SOCIETAT. L’Obra Social ”la Caixa” ha lliurat aquesta setmana a Andi Sabadell els 10.000 € aconseguits per la campanya de crowdfunding organitzada per ajudar a finançar un nou local pel projecte d’inserció laboral “Xic x Xics”, que desenvolupa l´entitat del tercer sector per afavorir que les persones amb discapacitat intel·lectual adquireixin o millorin les competències personals i professionals necessàries per entrar al mercat de treball.
A l’acte del lliurament van participar Esther Deu i Ivan Quesada, en representació de l’Òbra Social “La Caixa”, i Dolors Pallàs, presidenta d’Andi Down Sabadell.
Aquesta important aportació farà possible que als voltants del mes d’octubre, el projecte Xic x Xics compti amb un nou espai de comerç solidari on els propis joves atendran el públic tots els dies laborables.
“Xic x Xics” és un projecte d’aprenentatge-servei que compta amb 6 anys d’experiència. Està destinat a persones amb la síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals similars, i pretén afavorir la formació pre-laboral d’aquestes persones tot desenvolupant un servei a la ciutadania, mitjançant el reciclatge de roba de bebès, que proporciona un marc funcional, d’aprenentatge i atenció al públic als usuaris que hi participen.
La singularitat de “Xic x Xics” ve donada pel fet que els responsables de realitzar tots els processos (recerca de col·laboracions, recollida i tractament de la roba, venda al públic, gestió del punt comercial….) són persones amb discapacitat intel·lectual. Fins el moment, el programa s’ha desenvolupat a la seu de l’associació, i, ara es dotarà d’un local propi on desenvolupar tot el procés de formació, reciclatge de roba i complements de bebès i retorn social dels productes reciclats.
L’entitat ANDI DOWN SABADELL va ser creada el 1994 i declarada entitat d’utilitat pública el juny de 2010. Es tracta d’una associació de pares i mares que té com a finalitat una intervenció comunitària que promogui que les persones amb discapacitat intel·lectual, majoritàriament amb síndrome de Down, gaudeixin d’una vida digna afavorint en tot moment la seva inclusió i participació en la societat.