Divendres,29 març, 2024
IniciA PORTADA"La vida invisible d‘Addie Larue", V. E. Schwab, Per Cristina Redondo

“La vida invisible d‘Addie Larue”, V. E. Schwab, Per Cristina Redondo

CRISTINA REDONDO / CULTURA/ LITERATURA / EL RACÓ LITERARI.

“La vida invisible d‘Addie Larue”, V. E. Schwab, per Cristina Redondo

“La vida invisible d’Addie Larue” escrita per V. E. Schwab (publicada en espanyol per Umbriel Editors) narra la història d’una noia que realitza un pacte amb el diable i durant les cinc-centes pàgines del llibre, la història es limita a un estira-i-arronsa entre els dos components del pacte, provocant que la novel·la es faci repetitiva en alguns trams.

Sí que és cert, que l’estil narratiu de V. E. Schwab fa que la història sigui atractiva, tot i lenta, ja que les expressions, les frases, la forma d’introduir els diàlegs o fins i tot els trams descriptius fan que la novel·la sigui d’atractiva lectura.

La protagonista de la història Addie Larue decideix escapar del seu propi casament, escapant-se dels canons que imperen en la societat que li ha tocat viure, fuig a bosc, i mentre que tots la busquen per tornar a la petita població on sempre ha viscut fins llavors, ella defuig de tot i s’amaga entre la mala herba de bosc fins ben entrat el vespre. Llavors, succeeix allò que un dels personatges secundaris del llibre, l’arquetip de bruixa: la dona sàvia, solitària i vella del seu poble, li havia recomanat no fer “parlar amb els esperits de la nit”. És aquí on Addie Larue pacta l’eternitat amb aquest esperit de la foscor que no és altre que Luc, que encara que l’autora mai concreta durant la narració, es dóna per fet que es tracta del mateix diable Llucifer. Òbviament, el pacte no li surt gratis a Addie Larue, i amb l’esdevenir de la història descobreix que mai és ni serà recordada per cap de les persones amb les quals interactua, amb tots els problemes que això implica i també amb alguns dels beneficis. Així transcorre tot el llibre, amb un recorregut entre present i passat al llarg dels segles, al llarg de situacions que travessen escenes bohèmies, escenes rurals o inclòs escenes urbanes fins a arribar a la Nova York més cosmopolita del segle XX, on la nostra protagonista intenta robar un llibre en una llibreria però … Oh! És reconeguda i recordada pel noi de la llibreria: en Henry.

Per cert, en aquest moment de la història trobem un petit detall més, molt relacionat amb el Dark Acadèmia. Quin llibre intenta robar la nostra protagonista? Doncs l’Odissea d’Homer, tot un hit en el Dark Acadèmia Classic. Cal recordar que l’obra de V.E. Schwab s’ha convertit en un “must” entre els amants del Dark Acadèmia, i és que l’autora no deixa de fer referències a biblioteques, llibreries, exposicions d’art, escultures, quadres, literatura, artistes, universitats, i altres referències preferides al Dark Acadèmia.

Tornem al personatge masculí de la història: en Henry. Qui és en Henry? Com a bona escriptora V. E. Schwab s’ha encarregat de dissenyar la perfecta parella per l’Addie: aquell que ha fet també el seu pacte amb el diable. Com si no anava a recordar-la? Com si no anava a deixar de ser oblidada Addie per algú? Henry guarda el seu petit secret igual que Addie, però la nostra protagonista ha desenvolupat tal astúcia gràcies al seu tracte amb Luc, que l’ha fet descobrir aquest altre pacte de Henry.

Així arribem al desenllaç de la història, una vegada que Addie havia trobat una persona que no l’oblida i a la qual estima, ha d’acomiadar-se d’ella de manera gairebé obligatòria.

El pacte entre el bé i el mal es constitueix com a precursor de la història i com a eix central al llarg de tota la història que abasta més de tres-cents anys de diferència d’inici a fi. El lector es mou de la mà d’Addie LaRue entre el segle XVIII i el segle XX, amb continus viatges en el temps que ens canvien d’època, lloc i personatges, però sempre amb dos protagonistes principals que configuren l’eix central de la història: Addie i el diable, o Luc, com l’anomena Addie i és cap a la meitat de la història que pren un paper destacat Henry, però com a simple excusa motora que porta al desenllaç de la història.

Aquesta novel·la ha estat un best-seller al New York Times durant mesos, i així també s’ha convertit en una novel·la de fama internacional entre lectors de totes les edats.

El tractament de temes clàssics: el bé contra el mal, l’amor contra el desamor, la vida i la mort, la soledat, el creixement personal, la lluita del dia a dia per sobreviure, més el moviment entre èpoques, la narrativa poètica i suau, l’evolució del personatge principal d'”algú” innocent a una persona madura i espavilada, tan àvida com per tractar amb el mateix diable de “tu a tu”, entre altres elements, ha fet que “la vida invisible d’Addie Larue” sigui de grat entre els lectors i una obra recomanada per tots

V. E. Schwab es considera una de les autores principals de Fantasia i Ciència-ficció de l’actualitat, que escriu tant per a públic juvenil com a adult. Premiada amb els Goodreads Choice Awards Best Science Fiction. Disposa de diversos números 1 en vendes al The New York Times i el seu catàleg ha estat traduït a més de 15 idiomes. És l’autora de la bilogia ‘Los monstruos de Verity’ composta per “Una canción salvaje” i “Un dueto oscuro”, best-seller #1 de The New York Times. També ha publicat novel·les per a joves com “La bruja de Near” i “La ciudad de los fantasmas”, a més de les sagrades aclamades de fantasia per a adults “Una magia más oscura” i “Una obsesión perversa” (Vicius).

Cristina Redondo.

“La vida invisible de Addie Larue”, V.E.Schwab, por Cristina Redondo

“La vida invisible de Addie Larue” escrita por V.E.Schwab (publicada en España por Umbriel Editores) narra la historia de una chica que realiza un pacto con el diablo y durante las quinientas páginas del libro, la historia se limita a un tira y afloja entre ambos componentes del pacto, provocando que la novela se haga repetitiva en algunos tramos. Sí es cierto, que el estilo narrativo de V. E. Schwab hace que la historia sea atractiva, a pesar de lenta, ya que las expresiones, las frases, la forma de introducir los diálogos o incluso los tramos descriptivos hacen que la novela sea de atractiva lectura.

La protagonista de la historia Addie Larue decide escapar de su propia boda, huyendo de los cánones que imperan en la sociedad que le ha tocado vivir, huye al bosque, y mientras tras de sí todos la buscan para volver al pequeño pueblo donde siempre ha vivido hasta entonces, ella se escapa de todo y se esconde entre la maleza del bosque hasta bien entrada el anochecer. Entonces, sucede aquello que uno de los personajes secundarios del libro, el arquetipo de bruja: la mujer sabia, solitaria y vieja de su pueblo, le había recomendado no hacer “hablar con los espíritus de la noche”. Es aquí donde Addie Larue pacta la eternidad con ese espíritu de la oscuridad que no es otro que Luc, que aunque la autora jamás concreta durante la narración, se da por hecho que se trata del mismísimo diablo Lucifer. Obviamente, el pacto no le sale gratis a Addie Larue, y con el devenir de la historia descubre que jamás es ni será recordada por ninguna de las personas con las que interactúa, con todos los problemas que ello implica y también con algunos de los beneficios. Así transcurre todo el libro, con un recorrido entre presente y pasado a lo largo de los siglos, a lo largo de situaciones que atraviesan escenas bohemias, escenas rurales o inclusos escenas urbanas hasta llegar a la Nueva York más cosmopolita del siglo XX, donde nuestra protagonista intenta robar un libro en una librería pero…ohhh! Es reconocida y recordada por el chico de la librería: Henry.

Por cierto, en este momento de la historia encontramos un pequeño detalle más, muy relacionada con el Dark Academia. ¿Qué libro intenta robar nuestra protagonista? Pues la Odisea de Homero, todo un hit en el Dark Academia Classic. Cabe recordar que la obra de V. E .Schwab se ha convertido en un “must” entre los amantes del Dark Academia, y es que la autora no deja de hacer referencias a bibliotecas, librerías, exposiciones de arte, esculturas, cuadros, literatura, artistas, universidades, y demás referencias preferidas en el Dark Academia.

Volvamos al personaje masculino de la historia: Henry ¿Quién es Henry? Como buena escritora V.E. Schwab se ha encargado de diseñar la perfecta pareja para Addie: aquel que ha hecho también su pacto con el diablo. ¿Cómo sino iba a recordarla? ¿Cómo sino iba a dejar de ser olvidada Addie por alguien? Henry guarda su pequeño secreto al igual que Addie, pero nuestra protagonista ha desarrollado tal astucia gracias a su trato con Luc, que la ha hecho descubrir ese otro pacto de Henry. Así llegamos al desenlace de la historia, una vez que Addie había encontrado una persona que no la olvida y a la que ama, debe despedirse de ella de manera casi obligatoria.

El pacto entre el bien y el mal se constituye como precursor de la historia y como eje central a lo largo de toda la historia que abarca más de 300 años de diferencia de inicio a fin. El lector se mueve de la mano de Addie LaRue entre el siglo XVIII y el siglo XX, con continuos viajes en el tiempo que nos cambian de época, lugar y personajes, pero siempre con dos protagonistas principales que configuran el eje central de la historia: Addie y el diablo, o Luc, como lo llama Addie y es hacia la mitad de la historia que toma un papel destacado Henry, pero como simple excusa motora que lleva al desenlace de la historia.

Esta novela ha sido un best seller del New York Times durante meses, y así también se ha convertido en una novela de fama internacional entre lectores de todas las edades. El tratamiento de temas clásicos: el bien contra el mal, el amor contra el desamor, la vida y la muerte, la soledad, el crecimiento personal, la lucha del día a día por sobrevivir, más el movimiento entre épocas, la narrativa poética y suave, la evolución del personaje principal de “alguien” inocente a una persona madura y espabilada, tan ávida como para tratar con el mismo diablo de “tú a tú”, entre otros elementos, ha hecho que “La vida invisible de Addie Larue” sea de agrado entre los lectores y una obra recomendada por todos.

V. E. Schwab es considerada una de las autoras principales de Fantasía y Ciencia Ficción de la actualidad, que escribe tanto para público juvenil como adulto. Premiada con el Goodreads Choice Awards Best Science Fiction. Cuenta con varios números 1 en The New York Times y su catálogo ha sido traducido a más de 15 idiomas. Es la autora de la bilogía ‘Los monstruos de Verity’ compuesta por “Una canción salvaje” y “Un dueto oscuro”, best seller #1 de The New York Times. También ha publicado novelas para jóvenes como “La bruja de Near” y “La ciudad de los fantasmas”, además de las aclamadas sagas de fantasía para adultos “Una magia más oscura” y “Una obsesión perversa“(Vicius).

Cristina Redondo.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -spot_img
- PUBLICITAT -spot_img
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies