Dissabte,3 juny, 2023
IniciPERFILSPERFILS/ Aida Álvarez: "diumenge inaugurem La Delizzia: esperem a tot Sant Quirze!"

PERFILS/ Aida Álvarez: “diumenge inaugurem La Delizzia: esperem a tot Sant Quirze!”


JAVI QUINTANO
24/3/2023 | 18:22:32 |


Avui entrevistem Aida Álvarez, una santquirzenca de 23 anys que el diuemenge inaugura al Camí del Mas de Sant Quirze del Vallès el restaurant La Delizzia. La inauguració serà el diumenge, de dos quarts de sis a dos quarts de vuit. “Hi haurà cerveses, pizzes i altres sorpreses. Volem que vingui tot Sant Quirze: que preguntin i ens coneguin”

L’Aida ha estudiat direcció d’hostaleria i procedeix d’una família que té més de 30 anys d’experiència al sector. “Com a família ens venia de gust obrir alguna cosa pròpia al lloc on vivim, a Sant Quirze, perquè sempre haviem estat a Sabadell i altres ciutats”. “Vam pensar que a Sant Quirze faltava alguna cosa perquè la gent jove, les families, les parelles, tinguéssin un restaurant al centre del poble sense necessitat de sortir a menjar a Sabadell o a altres llocs. Volem que hi hagi més vida a Sant Quirze. No som competència de ningú: volem que la gent tingui més oferta a Sant Quirze perquè s’hi quedi, i també que hi hagi gent de fora de Sant Quirze que vingui.

Un equip i una cuina de nivell

A la plantilla comencen set persones: quatre a sala i tres a cuina. És cuina italiana i mediterrània: pastes, pizzes i amanides. Entre setmana hi haurà un menú de 18,90 euros. Hi haurà per triar un primer, un segon, unes postres i cafè.

A la carta hi ha plats d’autor: tenen un xef executiu i una carta de disseny que ha cuidat fins l’últim detall. Li pregunto a l’Aida si té alguna foto d’algun plat. Treu el mòbil i comença a buscar a veure si en troba alguna. Finalment m’ensenya la “Baba napolitana”: una baba banyada amb chantilly, crumble i sorbet de mandarina. Veig la foto i trec una conclusió ràpida: ho vull tastar.

“Baba napolitana” amb chantilly, crumble i sorbet de mandarina. FOTO: La Delizzia.

El xef ens explica: “treballem amb masses fermentades, burrates de Puglia, ingredients de Sicília…en general volem respectar molt l’origen dels ingredients.” I llavors em comença a explicar la carta: “canelons de pularda trufats amb beixamel de foie”, “risotto silvestre”, i plats “farcits de pera i d’espinacs” i les olives cuinades allà mateix… sort que he dinat bé avui!… I finalment m’explica alguns postres: “panacota tradicional”, “tiramisú de festucs”… m’ha dit tantes coses que em sap greu no haver-ne retingut més. En tot cas ja he decidit que vull provar els “canoli de nutella”. Tenen fins a set plats per picar, 6 entrants, vuit plats de pasta, 8 tipus de pizza i nou tipus de postres. Hi ha un bon grapat de plats per triar. A la carta de vins hi ha blancs, negres i prosecs italians i també vins d’aquí. I hi ha còctels com el Negroni i l’Aperol.

L’experiència, a la taula

Al local hi ha taules de deu, vuit, sis, quatre i dos comensals. Tenen espai per a 55 persones assegudes. De moment cal fer reserva (al web, que estarà del tot actiu dilluns i a altres plataformes), encara que la gent que es presenti serà benvinguda. De moment no tenen take away, perquè volen que la gent “provi els plats acabats de fer, calents, i tasti una experiència única: acabem el plat davant del client”.

La Delizzia estarà obert tots els dies de la setmana, d’una a quatre de la tarda i de vuit a onze de la nit.

Una carta que inspira l’interiorisme

La carta inspira l’interiorisme del local. La Sílvia, la interiorista de 4 Cadires, ens explica que “la carta cuida molt els ingredients, que siguin artesans, i també els materials de la sala son artesans: fustes, marbre, plantes, ferro, terrissa, maó sense tractar… i també, com la carta és d’autor, hi ha sofisticació al local: il·luminació domòtica per crear diferents ambients i escenes, vellut a les cadires, bancs i coixins, miralls de coure…”

L’Aida a més ens explica un detall de l’interiorisme que fa que el local s’integri a la zona: els arcs. Els veiem de diferents maneres al local: a les parets, al vitrall exterior, etc. Son els mateixos arcs que trobem a la toscana i a les cases del Camí del Mas, al Parc de les Morisques… “hem volgut integrar la Toscana a Sant Quirze”.

Un render de l’espai que ara es troba en construcció, però que diumenge estarà a punt. FOTO: La Delizzia.

Bona acollida veïnal i una cuina a la última

Al principi alguns veïns van tenir un ensurt al veure que tindrien una cuina sota els seus peus, perquè en aquell mateix local hi va haver un incendi fa uns anys, però després han tingut una gran acollida: “hem presentat el projecte, ens han acollit molt bé. Amb el disseny la gent es queda embadalida. I hi ha molta gent que ja ha reservat!

L’Aida ens explica que tenen gent molt professional. Que ara per ara el món de la restauració és un món molt “instagramable”, molt fotografiable. Tenen un neó que segur que es guanyarà algunes fotos. I també compten amb les darreres tendències del món de la restauració: tots els plats s’acaben cuinant davant del client, “in situ”. També la cuina és oberta: hi ha una transparència total.

ARTICLES RELACIONATS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies