-
La colla de Ball de Bastons de l’INS La Romànica va fer la seva presentació oficial davant la resta de colles bastoneres
-
L’alumnat del centre va poder ballar al costat de 15 colles vingudes d’arreu
CULTURA. El passat dissabte 2 de juny a Salou, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya recupera el projecte de la Trobada Bastonera Infantil de Catalunya (realitzada una única vegada l’any 2001 a Castellar del Vallès) i ho fa de la mà del Ball de Bastons de Salou.
En aquesta fita històrica per a la cultura popular catalana, Barberà del Vallès hi és present a través d’alumnes de l’Institut La Romànica que, de forma voluntària, es van desplaçar fins a la vila de Salou per participar en les diferents activitats proposades al llarg de tot el dia.
La colla de Ball de Bastons de l’INS La Romànica ja sortí fora del centre per a la Trobada d’Escoles Bastoneres de Sabadell el passat 11 de Maig, però aquest passat dissabte va fer la seva presentació oficial davant la resta de colles bastoneres i fou present durant tot el dia en les diferents activitats. El color triat de forma assembleària per la colla fou el lila com a reivindicació i compromís amb els valors i principis feministes, els quals també són adoptats per la ciutat de Barberà [declarada ciutat feminista el 25 d’octubre de 2017].
L’acte central de les jornades es va dur a terme a la tarda on centenars de bastoneres i bastoners de menys de 16 anys van recórrer els carrers i les places del centre de la població acollidora fins a arribar de nou a la Plaça de la Pau on es van dur a terme els balls de lluïment, l’entrega de recordatoris i els parlaments institucionals.
L’alumnat del centre va poder ballar al costat de 15 colles vingudes d’arreu com són: el Ball de Bastons de Castellar del Vallès, el Ball de Bastons de Canyelles, la Colla Bastonera Infantil l’Arreu de Mollerussa, el Ball de Bastons de Llorenç del Penedès, la Colla Petita dels Bastoners d’Esplugues de Llobregat, l’Esbart Santa Llúcia de Reus, el Ball de Bastons Menuts de Ribes, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina de Vila-seca, el Ball de Bastons de l’Espluga de Francolí, els Bastoners de Sant Sadurní d’Anoia, els Bastoners de Terrassa, el Ball de Bastons de l’Arboç, els Bastoners de l’Esbart Dansaire de Sant Adrià, el Ball de Bastons Xics de Ribes i el Ball de Bastons de Salou.
En finalitzar el dia, el Ball de Bastons de La Romànica de Barberà del Vallès i les persones que el conformen s’havien guanyat un lloc al cor de la resta de participants.
No només van representar la ciutat de Barberà del Vallès sinó que a més van ser un exemple vivent de les grans oportunitats i possibilitats que pot oferir la inclusió de la cultura popular dins de l’ensenyament reglat.