17:36:32 | 10/2/2023 | JAVI QUINTANO |
Demà dissabte 11 de febrer s’inaugura a Sant Quirze un nou comerç: “El pernilet de Sant Quirze”. La Naguria Aldama, que és qui ho portarà, ens ha concedit una entrevista per explicar-nos què passarà demà, i a partir de demà!
La Naguria té previst obrir demà les portes del nou local cap a les 9, per tenir-ho tot a punt pel vermut d’inaguració, que serà entre les 12 i les 15, més o menys. El local, que es troba al Carrer Pau Casals número 29, serà l’escenari d’una festa on tot el poble hi és convidat amb una degustació dels productes que ens ofereixen: formatges pernils ibèrics de la millor qualitat i bons vins i cerveses.
La Naguria, una apassionada del pernil ibèric i del tracte personal
Aquest nou local es distingeix sobretot pel tall manual a ganivet del pernil ibèric. “Hi ha pocs llocs on encara es faci, i a mi és quelcom que m’apassiona: veure com la gent gaudeix d’un bon pernil i una bona conversa”.
De pernils n’hi ha de molts tipus, però al Pernilet de Sant Quirze només hi trobareu els pernils de més qualitat. Més enllà dels pernils “blancs”, el pernil salat de tota la vida, hi ha els pernils ibèrics, amb denominació d’orígen. I dins de la categoría dels millors, encara hi ha nivells: els d’enceball (identificats amb una brida blanca), que corresponen a animals que han estat alimentats només amb pinso, els d’enceball de camp (identificats amb brida verda), que corresponen a porcs que han estat alimentats amb pinso i uns mesos amb gla , i els que son 100% de gla (identificats amb una brida vermella o negra, segons tinguin genètica 100% ibèrica, o a barreja).
A El Pernilet de Sant Quirze hi podrem comprar els millors pernils sencers, alguns de les millors cases, com un Joselito o un Carrasco, valorats en 600 euros. També hi podrem comprar pernil envasat tallat a mà al nou local del carrer Pau Casals. “Jo he estat sis anys tallant pernil en un obrador, i també per a grans esdeveniments, però ara em venia de gust fer-ho de cara al públic i compartir tota aquesta cultura del pernil ibèric, cara a cara, amb més proximitat. He estat tota la vida en el món de la hosteleria: gaudeixo amb la gent i amb la bona gastronomia”, diu la Naguria.
35 tipus de formatges i primeres marques d’embotits ibèrics
A la botiga hi ha un aparador que crida l’atenció per la gran quantitat i varietat de formatges que hi ha: “n’hi ha més de 35 tipus”, diu Aldama. També hi ha altres carns i embotits envasats per marques pròpies de primera categoria. És el cas de les carns de vedella envasades “La Bassola” “son carns de vaques molt tendres i tenen un segell de benestar animal”, diu la Naguria. De la casa Vallès, de Terrassa, hi trobem els frankfurts. De la casa “Cosa nostra” hi ha unes pizzes de qualitat per preparar al forn que tenen una pinta excepcional. I d’embotits i embotits envasats hi ha present la marca Morato, d’Extremadura. De porc i de pollastre, dues marques més destaquen: “El rei del galliner” i “Ral d’Avinyó”. Una nota característica, doncs, dels productes d’El Pernilet de Sant Quirze és l’altíssima qualitat.
No només botiga, també tastos mensuals i per a grups
La Naguria ens diu que està previst fer tastos de pernil i formatges un cop al mes, quan es vagi anunciant segons la demanda. Tot plegat, pernils, embotits i formatges, es podrà maridar amb una gran selecció de vins de les diferents denominacions d’orígen catalanes i d’altres parts de la geografia espanyola.
L’horari del local serà, de dilluns a divendres, de 9 a 13:30 i de 17 a 20 h. I els dissabtes, de 9 a 13:30h. Per seguir-los a les xarxes, podeu fer-ho a Instagram.
Des del Diari Sant Quirze us desitgem tota la sort del món!