-
El servei de Benestar Social de l’Ajuntament continua amb el seguiment a les persones més vulnerables
SALUT/SOCIETAT. El servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès continua amb el protocol de seguiment als col·lectius més vulnerables, d’ençà que el passat 9 de març el va posar en marxa. En coordinació amb el CAP, es segueixen aproximadament unes 310 persones que, per la seva salut, dificultat social o solitud, requereixen d’aquest contacte i supervisió. L’objectiu és detectar les necessitats i donar-les suport. En el moment en què es dóna una situació de risc, una professional de serveis socials la gestiona. També es fan seguiments a la infància en risc, i es dinamitzen grups d’infants i joves mitjançant les xarxes, els correus electrònics i diverses aplicacions amb una proposta d’activitats, grups de conversa, etc.
Aquesta coordinació amb el CAP permet l’Ajuntament estar al dia sobre noves actuacions sanitàries, circuits i protocols. En alguns casos la coordinació es fa directament amb l’Hospital de Terrassa i l’Hospital Taulí de Sabadell, especialment en gestions més concretes d’alguns pacients en seguiment per Serveis Socials. La coordinació també es fa extensiva a altres xarxes, com l’empresa SAD (servei d’atenció a domicili), que diàriament envia les incidències, baixes i modificacions d’horaris. El SAT (servei de teleassistència) deriva a l’Ajuntament diversos casos quan detecten necessitats.
Finalment, el contacte és també directe amb les tres residències de gent gran del municipi: Llar d’Avis, Fundació privada i benèfica Assís, i Verge del Carme. Els equipaments reben instruccions de diferents organismes, se’ls facilita material i el suport necessari.
Contacte
Qualsevol persona que es trobi en una situació de dificultat social, com aïllament, manca de cobertura de necessitats bàsiques, etc, pot contactar amb l’equip de Benestar Social. Ho poden fer mitjançant correu electrònic: benestar@santquirzevalles.cat, o trucant a l’Ajuntament, al 937216800, on se’ls derivarà al servei.
Telèfon d’acompanyament emocional
Avui dilluns es posa en marxa un nou servei comarcal per poder donar respostes i acompanyar la ciutadania del Vallès Occidental i alhora per fer suport als ajuntaments en la seva tasca de seguiment de les persones més vulnerables. Es tracta d’una línia oberta d’atenció directa a la ciutadania mitjançant el telèfon gratuït 900 29 35 34, en coordinació amb els ajuntaments del Vallès Occidental, i gestionada des del Consell Comarcal.