Dijous,25 abril, 2024
IniciA PORTADAHerbes del Remei, cap. 2. La columna d'Ibèria Soler.

Herbes del Remei, cap. 2. La columna d’Ibèria Soler.

NATURA I MEDI AMBIENT/LA COLUMNA

Les receptes de l’antic herbolari

Transcripció de Receptes Curatives Antigues del segle IXX (principis del 1800), recopilades per Antoni Bargalló de Sant Martí Sarroca.

“Per una pulmonía…

S’agafa tres cunills grossos, es treu la pell de viu en viu (*) i es coloca de dalt de la part del pit, avall, si es home, femella i si es dona mascle, cada pell l’ha de portar una hora quan ha fet el curs les tres pells.

S’agafa una llesca de pa moreno que tingui tres dits de gruix i es fà torrar de totes dues cares, quan es ben torrat,  d’una s’en fan dues i la part que no es torrada s’unta un oli de ginebró i s’en coloca una a cada costat, les torrades es muden cada vuit hores, la que fà tres vegades prou, después s’agafa una unça de grana d’heura fet bullir en un porró d’ aigua i cada cuatre hores s’en ha de veure una xicra.”

(*)- No ho proveu això!!! Són transcripcions d’antigues receptes a títol de curiositat, sense estar demostrada l’efectivitat de les mateixes. Avui en dia serian impensables aquestes pràctiques de maltractament animal.

Mostra de la llibreta original amb les receptes del Sr. Bargalló

Cinch cèntims de fucharda…

 fet bullí en un porró y mitj de aygua”

Les plantes medicinals

NOTA: Si teniu receptes antigues de pocions amb herbes a casa vostra o voleu afegir alguna planta amb propietats medicinals que conegueu i desitgeu que les publiquem, les podeu enviar al correu redaccio@diarisantquirze.cat. D’aquesta manera podrem ampliar el coneixement sobre les herbes remeieres, que servirá de guía per altres persones interessades en aquesta ciència.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies