-
S’organitzen activitats gratuïtes al llarg del territori amb implicació de professionals de diversos CAP de l’Institut Català de la Salut (ICS)
SALUT. Al sortir a caminar, fer els encàrrecs a peu o pujar per les escales en comptes d’agafar l’ascensor s’està fent activitat física. Si s’integra de manera habitual a les rutines diàries, i s’hi sumen hàbits de vida saludables, es converteix en una eina clau de prevenció i control de malalties.
Per fer arribar amb més força aquest missatge diversos Equips d’Atenció Primària (EAP) del Vallès Occidental han volgut participar en la promoció de l’activitat física que es fa a escala global amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, el proper 6 d’abril.
A Polinyà la celebració s’avança al dimecres 3 d’abril amb una caminada popular de 5km. El lema de l’activitat “Polinyà +activa” és una clara declaració d’intencions dels professionals de l’EAP i representants de l’ajuntament i d’entitats municipals de combatre el sedentarisme a través de l’activitat física. El punt de trobada és al CAP Polinyà a les 17h. I tot i ser gratuïta es recomana inscriure’s al web de l’ajuntament.
Cerdanyola és un altre dels municipis que se sumen a l’organització d’activitats de promoció de la salut. Durant tota la primera setmana d’abril qui estigui interessat pot assistir a entrenaments i masterclasses de diferents disciplines esportives i balls, la majoria a la Plaça Abat Oliva. Allà els EAP Canaletes-Fontetes i Serraperera informaran les tardes del divendres 5 i dissabte 6 d’abril sobre com poder ser més actius i el temps d’activitat física recomanada per franges d’edat.
Les escoles de Palau-solità i Plegamans estan cridades a participar en un concurs de dibuix pels alumnes de segon de primària. L’objectiu és crear un espai de debat a l’escola i incentivar la mainada a iniciar-se en la pràctica de l’esport. L’entrega dels premis es fa dimarts 2 d’abril a les 18h al CAP Palau i tots els dibuixos estaran exposats a l’entrada del centre els dies previs i posteriors. Acte seguit es fa una presentació sobre el Programa de Prescripció Social i Salut a càrrec dels professionals del CAP per tal de donar a conèixer aquest mecanisme utilitzat entre el metge i el pacient per identificar activitats amb la comunitat per millorar la salut i el benestar.
I des de l’EAP Ca n’Oriac de Sabadell aprofiten també el marc d’aquesta celebració per oferir una sessió als professionals del centre sobre com transmetre al pacient la necessitat d’introduir l’activitat física en la seva rutina diària i la rellevància de fer constar aquest tipus d’informació als historials mèdics.
A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d’atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l’ICS ofereixen assistència a més d’1.4000.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 63 equips d’atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut.
Al Vallès Occidental concretament l’ICS compta amb 22 equips d’atenció primària que atenen en 27 centres d’atenció primària, 3 consultoris locals i 2 centres d’urgències d’atenció primària.
Trobareu més informació a: http://ics.gencat.cat/ca/inici/