Dijous,18 abril, 2024
IniciA PORTADA"Estigmes". Cartes al Diari

“Estigmes”. Cartes al Diari

CARTES AL DIARI. 

En sociologia, l’estigma és una condició, atribut, tret o comportament que fa que el seu portador sigui inclòs en un marc social contra el qual es genera una imatge negativa cap als seus membres i se’ls veu com culturalment inacceptables o inferiors. Crec, com a veí de Sant Quirze, i principalment, com a consumidor de Sant Quirze, que els joves d’aquest poble, si freqüenten associacions cannàbiques, són promiscus a l’oci nocturn, i tendeixen a la gresca i xerinola, tenen un estigma que va agafant força, que entra a institucions, i que provoca prevaricacions diverses per part de diferents ens governamentals i municipals, com poden ser l’ajuntament o bé la Policia Local.

En les darreres setmanes, o bé per una mare enfadada per un fill fumeta, o bé per un tècnic municipal que s’extralimita de les seves funcions i ordena coses que no pot ordenar, l’Associació Cannàbica ha rebut diverses visites per part de la Policia que voregen, per no dir salten, la burocràcia i el ràtio d’acció del qual disposen, sempre que hi hagi requeriment judicial, que en el cas que ens ocupa, resulta ser inexistent. Per molt que un grapat de veïns, estafats o no per tenir una caseta dins un poble on aparentment només es pot dormir, pressionin als tècnics i enginyers municipals, aquests no estan acreditats “per enviar a la Policia a tancar un bar clandestí”, quan ni és bar, ni incompleix cap ordenança, i menys, quan ha mostrat col·laboració absoluta amb les mesures imposades per la Generalitat de Catalunya. El resultat de tot plegat, són les visites de la Policia, que sembla que no tingui més feina, i la tornada cap a comissaria amb les mans buides, amb el biaix polític que totes aquestes visites es produeixen en les últimes setmanes “per una casualitat sospitosa” que en aquesta carta vull denunciar.

Cap dret, suposada mare, tens de volgué imposar la teva indignació perquè el teu fill o filles fumin “petes” per damunt de tots els fills o filles d’aquest poble. Perquè l’enginyer municipal que suposadament t’encobreix i ordenar prevaricar, hauria de saber també que l’associació del poble, entre els seus socis, té a mares i pares, que potser no estigmatitzen l’associació, ni de bon tros, les persones que la conformen, que per sort, en són moltes, joves tinguin l’edat que tinguin, amb esperit de poble, i per cert, amb un grapat d’artistes “fumats”, que precisament fan això, ART.

Que els vostres estigmes, no ens privin de llibertat. Els podeu tenir, faltaria més, però no els revertiu cap als altres, ja que així tampoc ajudeu a crear “una societat rica política i culturalment…”.

En Pere, el fumat de l’altre dia.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

18 COMENTARIS

 1. Tinc un petit dubte. Actualment l’associació està oberta? O està com tots els bars, restaurants, sales de concert, de teatre, centres esportius… de Catalunya? Vaja, tancats.

 2. Està tancada, de fet només podem anar 10 minuts i no podem treure res a l’exterior i tampoc tenim temps de consumir-ho allà. Pel to de la teva pregunta, deus veure millor que fumem pel carrer i acudim al mercat negre al camell de cantonada no? #prouestigmes

 3. Aquest debat té una resposta molt lògica… Tant que es critica als “fumetas”, els preferiu tancats als polígon on ni sel’s veu, ni molesten, o els preferiu a parcs públics aprop de nens petits, o a qualsevol zona pública del poble? perque asobre no són pocs… Sigueu llestos si us plau… no com ‘lamic que es gasta 500.000€ en un pis confiant en la bona fe d’una immobiliaria i al primer problema social li pot la por…

 4. Bé, observo que t’interessa molt l’escrit…Però si el que més et preocupa de l’associació, que no és ni bar, ni restaurant, ni sala de concerts, ni teatre, ni centre esportiu, és si està oberta o no, t’informo que l’associació segueix fil per randa les restriccions del Procicat i de la Generalitat, que permeten actualment la obertura amb una restricció de màxim 6 persones a l’interior, que la policia ja ha vingut varies vegades a comprobar, i que està temporalment precintada la barra de begudes i batuts que els socis, amb èpoques normals, també poden retirar i degustar.

  Espero haver-te resol el petit dubte, que per molt petit que sigui,em sembla “una miqueta” tendenciós.

  Una abraçada.

 5. Si la gent es dediqués a les seves coses i no a les dels demés, tot aniria millor… Sóc soci desde el primer dia i només tinc bones paraules cap al club, gràcies a l’existència d’aquets, podem estar tranquil·lament consumint una substància que a dia d’avui segueix sent il·legal sense miraments.

 6. Com a soci terapèutic només puc mostrar el meu descontent amb la mala imatge que s’està donant al club, quan desde el primer moment va prendre mesures anti-covid (i molt més efectives i dures que a altres llocs del poble) com bé diu l’autor del article, el problema sempre seràn els estigmes cap a aquests llocs, però a mi sincerament, em salven la vida degut a la meva malaltia, i si no fos per aquests llocs nose on hauria d’acudir per obtenir “quatre porros”. Que s’ho facin mirar…
  At, un veí del poble.

 7. ÉS LAMENTABLE LES BARBARITATS QUE S’ESTÀN DIENT I QUE CONSTANTMENT S’ESCOLTEN PEL POBLE SOBRE L’ASSOCIACIÓ. I QUINA CASUALITAT QUE SEMPRE PARLIN ELS QUE NI TANT SOLS S’HAN ACOSTAT A 50 METRES DEL CLUB. PRIMER INFORMEU-VOS I DESPRÉS PARLEU. ÉS UNA VERGONYA QUE EM FA SENTIR INCLÚS IMPOTÈNCIA, I HO DIU UN SOCI QUE NI FUMA, QUE VAIG ALLÀ A ESTAR AMB ELS MEUS AMICS I FOTRA’M UNA COCA-COLA…

 8. Missatge adreçat als veins que pensen molt en el poble però la seva limitació els cega quan arriben al polígon on està el nostre estimat temple (si, club cannàbic).

  Saben comptar? Perque al final tot són xifres, i ja que uns compten el que s’han gastat en un pis, d’altres els accidents cada cap de setmana, d’altres els contenidors cremats… si de veritat saben comptar, siguin una mica espavilats… que prefereixen? un lloc, apartat dels veins i del poble, on la gent pugui consumir “cannabis” tranquila i sense molestar, un sol focus, o varis focus? 50 persones tancades a un lloc o 50 persones deambulant pel poble treient fum aromàtic? Si de veritat saben comptar, tindràn una resposta ben fàcil, sinó, més val que tornin a l’escola, que per sort aquí al poble en tenim varies i de molt renom.

  Sant Quirze capital, del Vallès Occidental.

 9. Jo mateix et responc , la asociació, igual que tots els bars, restaurants, sales de concert, de teatre, centres esportius de Catalunya .. es troba, vaja, tancada.

  Algún dubte més ?

  #not’hifiquisonnoetcriden
  #unveícansatdepixapins

 10. La intolerancia es el reflejo de lo que somos. A mi no me gusta que el cura repique en misa y engañe al personal con falsas oraciones, y me lo como cada domingo, cuando encime esta permitido por respeto a Dios, produciéndose un agravio comparativo. Porque no os molestan las 50 personas que puedan entrar en la iglesia y si los 6 que pueden entrar máximo 10 minutos a la asociación? Ojalá no hubiera aso y fuéramos a vuestra esquina a echar humo y el rato!

  MALA HIERBA NUNCA MUERE

 11. Tots sabem que el consum de porros provoca greus problemes mentals, especialment entre els adolecents (i això t’hon dirà qualsevol cientifit). Per tant, no haurieu d’existir i haurieu de ser tractats com a traficants de droga. I que una mare, que veu com el seu fill adolescent per el curs, es torne agressiu, etc. intente acabar amb vosaltres, em metreix tot els respectes. Pregunteu als municipals quantes intervencions tenen que fer per problemes d’adolescents fumats, que cometem agressins, fins i tot amb els seus pares, o van cometen bretolades i altres delictes pel poble.

 12. Confons cannabis amb extàsis o cocaina, majors d’edat amb adolescents i local privat on es fuma amb traficant de droga… Si tornes a llegir la teva resposta segur que t’ho penses dues vegades abans d’escriure o afirmar coses que no tens ni idea… D’adolescents no n’hi ha cap, basicament perque l’entrada és per majors de 18 anys i la majoria de socis tenen 25+ de mitja… Llegeix-te els efectes de la marihuana i aviam si parla d’agressivitat… Més associacions cannàbiques i menys ignorants al poble…

 13. Joan per res del mon compartiría la teva opinió.. la veritat es que deixa bastant que destijar si parlem d’una resposta d’adult.. potser ets un adolescent frustrat que comenta aixo perque es menor d’edat i no pot entrar.. i com be diu en Pau , informat dels efectes del cannabis maco que no conec ningun fumeta agresiu ni amb ningú ni amb els seus pares ! menys ignorants sisplau

 14. Bon dia Joan,

  Despertar-se un dilluns i amb mal de cap, deu ser això!

  “Pregunteu als municipals quantes intervencions tenen que fer per problemes d’adolescents fumats, que cometem agressions, fins i tot amb els seus pares, o van cometen bretolades i altres delictes pel poble”, i això torna a ser culpa de l’associació?. Com defenses una mare que reverteix la seva frustració cap als demés? Aquesta es la educació que defenses? Lo que no puguis educar a casa, que ho eduquin els altres? Aquesta mare, i pel que bec tu, no cal tampoc escriure massa bé, així segur que m’entens, no té cap dret en intentar tancar res.

  1- HI HA CERTA GENT QUE ENCARA HEU D’APRENDRE QUE EL POBLE NO ÉS VOSTRE
  2- SEGUIU PROFANAN MAL NOM A L’ASSOCIACIÓ I EN BASE A MENTIDES
  3- TOTS SABEM QUE ELS QUE MÉS DIUEN SABER NO SABEN RES.
  4- LA MARE I EL PARE QUE INTENTEN ACABAR AMB L’ASSOCIACIÓ SON PRECISAMENT AIXÒ, UNA COLLA D’ACABATS.
  5- QUE ESTUPIDA ES LA POLI DEL MEU POBLE, QUE NO PARA DE FER-VOS CAS, I QUE SEGUEIX AMB LA SEVA PERSECUCIÓ. NO FOS CAS QUE US ROBIN A LA MATINADA, QUE LLAVORS NO HI SERÀN!!!!!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies