GASTRONOMÍA.
La recepta de la setmana: Melmelada de móres.
INGREDIENTS:
- 2 kg de mores madures
- 0,5 kg de sucre (preferentment sucre Mascabado o si no, de canya)
- 250 cc. d’aigua (un got)
- Pots de vidre amb tapa hermètica
Aquesta recepta no és del meu pare; és de “collita” pròpia, aplicant els seus coneixements i adaptant la manera de fer-la als temps actuals, utilitzant el microones en lloc del foc de la cuina i també amb l’ajuda d’una liquadora. És una recepta molt senzilla de fer.
El fer aquesta melmelada, ens pot servir d’excusa per sortir al bosc a collir les móres i gaudir d’un matí a l’aire lliure (i també d’esgarrapar-vos una mica amb els esbarzers!).
Els resultats són molt bons, així que he cregut oportú compartir aquesta recepta per al deliciós que surt la melmelada.
PREPARACIÓ:
Rentar bé les móres per eliminar impureses o brutícia (jo les agafo directament dels esbarzers del bosc).
En un recipient de vidre (amb tapa) apte per a microones, posem les móres; afegim el mig quilo de sucre i el got d’aigua, remenant tot.
Tapem el recipient i el posem al microones, a potència màxima (800 W) durant mitja hora.
Comprovem que hi queda aigua; si no, n’afegim una mica més, amb compte de no aigualir la melmelada.
Repetim aquesta operació dues vegades més (sumant un total d’hora i mitja) i retirem el recipient del microones amb compte, ja que estarà molt calent.
Tastar la melmelada per comprobar la textura i el sabor, afegint sucre o aigua segons el vostre gust.
Si ho desitgeu, un cop estigui quasi a temperatura ambient la melmelada, es passa per la liquadora per tal de treure els petits pinyols de les móres i desfer-las. Hi ha persones que els molesta trobar-los (jo, personalment, els deixo tal qual).
També podeu colar la melmelada; per això heu d’utilitzar la batedora i després, fer-la passar per un colador fi.
Ara ja podem omplir els pots i tapar-los per esterilitzar al bany maria durant vint minuts.
Si es vol variar la quantitat de melmelada, es mantindrà aquesta proporció, augmentant o disminuint les quantitats de sucre, aigua i móres proporcionalment.
Bon profit!