Inici » a-ultimesnoticies » Nit de reis, la nit mès màgica de l’any

Nit de reis, la nit mès màgica de l’any

  • Melcior, Gaspar i Baltasar com és tradició oferiran espectaculars Cavalcades i recorreran els carrers de tots els pobles i ciutats al mateix temps per tal que tots els nens i nens els puguin veure abans d’anar a dormir
  • A Sant Quirze del Vallès  arribaran enguany en ferrocarril. A les 18 hores, tothom que ho desitgi els pot anar a rebre a l’estació dels FGC.
  • A Sabadell és previst que els Reis d’Orient arribin a la plaça de la Nova Creu. 
  • A Terrassa, la festa de benvinguda als Reis Mags suposarà l’inici dels actes commemoratius del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92,
  • A Barcelona Ses Majestats arribaran a les 16.30 hores al Moll de la Fusta. El pailebot Santa Eulàlia els portarà amb el seu sèquït.

La nit màgica del 5 de gener SS. MM. els reis mags d’orient arriben de llunyanes terres amb el seu seguici de patges i camells
Melcior, Gaspar i Baltasar com és tradició oferiran espectaculars Cavalcades i recorreran els carrers de tots els pobles i ciutats al mateix temps per tal que tots els nens i nens els puguin veure abans d’anar a dormir.
Després que els ambaixadors els lliurin les cartes i mentre els nens dormen repartiran els regals per les cases colant-se per sota de les portes, ventanes, balconades i xemeneies.
No oblideu deixar les sabates ben visibles i una mica de menjar i beure per als camells.

 

A Sant Quirze del Vallès  arribaran enguany en ferrocarril. A les 18 hores, tothom que ho desitgi els pot anar a rebre a l’estació dels FGC.

cavalcada-sqvLlavors, el seu seguici els estarà esperant a l’avinguda Països Catalans per començar la cavalcada, que passarà per la rambla de Lluís Companys, avinguda Camí del Mas, rotonda FGC i avinguda de Pau Casals. Des d’allà es desplaçaran a peu fins la plaça d’Anselm Clavé, on adoraran el pessebre vivent abans de pujar a l’escenari. Allà, l’alcaldessa els lliurarà la clau màgica del poble que obre totes les portes de tots els domicilis de Sant Quirze i, un cop ben guardada, els nens i les nenes que vulguin podran lliurar-los la carta de desitjos en persona.

L’acte compta amb la col•laboració d’Expofinques Terrassa, FGC, Toys’R’Us, Cristalleria Sant Quirze, La Fusteria, Forja i Curvats Sant Quirze, Materiales para la Construcción Lorente, L’Espígol, Grúas Marín, Fontalgar Instal•lacions Vallesana d’Elevació i Serveis,  Copy’s i nombroses entitats i voluntaris i voluntàries del poble.

Cavalcada a Les Fonts
A Les Fonts, el seguici reial sortirà a les 18 hores des del carrer de Santa Teresa i seguirà pels carrers de Mossèn Josep Pons, passeig de Lola Anglada, Sant Agustí, Roma, plaça de Manel Mañas, Turonet, Bisbe Sanahuja, camí de Can Falguera, Verge de Fàtima, Sant Quirze, Església,  Passeig dels Horts, Sant Quirze i Mare de Déu del Roser, on els reis faran l’adoració del pessebre de la Parròquia. Tot seguit passaran per avinguda de Perramon, passeig del Ferrocarril, Santa Rosa i Josep Mitats fins a la pista poliesportiva. Allà hi haurà xocolata calenta per als infants i els nens i les nenes podran parlar amb els Reis.
L’acte compta amb la participació activa de les entitats de Les Fonts.

 

A Sabadell és previst que els Reis d’Orient arribin a la plaça de la Nova Creu.

cavalcada-sabadellEn aquell moment començarà la teatralització del conte Nit de Reis a Sabadell. Tant els reis com l’ambaixador prendran part en l’espectacle. Acte seguit, l’alcalde lliurarà les claus de la ciutat al tres reis.

Aquest any la Cavalcada anirà de sud a nord. Sortirà a les 6 de la tarda de la rda. de Pau Vila cantonada amb la ctra. de Barcelona i pujarà per l’av. de Barberà, la Rambla, la pl. del Dr. Robert, el pg. de la Plaça Major, el pg. de Manresa, la via de Massagué, l’av. de l’Onze de Setembre, la pl. de la Creu Alta, la ctra. de Prats de Lluçanès, el c. de Francesc Layret, l’av. de la Concòrdia i l’av. de Matadepera. Acabarà cap a les 9 del vespre a l’av.de Can Deu.

Hi participaran més de 500 persones. Algunes aniran dalt de les carrosses i la majoria formarà part de les comparses a peu. També hi haurà una calessa amb l’ambaixador, 6 carrosses reials , 1 vehicle amb l’estel, 3 camions de més de 12 m portadors de regals i dels tradicionals caramels, 25 motocicletes tipus escúter i 20 vehicles tipus Seat 600, a més d’un vehicle de bombers d’ADF i camió de bombers.

De les sis carrosses, tres són completament noves, dissenyades en col·laboració amb l’Escola Illa. Incorporen elements significatius del passat tèxtil. El 2016 s’ha dedicat específicament a crear el nou concepte de comparses, la composició, el vestuari i la caracterització, tenint en compte els materials i elements dels quals ja es disposa, però també dissenyant-ne i fabricant-ne de nous.

La dansa formarà part important de les comparses i seguicis, amb 186 participants provinents majoritàriament d’escoles de dansa i de patinatge de la ciutat. També s’incorporen moviments coreogràfics unificats a totes les comparses, com també dansa en comparses específiques.

Una altra novetat és l’elaboració d’un vestuari específic per al gruix de les noves comparses a peu, d’acord amb el nou disseny de carrosses i millores en el vestuari ja existent.

La comparsa que encapçalarà la Cavalcada la integraran un grup que representen els obrers, els quals ajudaran els reis durant tota la nit, acabant de recollir les darreres pipes dels infants, les últimes cartes amb els desitjos i, sobretot, repartiran principalment els regals –i el carbó– per totes les cases colze a colze amb els patges de ses majestats.

La segona comparsa és la de l’ambaixador, que anirà acompanyat pels torxers. I, finalment, la tercera comparsa serà la de l’estel, que portarà el cos de dansa més gran de tota la Cavalcada, així com al davant hi haurà un grup de patinadores que circularan com si fossin estels fugaços.

El cos principal de la Cavalcada el compondran les 3 carrosses reials, 3 carrosses d’acompanyament i 3 carrosses de regals i caramels. Pel que fa a les comparses reials, les acompanyaran un grup de fanalers i abanderats.

Participen a la Cavalcada les entitats teatrals següents: Joventut de la Faràndula, Centre Sant Vicenç, Ciervo, Encert i el grup de teatre de l’AV de la Creu de Barberà. Pel que fa a la dansa: Bots Dansa, Escola Mònica Escribà, El Gimnàs, Dansa-Kmystudio, Driss Dansa i Estudio de Danza Mar Luque, a més del Club de Patinatge Artístic de Sabadell, amb un total de 186 voluntaris. Finalment, també hi prenen part la Germandat de Sant Antoni Abat “Colla Vella” i la Joventut de Sant Antoni Abat Colla Nova, el Club dels 600 de Sabadell, Vespa Club, Cicloamics, Bruixes del Nord, Diables de la Creu Alta, Forques de Can Deu, Sentinelles d’Arkemis, Sabadell Comerç Centre, ADF-Sabadell, el Parc de Bombers i el Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Enguany patrocinen la Cavalcada Cafès Pont, CIPO, Establiments Viena, Foment del Reciclatge – Grup Everest, La Moderna, Smatsa i TUS.

Per primer cop a la Cavalcada hi haurà 3 espais per a persones amb cadira de rodes. Concretament seran a l’av. de Barberà cantonada amb la pl. de Barcelona, al pg. de Manresa i a la pl. de la Concòrdia.

 

A Terrassaels Reis Mags arriben per repartir màgia, il·lusió i milers de quilos de caramels. Després d’una festa de benvinguda en el Districte 5, Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers de la ciutat acompanyats per un ampli festeig de patges, cavalls, carrosses, vehicles i bandes de música.
Festa de benvinguda “Olímpica”

cavalcada-tarrassaÀrea Olímpica Municipal – plaça de Ca Roca
La festa de benvinguda als Reis Mags suposarà l’inici dels actes commemoratius del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, un esdeveniment on Terrassa va tenir un especial protagonisme, ja que la ciutat va ser subseu d’hoquei. Durant tot el dia tindrà lloc una gran festa organitzada per les entitats esportives i per les entitats i associacions del districte amb el següent programa:

– 10 h Activitats esportives.
– 12 h Concert amb el grup Macedònia.
– 16 h El patge Xiu-Xiu recollirà les cartes de tots els nens i nenes, actuació de Miqui Giménez i tallers infantils a càrrec de les entitats i associacions del districte. Actuació dels Bastoners de Terrassa. També hi haurà tallers esportius amb motiu dels 25 anys de la celebració dels Jocs de Barcelona. “Arbre dels desitjos” penja el teu desig pel 2017 i xocolata calenta.
– 16.45 h Arribada dels Reis Mags en helicòpter.

Cavalcada: 18 h Sortida des de la plaça del Doctor Cadevall.

Itinerari

Carrer del Forn, carrer Major, Portal de Sant Roc, plaça Clavé, rambla de Egara, passeig del Vint-i-dos de Juliol, carrer del Nord, carrer de la Societat, plaça de la Creu Gran, carrer de la Creu Gran, carrer de Sant Antonio, plaça del Doctor Robert, passeig del Comte de Egara, carrer de la Font Vella, plaça Vella, carrer dels Gavatxons, placeta de la Font Trobada i Raval de Montserrat.

19.45 h (aprox.) Arribada a l’Ajuntament

L’Ajuntament disposarà d’un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda en el passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l’altura de la gasolinera, poc abans de la rotonda de la carretera de Rellinars.

També hi haurà una intèrpret de la llengua de signes durant els discursos de la recepció en el Raval de Montserrat.

Cent anys repartint il·lusió

A Terrassa, les primeres cavalcades van ser organitzades pel Cercle Egarenc i, a partir de 1916, El Social va prendre el relleu. Per commemorar aquest centenari, les tres carrosses reals aniran decorades amb elements emblemàtics del nostre patrimoni. A més, s’han previst altres sorpreses i actes de celebració.

 

 

A Barcelona els Reis d’Orient arriben acompanyats del seu tradicional seguici de criatures màgiques i els 80 carters que estan preparats per recollir les últimes cartes de desitjos abans de la nit màgica.

cavalcada-barcelonaAquest any els reis estrenen carrosses! Amb elles us transportaran als seus països d’origen. Deixeu-vos sorprendre pels jardins plàcids del Rei Melcior, el bosc encantat del Rei Gaspar i les sabanes africanes del Rei Baltasar.

Ses Majestats arribaran a les 16.30 hores al Moll de la Fusta. El pailebot Santa Eulàlia els portarà amb el seu sèquït. Després de la tradicional cerimònia de rebuda de Ses Majestats els Reis d’Orient, comença un recorregut que passarà per diversos carrers de la ciutat, des de les 18.00 i fins a les 21.00 hores aproximadament.

Hi haurà tres espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda: a la plaça d’Antonio López, davant l’escenari del Moll de la Fusta i a la plaça d’Espanya amb l’avinguda del Paral·lel (costat Fira).

On: a les 18.00 hores comença la Cavalcada a l’av. Marquès de l’Argentera. Els Reis i el seu seguici passaran per Pla de Palau, pg. Isabel II, Via Laietana, pl. Urquinaona, c. Fontanella, pl. Catalunya, c. Pelai, pl. Universitat, rda. Sant Antoni, c. Sepúlveda, av. Paral·lel, av. Reina Maria Cristina i av. Francesc Ferrer i Guàrdia.

2017-01-03
promo primera vinyeta vida (1)
seguros Bilbao nuevo renting febrero 202202_Carta_agente_cast_SB_05
seguros-bilbao-2
seguros-bilbao
previous arrow
next arrow

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator