SOCIETAT. Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dissabte, 19 de febrer, un home de 52 anys com a presumpte autor de la mort de la seva parella a Martorell. Cap a les 11.00 hores del dissabte, la policia local de Martorell va localitzar en un domicili del municipi una dona morta i un home ferit que ha quedat detingut amb relació a aquesta mort. El presumpte autor va ser traslladat a un centre hospitalari. Els agents de la DIC de la Regió Policial de Metropolitana Sud va obrir diligències per esclarir les circumstàncies del fet. La investigació queda oberta i sota secret d’actuacions.
La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat l’assassinat per presumpta violència de gènere i ha informat que la víctima, de 51 anys, no tenia fills ni filles menors d’edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.
Marina és la 1a víctima de la violència masclista a Catalunya en 2022, la 4a víctima al conjunt d’Espanya, i la víctima número 1.130 des de 2003.
Concentració de rebuig pel presumpte feminicidi d’una veïna de Martorell
L’Ajuntament de Martorell i el Col·lectiu Feminista de Martorell van convocar una concentració i un minut de silenci a la plaça de la Vila per condemnar el presumpte feminicidi de la veïna del poble. El consistori va decretar tres dies de dol.
A la concentració van assistir un centenar de persones, entre elles la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa Comas; la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo; la directora general per a l’Erradicació de la Violència Masclista, Laia Rosich Solé, i Victòria Castellanos, consellera de l’Àrea de Dones del Baix Llobregat.
Membres del Col·lectiu Feminista van llegir un breu manifest per “reclamar a les institucions solucions reals per combatre el masclisme i que cap dona se senti amenaçada ni a casa, ni al carrer, ni enlloc”. “Cal assenyalar als agressors per poder viure lliures de violències masclistes”.
Tel. 900 900 120, per a l’atenció de les dones que travessen situacions de violència masclista
El servei d’atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l’any, durant les 24 hores del dia. S’hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d’informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d’assistència a la violència contra les dones, sol·licituds d’assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.
La línia 900 900 120 també actua en els casos d’activació del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista (24h / 365 dies a l’any), procedent de qualsevol Ajuntament i Consell Comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.
Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d’emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l’anglès, el francès, l’alemany, l’italià, el rus, l’àrab, el romanès, el croat i el xinès.
- Tel. 016, no deixa rastre a la factura.
- Els menors també poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10, i els ciutadans que siguin testimonis d’alguna agressió han de telefonar al 112.