slider cabecera autocares fuentes logo
slider cabecera autocares fuentes 3
slider cabecera autocares fuentes 2
slider cabecera autocares fuentes 1
Inici » a-ultimesnoticies » La quarta edició de Ciència per Nadal a Sabadell parlarà sobre la nutrició i la dieta
sliderdiari DENTAL-SANT-QUIRZE1
sliderdiari Rebost-de-Vallsuau1
Sliderdiari segurosbilbaodef1
sliderdiari Autocares-Fuentes-actual1
sliderdiari-Art typing1
sliderdiari immo sq1
sliderdiari-Taller C58 1
sliderdiari Infinity1
slider portada 600x194 mis finques

La quarta edició de Ciència per Nadal a Sabadell parlarà sobre la nutrició i la dieta

  • L’activitat pretén fomentar el coneixement de la metodologia científica a través del treball d’un tema d’impacte

CIÈNCIA I TECNOLOGIA / SOCIETAT. L’edició 2021 de Ciència per Nadal a Sabadell comptarà aquest any amb la participació d’uns cinc-cents estudiants del Col·legi Sagrada Família i dels instituts Pau Vila, Vallès, Escola Industrial  i Arraona. La cita serà el proper divendres, 17 de desembre, a partir de les 9.30 h i serà en format telemàtic.

Aquest és un projecte a iniciativa de la secció de Ciència i Tecnologia de la Fundació Bosch i Cardellach, el Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell – Sant Quirze i l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració del Gremi de Fabricants de Sabadell, la Delegació al Vallès Occidental del Col·legi de Metges de Barcelona, la filial del Vallès Occidental de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

La finalitat d’aquestes jornades és familiaritzar la ciutadania amb els mètodes que fa servir la ciència per generar coneixement. En realitat, també es fomenta que el projecte pugui sortir de les aules i sigui progressivament assumit per la població. És per això que per aquesta edició el tema escollit està relacionat amb la nutrició i en aquest context el Dr. Claudi Mans, farà la ponència Pot ser equilibrada la nostra dieta?.

Com a novetat d’aquest curs es farà una enquesta als estudiants sobre “Percepció sensorial dels tomàquets” (preferències sobre la forma, el gust…). L’objectiu és poder fer una anàlisi dels resultats i aplicar l’estadística a la vida quotidiana. Per tal de donar valor als resultats obtinguts, es va fer a l’octubre la xerrada prèvia: “Prendre decisions a partir de càlculs estadístics” a càrrec de Dr. Xavier Bardina, a finals d’octubre.

“La dieta equilibrada”, tema de debat 2020

Des del mes de setembre passat els estudiants de primer de batxillerat dels centres col·laboradors han estat treballant amb els mètodes estadístics que fa servir la ciència sobre la base del tema escollit: “Com és una dieta equilibrada?”. Els participants han treballat revisant informació, identificant dubtes, dissenyant i fent pòsters i preparant preguntes per al ponent, Claudi Mans.

La proposta de debat i reflexió de Ciència per Nadal a Sabadell esdevé un espai per observar com els científics han treballat i treballen en el camp de l’alimentació.

2021-12-13

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator