La Policia Local de Sant Quirze augmentarà fins a 38 els seus efectius en els propers mesos

La Policia Local de Sant Quirze augmentarà fins a 38 els seus efectius en els propers mesos. Així es va anunciar a la Junta Local de Seguretat de Sant Quirze, que es va celebrar ahir. A més de la Policia Local, hi van tenir veu els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional.

0
227

“Sant Quirze és una localitat segura, i ho és si la comparem amb la resta de l’Àrea Policial”. Amb aquesta contundència va començar la seva intervenció Enric Cervelló, el Cap d’Àrea Bàsica de Mossos d’Esquadra que aplega municipis com Sabadell, Polinyà, Sentmenat, Castellar del Vallès, entre d’altres i que ahir va participar en la Junta de Seguretat celebrada a Sant Quirze del Vallès. En aquesta trobada, els cossos de seguretat que tenen competència al poble fan un balanç de l’estat de la seguretat al municipi i exposen les dades dels principals àmbits: seguretat ciutadana, trànsit i infraccions administratives.

La coordinació dels cossos principals, com la Policia Local i els Mossos, és la millor manera de reduir-los. Així ho van explicar tant Cervelló, com Andreu Tàpia, Sots-Inspector al capdavant de la Policia Local de Sant Quirze del Vallès.

Tàpia, va destacar la bona feina que s’està fent de planificació i gestió del seu equip, que consta de 35 efectius amb la previsió de créixer fins a 38 i va agrair la gran tasca que es realitzava, amb un total de 9718 actuacions anuals. D’aquestes, el 22 % han estat relacionades amb l’àmbit de trànsit, el 29%, amb l’ administratiu i el 37%, amb el de seguretat ciutadana. Com a elements preventius, es va donar importància als controls de vehicles a través de les 36 càmeres ubicades pel poble, els patrullatges, l’estratègia i la proximitat i coneixement de l’entorn que té el cos local.

A nivell general, es denota una tendència a l’alça dels delictes, que han augmentat un 9%, principalment els furts, que van créixer durant l’últim any, o les estafes per internet, que han incrementat exponencialment des de 2017, quan se’n van registrar 125, enfront les 263 del darrer any. Segons Cervelló, aquesta tendència, generalitzada a tot el país, ve motivada, d’una banda, per la finalització de la pandèmia i les ganes de sortir de la gent i, per l’altra, per la crisi i els increments de preus generalitzats. Per això s’està treballant en Oficina de Cibercrim.

A nivell de dades, destaca la reducció d’accidents amb ferits greus i morts, que va passar de 4 al 2021, a 1 al 2022. Aquí, es va posar èmfasi en la importància de fer actuacions quirúrgiques, molt planificades, com els controls d’alcoholèmia, que havien estat molt efectius, o patrullatge i control de vehicles. A més, es va posar accent en les jornades d’educació vial a les escoles, que el curs passat van arribar a 700 alumnes de Sant Quirze.

Durant la jornada es va informar també de l’augment de denúncies per violències domèstiques i de gènere, que va passar de 20 a 30. Cervelló va indicar la importància de les campanyes de sensibilització per fer emergir aquest problema social que, abans, no arribava a les comissaries. També va informar del Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra, un equip multidisciplinar que atén les víctimes sense requerir que presentin denúncia, i que facilita els recursos (advocats, serveis socials o serveis d’intervenció especialitzada) en cas de situacions de violència.

La Policia Nacional també van fer balanç del període, en el qual han augmentat l’expedició de documents d’identitat, com el DNI i passaport i la Guàrdia Civil va exposar les infraccions detectades, destacant els 7 abocaments de residus en espais naturals.

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va tancar l’acte agraint a tots els presents la seva tasca i es va dirigir als veïns i veïnes per posar en valor el bon veïnatge, la responsabilitat ciutadana, la tasca de les associacions de veïns i veïnes i la comissió de convivència de les escoles. Oliveras va tancar l’acte expressant “A través del civisme crearem un poble més fàcil per viure”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí