ECONOMIA I EMPRESA. Divendres passat, 21 de febrer, va tenir lloc l’entrevista en directe amb Laura Rosel que l’Associació de Dones Empresàries i Emprenedores de Sant Quirze del Vallès, ADEESQV, va organitzar a la sala de formació de Can Tuset.
Laura Rosel, va estudiar Periodisme i Ciències polítiques a la UAB. Va ser editora d’informatius en Ràdio Sabadell. Posteriorment, es va incorporar a RAC1 com a editora i presentadora de diversos programes. Ha treballat en 8TV, TV3, i actualment presenta la segona hora del programa Catalunya Nit de Catalunya Ràdio.
Laura ha parlat sense embuts del periodisme, del tap generacional que hi ha actualment a les redaccions dels mitjans de comunicació. Hi ha una generació molt arrelada, que fa molts anys que està instal·lada i no dóna pas a la generació que ve darrere i la generació més jove puja amb molta empenta.
Durant el col·loqui s’ha parlat sobre diversos temes, futbol femení, la família, renúncies, reptes, canvi climàtic, diàleg, Sant Quirze.
Ha subratllat que “és molt important com s’expliquen les coses, traduir-les a un llenguatge planer perquè la gent t’entengui”.
Ha compartit experiències professionals i ha dit que “moltes vegades tenim una visió tancada de nosaltres mateixes, que ens autolimitem. Cal que sortim de la zona on ens sentim còmodes, que provem coses noves, que ens deixem “enredar” en nous projectes”. En fer-ho, ella va descobrir tot un univers, un món immens. A més de passar-s’ho molt bé, va créixer molt com a persona, l’horitzó se li va eixamplar. Per tant, el missatge és: Juga-te-la! Surt! Atreveix-te!
A la pregunta: Què has après, entre altres coses? Va contestar: “a ser humil, optimista i a estimar els meus”.
Ha parlat de les dificultats de les dones pel fet de ser dones, la maternitat, la imatge de la dona als mitjans, de l’esforç que representa haver de demostrar sempre la vàlua personal vers els homes. La falta de dones referents per a les nenes d’avui. “Hi ha una masculinització dels rols”. Ha demanat a ADEESQV, que faci valdre els perfils femenins que hi ha dins de l’associació, que els hi donin visibilitat, perquè les nenes puguin tenir referents a prop, ja que en molts àmbits actualment no tenim dones referents, i per tant és difícil que les nostres nenes s’emmirallin en altres dones i sàpiguen que sí que són capaces de ser el que vulguin ser.