-
Obertes les inscripcions de la 5a edició · Inici del curs el 24 de novembre!
ECONOMIA I EMPRESA. El Postgrau en Economia Social i Solidària de la UAB arriba a la seva 5a edició, consolidant així aquesta proposta formativa impulsada i coordinada conjuntament des de la universitat i el moviment cooperatiu.
En constant evolució i incorporació de millores enguany, el postgrau manté l’estructura acadèmica i d’activitats dels anys anteriors però fent un esforç especial per a transversalitzar i aprofundir en temàtiques i debats claus en l’Economia Social i Solidària com l’impuls d’ecosistemes i pols cooperatius, la transició ecològica i la Sobirania alimentària, l’economia feminista, les polítiques públiques de promoció de l’ESS o les eines de gestió de projectes i de finançament.
Més informació i preinscripció.
Un Postgrau en Economia Social i Solidària?
Una eina formativa estratègica pel creixement de l’ESS
L’Economia Social i Solidària és un model que creix en volum econòmic i en interès social i polític. D’una banda, els recents embats de la crisi econòmica del 2008 i l’actual provocada per la gestió de la pandèmia i el subsegüent debat sobre els límits del model de creixement i expansió capitalista; i de l’altra la solvència econòmica i organitzativa de projectes cooperatius o associatius, sumada a la seva capacitat de resposta a les necessitats actuals de la població i el territori, posen sobre la taula la necessitat d’un canvi de rumb en les polítiques de promoció econòmica i en el model de projectes econòmics a impulsar per aportar riquesa a un territori.
Aquestes aportacions i aprofundiments en el coneixement compartit en el si de l’Economia Social i solidària es fan especialment rellevants en un moment com l’actual, la crisi del Covid19.
El postgrau es concep doncs com una eina estratègica que pot contribuir al desenvolupament de l’Economia Social i Solidària. I ofereix l’oportunitat de trencar l’estanquitat entre els diferents agents impulsors, públics i privats, construint una eina conjunta capaç de detectar i respondre a les necessitats socials i formatives del teixit econòmic cooperatiu, a les necessitats d’innovació en la funció pública i a les necessitats formatives dels estudiants que acaben els graus universitaris i desitgen especialitzar-se, facilitant la creació de sinergies des de la pràctica.
A qui va dirigit?
A activistes i cooperadors/es de l’Economia Social i Solidària, personal tècnic i polític de les institucions públiques, i a graduats universitaris que busquen una especialització.
El postgrau és una eina especialment adreçada a tres col·lectius. En primer lloc, a totes aquelles persones que participen ja de manera activa en cooperatives o entitats de l’Economia Social i Solidària o del teixit social (autogestionari, ecologista, feminista…), i a totes aquelles que volen impulsar algun projecte en aquesta línia; en segon lloc, a totes les persones que, des d’administracions públiques locals o supralocals o des d’altres espais institucionals participen en àmbits com el d’atenció a l’exclusió social, processos d’intervenció comunitària, en la promoció de l’ocupació o en l’impuls econòmic del territori, volen eines concretes per aplicar en el dia a dia al seu lloc de treball; i finalment, a graduats universitaris que busquen una especialització i alhora la possibilitat de traduir d’una forma concreta i directa en el territori els coneixements adquirits en els seus estudis previs.
Inscripció
Data límit de preinscripció
Dimecres 10 de novembre de 2021 (un cop la preinscripció és acceptada per part de la coordinació del postgrau cal efectuar la matrícula abans del dia 23 de novembre).
Aquest postgrau té un nombre màxim de 25 places.
Requisits d’accés
· Tenir un títol universitari d’un mínim de 180 ECTS, o equivalent.
· De manera excepcional, es pot permetre l’accés d’estudiants no titulats que acreditin suficient experiència professional i vinculació a l’Economia Social i Solidària. Si superen el programa rebran un certificat d’assistència.
Preu i beques
Preu
El preu total del Postgrau és de 1.680€
(Mínim permès d’acord amb el preu del crèdit fixat per la UAB)
Beques
· Com en les darreres edicions s’està tramitant una disminució del preu de la matrícula, a través del suport de la Direcció General d’Economia Social, tercer sector i les cooperatives. (Departament d’Empresa, Generalitat de Catalunya), que seria equivalent a beques parcials de fins al 80% del cost del Postgrau.
· Els/les membres de cooperatives sòcies de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya poden sol·licitar el cofinançament de la formació a través del programa de beques de la Fundació Seira.