríguez, Miquel Àngel Salazar i Concha Fuentes, també presidenta de Pimec Metall; Xavier Olivé, president de Pimec Vallès Occidental; Jaume Maranges, membre de l’executiva comarcal de la patronal; Antonio Muñoz, membre del seu Consell Territorial, i Cristina Biosca, directora general de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, a més del delegat territorial de Pimec Vallès Occidental, Miquel Martínez Setién. Per Esquerra Republicana, també hi heren la portaveu adjunta a l’Ajuntament de Sabadell, Èlia Soriano-Costa, i el regidor i president de la secció local Santi Valls.

Èlia Soriano-Costa: cap ajut directe del govern de Sabadell

La portaveu adjunta, Èlia Soriano-Costa, ha recordat: «Vam començar a fer propostes al govern de Sabadell des del mes d’abril davant l’impacte directe que estava tenint la crisi sobre les petites empreses i el comerç, que anaven bàsicament en dues línies: frenar el cop amb supressió de taxes directes i proposar compensacions per reduir els costos estructurals, i, d’altra banda, injectar líquid a les empreses també des de l’administració municipal, que en té competències i capacitat. Malauradament, no hi ha hagut a hores d’ara cap ajut directe al teixit productiu per part del govern municipal de Sabadell».

Soriano-Costa ha parlat, també, de formació professional en l’àmbit de les pimes: «Aratenim un nou marc d’oportunitat amb els fons Next Generation, però ara per ara no
n’acabem de veure un plantejament adreçat a resoldre un dels principals problemes per a les petites i mitjanes empreses del país. Si mirem els tants per cent de distribució de recursos, només les infraestructures ferroviàries (1.973 M€) se n’emporten quatre vegades més que la formació professional (494 M€). Així és molt difícil impulsar respostes integrals als nous reptes de la innovació digital i tecnològica», ha reblat.

Esquerra Republicana, amb les pimes al Parlament i a Madrid

El diputat al Congrés Joan Capdevila ha dit: «Les compensacions que planteja el govern espanyol parteixen d’una visió decimonònica, arcaica, latifundista i centralista de l’estat que té el dubtós honor de ser el país amb més fallides de la història: sis. La riquesa la genera la petita i mitjana indústria, que tots voldríem que es potenciés més; amb aquesta visió, som un dels pocs grups parlamentaris que treballem a Madrid. Estem esperant com la Unió Europea respondrà a la proposta espanyola per als Next
Generation i si el gruix d’aquests recursos anirà a parar a la gran empresa de l’Íbex-35».

L’alcalde de Sabadell 2015-2017 i diputat al Parlament Juli Fernàndez ha afirmat: «Som aquí per construir benestar i properitat, per treballar amb la gent des d’on sigui. A banda de la situació al Parlament, on la setmana que ve esperem resoldre positivament una situació que ningú vol, els intercanvis directes amb organitzacions com Pimec són molt necessaris; la nostra prioritat és alinear-hi el treball legislatiu i parlamentari, i els dissensos ja els anirem acostant». Fernàndez ha afegit: «Hi ha hagut, fins ara, zero compensacions directes del govern espanyol a pimes i autònoms, i el govern de Catalunya ha estat el que més suport els ha donat de tot l’estat espanyol. Farem el mateix que hem fet fins ara: posar-hi tots els recursos que puguem. Necessitem que hi hagi govern per tenir un canal d’agilitat per gestionar els Next Generation».

Pimec: els Next Generation han d’arribar a la pime catalana

Xavier Pujol, vicepresident de Pimec Vallès Occidental en representació del President de Pimec, ha coordinat la trobada i ha traslladat la necessitat que les ajudes Next Generation puguin arribar a les pimes. També ha comentat la necessitat de rescat immediat a les pimes i autònoms com s’ha fet en altres països d’Europa. Xavier Pujol ha valorat de forma positiva la unitat d’acció amb Esquerra Republicana a Madrid per poder sumar perquè pugin arribar els recursos necessaris cap a Catalunya.

Miquel Àngel Salazar, vicepresident de Pimec Vallès Occidental, ha demanat que es continuï treballant de forma conjunta en dues línies: la primera, aconseguir que la llei contra la morositat s’acabi implementant, i la segona, la implementació de la llei de la segona oportunitat. Ha demanat agilitat en les ajudes, que siguin fàcils de gestionar i fiables, i establir canals que puguin garantir que els fons arribin a les pimes.

La residenta de Pimec Metall, Concha Fuentes, ha destacat els canvis profunds en el sector industrial acompanyats de la crisi econòmica derivada de la pandèmia, i que són moments de posar la indústria on cal, acompanyar-la en aquesta transformació i fer-la atractiva per atraure els joves cap a la formació professional perquè les pimes industrials puguin tenir els perfils que necessiten. Ha destacat que calen dues línies de treball: la de la FP i crear vocacions industrials entre els joves, i la segona, atraure el coneixement cap a la indústria per potenciar-hi l’R+D+I.

El president de Pimec Comerç Vallès Occidental, Xavier Olivé, ha posat en valor tota la feina que ha fet el comerç de proximitat durant la pandèmia i ha manifestat la necessitat de compensacions econòmiques reals per al comerç de proximitat per garantir la continuïtat del comerços dels barris. Ha demanat, també, que el comerç tingui veu i vot al Procicat.

Dins del àmbit del comerç, Miquel Martínez, delegat territorial de Pimec al Vallès Occidental, ha traslladat la necessitat de donar suport a Mercavallès per agilitzar la renovació de la concessió de l’espai, que es estratègic a la comarca i a Catalunya, on es dóna suport a la distribució de fruita i verdura a tot el comerç de proximitat, i on actualment hi ha més 40 pimes que donen feina a més de 300 treballadors al mercat i, de forma indirecta, suport al comerç local i als mercats municipals. Martínez ha dit: «Cal la que l’Ajuntament de Sabadell i l’Ajuntament de Terrassa es posin d’acord per posar en marxa el mecanisme àgil per a la renovació de la concessió. Si parlem de comerç de proximitat, és necessari buscar una solució a la situació actual dels paradistes del mercat».

Cristina Biosca, de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, ha posat en valor l’aeroport de Sabadell i la seva escola de formació, que, tot i les dificultats de la pandèmia, han sobreviscut a la situació actual i donen formació a més de 230 alumnes en aquests moments. Ha posat en valor la importància de la infraestructura, clau per la comarca tal com defensa la patronal.

Juan Diego Valverde, del gimnàs de Sabadell Malibú Esportiu, ha destacat la necessitat de compensacions per al sector de l’esport i la necessitat de fer un ajustament en l’iva dels serveis de salut com a necessitat per als ciutadans.

Carlos Rodríguez, vicepresident de Pimec Vallès Occidental, ha parlat de la necessitat imminent que les diferents forces polítiques es puguin posar d’acord per formar govern i d’anar tots a una amb un «activisme empresarial», com diu la patronal, per posar les pimes i els autònoms al pont de comandament, «i que realment es pugui legislar pensant en el petit, no en el gran, si tenim un 99% de teixit productiu de pimes». També ha destacat la necessitat de «dignificar la figura de l’empresari com a generador de riquesa i de llocs de treball. Sense pimes no hi ha feina ni llocs de treball, i l’empresari és la persona que arrisca el seu patrimoni per generar llocs de treball», ha afirmat.

Esquerra Republicana i Pimec han acordat celebrar trobades de forma regular per poder generar sinergies i canals de comunicació fluids que ajudin a reforçar les línies en el quals puguin col·laborar tant a nivell municipal com nacional i estatal.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies