15:15:32 | 23/1/2023 | ESPAI PATROCINAT |
L’escola La Vall (Bellaterra) ofereix una jornada de portes obertes dissabte 4 de febrer. Al llarg del matí, els interessats a assistir-hi, podran tenir una sessió general a càrrec de Judith Monés, directora de l’escola, i de les sots-directores de cada secció on explicaran els projectes que s’hi duen a terme i les metodologies de treball. A continuació es farà un tour pedagògic per les aules d’infantil, primària, secundària o batxillerat, segons l’interès dels assistents. Per tal d’atendre els participants de la millor manera possible, poden inscriure’s en aquest link.
La Vall és una escola concertada, situada a Bellaterra (Vallès Occidental) amb més de 50 anys d’existència, 1.500 alumnes i 140 professores i professors, en la qual “acompanyem els alumnes —i també les famílies—, des de la llar d’infants fins que accedeixen a la Universitat, i els ajudem a preparar-se perquè arribin a ser persones íntegres, ciutadans solidaris i professionals competents”.
L’escola va néixer al 1972 per iniciativa d’un grup de famílies que buscava promoure i gestionar col·legis que oferissin un model educatiu de qualitat. Així, La Vall porta ja més de 50 anys educant i formant persones amb l’ajuda dels professionals de l’educació i, sobretot, de les famílies. Una de les seves claus és la formació continuada del professorat, la introducció de noves metodologies didàctiques i projectes d’innovació educativa que fan millorar dia a dia el projecte educatiu, sense oblidar el compromís educatiu que tenen amb les famílies i la gran ajuda que aquestes ens ofereixen.
La Vall pertany a la Institució Familiar d’Educació, un grup educatiu que actualment té tretze escoles a Catalunya i Balears que sumen més de 8.000 alumnes i 700 professionals de l’educació que atenen diàriament més de 5.000 famílies. Aquest projecte aporta una visió innovadora de l’educació fonamentat en l’humanisme cristià i l’atenció personalitzada, amb la finalitat que cadascun dels alumnes arribin a ser persones íntegres, ciutadans solidaris i professionals competents.
L’atenció personalitzada a les necessitats de cada alumne i l’acompanyament a cada família es concreten en un tutor o una tutora que es reuneix quinzenalment amb cada alumne i trimestralment amb la família per fixar uns objectius de millora i seguir-ne l’evolució. A través de la preceptuació procuren conèixer bé l’alumne, seguir de prop el seu rendiment, orientar-lo en les decisions. En les entrevistes amb la família, la preceptora o el preceptor comenta amb els pares els aspectes acadèmics, les seves virtuts, la relació amb els companys, etc. …amb la finalitat de concretar objectius comuns de millora.