ECONOMIA I EMPRESA. L’Escola Superior de Disseny ESDi aposta per la col·laboració amb agrupacions empresarials catalanes amb l’objectiu de desenvolupar projectes de disseny que involucrin universitat i empresa. ASEGEMA, l’agrupació d’empresaris de gèneres de punt de Mataró i comarca, i el Centre Metal·lúrgic, l’associació patronal de les empreses del sector metal. lúrgic, són les últimes agrupacions en signar convenis amb l’escola universitària de Sabadell.
La vinculació entre l’empresa i la universitat és un gran repte per a generar projectes que posin en valor el talent i la innovació, Gabriel Torres, director general del Centre Metal·lúrgic”
Perseguint l’objectiu de mantenir una forta relació entre universitat i empresa, l’Escola Superior de Disseny ESDi de Sabadell (centre adscrit a la Universitat Ramon Llull) ha signat dos convenis de col·laboració amb dues agrupacions empresarials per a desenvolupar diversos projectes de transferència de coneixement aplicats al disseny. Es tracta d’ASEGEMA, l’agrupació d’empresaris de gèneres de punt de Mataró i comarca, i el Centre Metal·lúrgic, l’associació patronal de les empreses del sector metal. lúrgic amb seu a Sabadell.
L’ESDi vol donar a conèixer als membres de les dues agrupacions empresarials l’activitat que es porta a terme des de la universitat i la possibilitat de desenvolupar projectes conjunts empresa-universitat, així com projectes formatius per a les empreses entorn del disseny. El campus universitari de més de 14.000m2 del que disposa l’ESDi compta amb tallers de disseny industrial, tallers de calçat, tallers de confecció i estampació, un laboratori de tendències de color, laboratoris d’impressió 3D i de realitat virtual, platós de fotografia i vídeo, on les empreses poden participar en projectes de transferència de coneixement i també en els Projectes Finals de Grau dels alumnes (PFGs).
D’altra banda, a través del seu servei de carreres professionals, l’ESDi vol donar l’oportunitat a les empreses el Centre Metal·lúrgic i ASEGEMA de poder captar estudiants que estan cursant tant el Grau en Disseny com els Cicles Formatius de Grau Superior que ofereix, per realitzar pràctiques d’empresa i potenciar així la captació de talent.
Segons Georgina Bombardó, Directora Adjunta de FUNDIT (la Fundació del Disseny Tèxtil responsable de l’Escola Superior de Disseny ESDi), “aquests convenis són una oportunitat per generar sinergies entre les empreses i l’ESDi, tot materialitzant-ho en projectes d’innovació i smart design en els àmbits del disseny de producte i de moda”. “La vinculació entre l’empresa i la universitat és un gran repte per a generar projectes que posin en valor el talent i la innovació”, comenta per la seva banda Gabriel Torres, director general del Centre Metal·lúrgic.
Ja des dels seus inicis, l’Escola Superior de Disseny ESDi manté una forta relació amb l’empresa. De fet, ESDi va nèixer com a una iniciativa de la Fundació de Disseny Tèxtil FUNDIT amb l’objectiu d’aportar competitivitat al teixit empresarial català i donar resposta a les necessitats de la societat i de la indústria. L’Escola va ser fundada al 1989 per organismes de l’administració, agrupacions empresarials i empreses significatives del sector (Ministeri d’Indústria, Generalitat de Catalunya, Càmera de Comerç i Indústria de Sabadell, Gremi de Fabricants, etc.).