- El parc de les Morisques acull la nova edició, que comparteix escenari diumenge amb la Festa del Comerç Just
REDACCIÓ/SOCIETAT. L’Ajuntament de Sant Quirze organitza aquest proper cap de setmana, 27 i 28 de maig, la Mostra d’Entitats. Es tracta d’una nova edició d’aquesta iniciativa, que tindrà lloc al Parc de les Morisques i comptarà amb la participació de 28 entitats del municipi. Els assistents podran conèixer les activitats que aquestes desenvolupen durant l’any. Els participants exposaran a peu de carrer la seva vida cultural, esportiva i social, mitjançant l’organització de diverses propostes.
En aquest sentit, s’organitzen tallers de manualitats, espectacles infantils, jocs per als més petits, cistelles de bàsquet o partides d’escacs, entre d’altres. No faltaran a la cita les activitats musicals.
De fet, dissabte la ciutadania podrà gaudir d’actuacions com la de la Coral Il·lustració Artística o del taller de gòspel a càrrec de la Bella Quirze Band. El grup “Le Tangó” tancarà el programa al vespre; una actuació a càrrec del col·lectiu feminista Gallines de la Serra. Prèviament, els Diables oferiran una exhibició de malabars i fums de colors.
Diumenge al matí tindrà lloc una ballada de gegants a càrrec de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze i la Colla Gegantera de Les Fonts. El Col·lectiu Feminista Gallines de la Serra oferirà un conta contes: Crisspeta.
Simultàniament, Rialles organitzarà un petit taller de teatre al seu estand.
La revolució de les butxaques
La Festa del Comerç Just i la banda ètica comparteix escenari amb la Mostra d’Entitats aquest cap de setmana. L’activitat, que tindrà lloc diumenge 28 de maig al parc de les Morisques, comptarà amb la participació de les entitats locals Ateneu del Món, Acció Solidària Vallès, Fundació Benèfica Privada Quetzal, Nuevos Pasos i Cooperación y Ayuda. El lema escollit enguany ha estat “La revolució de les butxaques”, amb l’objectiu de tractar aspectes com el consum crític, el comerç just, l’economia solidària, la banda ètica i la justícia global. Una forma de reflexionar sobre els actes de consum de productes i serveis, escollint alternatives d’economia solidària. Durant la festa es vendran productes de comerç just de les oenegés participants.
També es llegirà el Manifest que l’encapçala, i que al·lega aquest i altres aspectes, com les situacions d’esclavitud en les cadenes de producció alimentària o la manca de condicions de seguretat en determinades fàbriques que treballen per a grans empreses.