CARTES AL DIARI.
Proposem formar-nos una opinió pròpia sobre aquesta enquesta del 17/04/2022, podem trobar en http://upceo.ceo.gencat.cat/wsceop/8308/Taules%20estad%C3%ADstiques_1019.pdf , escollim aquest link perquè dóna el resultat detallat de les 2.000 entrevistes que fan i permet un estudi propi sense el “cuinat”. Les enquestes polítiques i altres son objecte d’un “cuinat” de les respostes als entrevistats que malgrat el caràcter tècnic amb què es presenta, permet direccionar en part l’opinió pública: a qui es votarà, quin és el candidat /partit preferit per governar, altres. Això passa tant en les enquestes del CIS (Centro Investigación Sociologicas –Govern Espanya), com en el CEO (Centre Estudis Opinió) –Generalitat.
Els estudis d’opinió sobre la base d’entrevistes, en Catalunya són 2.000, es basen en un mètode estadístic, que garanteix marges d’error del 2-3%, però hi ha circumstàncies que poden modificar aquest marge actuant sobre:
1) criteris d’elecció dels entrevistats segons el nombre d’habitants del municipi
2) fer més entrevistes en zones predeterminades
3) entrevistar més persones en les zones de major audiència dels mitjans públics de la Generalitat TV3-Catalunya Ràdio.
El resultat de “triar” els escollits per entrevistes, amb aquests criteris, es contradiu amb altres indicadors: per exemple entre els entrevistats en l’enquesta del CEO, hi ha el 40% que assenyalen a TV3 com única font de rebre notícies i per contra la mateixa TV3, accepta que la seva audiència és del 20%. Quina contradicció més important, no?
Malgrat aquestes desviacions d’una correcta metodologia per buscar uns resultats predeterminats, en detallar les respostes de cadascun de les persones, es veuen aspectes que són contradictoris amb els que els mitjans centren la seva informació i el que difonen.
A què ens referim?: A continuació recollim dades de les respostes a l’enquesta:
1) Pàgina 16, qüestió 2
Quins d’aquests problemes considera són els més importants.
Respostes: els tres primers Atur, situació econòmica, inflació sumen 897 respostes = 44,8%.
El quart es: “Imposició llengua catalana/independentisme (141 = 7%)”, per davant de “falta d’autonomia i independència (131=6,5%)” i situació de la llengua catalana (63= 3,1%)
COMENTARIS: l’activitat política de la Generalitat hem d’acceptar que es centra en el debat independentista, que no apareix en les primeres preocupacions dels catalans i el tema de la defensa del català –tema omnipresent en TV3 amb debats, manifestacions, altres, està per davant dels ciutadans que senten una imposició de la llengua catalana/independentisme, i que són ninguneats i tractats de minoritaris com significats de VOX.
2) Pàgina 29, pregunta 34:
Vostè és partidari de la independència?
Respostes SI (875 =43,8%) NO (953=47,6%)
Pàgina 30,pregunta 36:
Vostè és partidari de la independència unilateral? (217=10,8%).
Vostè és partidari de la independència i pensa que ha d’haver una via pactada (605 =30,3%)
COMENTARIS: És clar que els partidaris de la independència—fins i tot amb l’elecció d’entrevistats en zones afins–, és del 43,8% davant dels contraris a la independència que son 47,6%, però destaquem que entre els partidaris de la independència, només un petit 10,8% és favorable a la proclamació unilateral.
Davant d’aquestes respostes, no és acceptable que el posicionament de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana) o d’ÒMNIUM, partidaris de la unilateralitat i que són totalment minoritàries (10,8%) tenen garantida la barra lliure en TV3 i el recolzament interessat d’ERC, Junts, CUPS, altres, per la difusió de la unilateralitat com a element de pressió i conflicte a Catalunya…
La proposta d’aquest minoritari unilateralisme del 10,8%, és d’una nova DUI: declaració unilateral d’Independència, la desobediència i enfrontaments amb els poders governamentals i judicials, ocupacions d’infraestructures: estacions de trens, carreteres, aeroports, energètiques, barricades contra els Mossos i destrossa mobiliari urbà, crema de contenidors i vandalismes en els carrers, actuacions “matonistes” dels CDR, Tsunami i altres, que creuen és l’únic camí per Catalunya.
Els partidaris de la unilateralitat, malgrat ser només un 10,8% es presenten com demòcrates i fins i tot pacifistes. Que la resta, el 89,2%, no estigui a favor ho volen presentar-se com ser els “gudaris”: soldats del poble, però la realitat és que ni la totalitat del 43,8% partidaris de la independència, està amb ells.
Ara que la lluita per la independència ha demostrat que no és una possibilitat realista i que Europa no els dóna cap recolzament, els minoritaris independentistes volen de nou enfrontar-se saben que a Catalunya no hi ha acord amb la seva proposta. Ells no dubten en voler imposar-ho unilateralment perquè als fanatismes els hi cal això per sobreviure.
Que mirin les enquestes i opinions lliurement expressades en la publicació gents sospitosa del CEO—Generalitat, que els retrata en el seu real i minoritari seguiment. No són el poble de Catalunya ni de lluny.
Proper article: Pàgina 30, pregunta 35
Els catalans i les catalanes tenen dret a decidir el seu futur com a país votant en un referèndum?
SI = 80,94% NO =14,6%.
@josecoderch