slider cabecera autocares fuentes logo
slider cabecera autocares fuentes 3
slider cabecera autocares fuentes 2
slider cabecera autocares fuentes 1
Inici » a-ultimesnoticies » Les receptes de l’avi Conrad – Pagés i amant de la natura: Melmelada de móres
sliderdiari DENTAL-SANT-QUIRZE1
sliderdiari Rebost-de-Vallsuau1
Sliderdiari segurosbilbaodef1
sliderdiari Autocares-Fuentes-actual1
sliderdiari-Art typing1
sliderdiari immo sq1
sliderdiari-Taller C58 1
sliderdiari Infinity1
slider portada 600x194 mis finques

Les receptes de l’avi Conrad – Pagés i amant de la natura: Melmelada de móres

GASTRONOMÍA.

La recepta de la setmana: Melmelada de móres.

INGREDIENTS:

  • 2 kg de mores madures
  • 0,5 kg de sucre (preferentment sucre Mascabado o si no, de canya)
  • 250 cc. d’aigua (un got)
  • Pots de vidre amb tapa hermètica

Aquesta recepta no és del meu pare; és de “collita” pròpia, aplicant els seus coneixements i adaptant la manera de fer-la als temps actuals, utilitzant el microones en lloc del foc de la cuina i també amb l’ajuda d’una liquadora. És una recepta molt senzilla de fer.

El fer aquesta melmelada, ens pot servir d’excusa per sortir al bosc a collir les móres i gaudir d’un matí a l’aire lliure (i també d’esgarrapar-vos una mica amb els esbarzers!).

Els resultats són molt bons, així que he cregut oportú compartir aquesta recepta per al deliciós que surt la melmelada.

PREPARACIÓ:

Rentar bé les móres per eliminar impureses o brutícia (jo les agafo directament dels esbarzers del bosc). 

En un recipient de vidre (amb tapa) apte per a microones, posem les móres; afegim el mig quilo de sucre i el got d’aigua, remenant tot.

Tapem el recipient i el posem al microones, a potència màxima (800 W) durant mitja hora.

Comprovem que hi queda aigua; si no, n’afegim una mica més, amb compte de no aigualir la melmelada.

Repetim aquesta operació dues vegades més (sumant un total d’hora i mitja) i retirem el recipient del microones amb compte, ja que estarà molt calent.

Tastar la melmelada per comprobar la textura i el sabor, afegint sucre o aigua segons el vostre gust.

Si ho desitgeu, un cop estigui quasi a temperatura ambient la melmelada, es passa per la liquadora per tal de treure els petits pinyols de les móres i desfer-las. Hi ha persones que els molesta trobar-los (jo, personalment, els deixo tal qual).

També podeu colar la melmelada; per això heu d’utilitzar la batedora i després, fer-la passar per un colador fi.

Ara ja podem omplir els pots i tapar-los per esterilitzar al bany maria durant vint minuts.

Si es vol variar la quantitat de melmelada, es mantindrà aquesta proporció, augmentant o disminuint les quantitats de sucre, aigua i móres proporcionalment. 

Bon profit!

 

 

2020-11-18
02_Carta_agente_cast_SCO_03
02_Carta_agente_cast_SCO_03
previous arrow
next arrow

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator