Dimarts,16 juliol, 2024
IniciA PORTADATeatre Auditori Sant Cugat: Temporada setembre 2021 - gener 2022

Teatre Auditori Sant Cugat: Temporada setembre 2021 – gener 2022

CULTURA / TEATRE.

BALANÇ DE LA TEMPORADA 2020/2021
És ben evident que aquesta temporada que acabem de tancar (setembre 2020 – maig 2021) ha estat molt complicada per les restriccions imposades a causa de la pandèmia i pels canvis freqüents que s’han hagut de gestionar amb molt poc marge de reacció.

Els canvis d’aforament i en la mobilitat territorial van fer molt difícil la gestió del públic i de les entrades i, entre els mesos de març i juny vam haver de tornar l’import de gairebé 15.000 entrades. El fet d’haver de tornar a reprogramar alguns espectacles va acabar generant una certa fatiga entre els espectadors, que cada cop més preferien recuperar l’import de l’entrada a l’opció de mantenir-la de cara a la nova data. Aquesta incertesa també ens va fer prendre la decisió d’oferir menys espectacles i d’anar incorporant-hi alguns addicionals en funció de la situació sanitària.

És innegable que el coronavirus va ocasionar una davallada generalitzada respecte al nombre d’entrades venudes i hi incidia clarament el factor edat i risc per a la gent gran, però també s’ha de dir que alguns espectacles no van trigar a exhaurir-se, com ara Manel, Miki Núñez, Mag Lari, Brodas Bros, El Pot Petit i Cantajuego, per exemple.

El Teatre-Auditori ha finalitzat la temporada 2020-21 amb un total de 28.555 espectadors (56.933 espectadors menys que la temporada anterior a conseqüència de la Covid-19).

Tot i les reduccions de l’aforament, les restriccions de mobilitat i la incertesa de la situació, pel que fa a la programació estable es van representar un total de 46 espectacles amb 50 funcions i vam registrar un índex d’ocupació del 82%.

D’aquests 28.555, 19.352 han gaudit de la programació estable, 2.318 dels festivals de referència: Petits Camaleons i Festival nacional de poesia i 1.526 de la programació OFF Ciutat. Pel que fa als espectacles de la programació educativa, s’ha registrat una assistència de 2.588 participants, comparada amb els 22.213 assistents de fa dues temporades, donat que no s’han pogut realitzar, entre d’altres, alguns dels programes habituals com ara Cantània i La Cantata Infantil.

També s’han vist afectats el calendari de l’equipament les cessions d’espais, la producció d’actes i els programes de ciutat com la Quinzena Metropolitana de Dansa i Sant Cugat Balla, que van haver de suspendre la majoria de les seves activitats.

 

TEMPORADA 2020/2021
De cara a la propera temporada 2020/21, el nostre objectiu principal, com és habitual, és oferir al públic una programació d’alta qualitat i molt diversa, alhora d’estar molt atents a l’aforament permès per les autoritats en funció de l’evolució de la pandèmia. A diferència de la temporada passada, en què teníem, a excepció de molt pocs caps de setmana (70%), el 50% de l’aforament, hem projectat la propera programació sobre un aforament del 70% (màxim d’espectadors – 644), tot i que esperem que aquest percentatge pugui arribar al 100%. El nostre desig, evidentment, és poder tornar a la normalitat i assolir els alts índexs d’assistència als quals estàvem acostumats, però sempre complint totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats i prioritzant la satisfacció i la comoditats dels espectadors.

A la programació, de cara a la primera part de la nova temporada hem construït una programació rica i variada, però minimitzant els perfils d’artistes i les grans companyies que esperem recuperar a partir de la segona part de la temporada (febrer 2022), un cop consolidat el retorn a l’aforament sencer.

Un altre objectiu important d’aquesta temporada és la de recuperar les activitats complementàries al voltant dels espectacles programats com els assaigs oberts de dansa, les xerrades prèvies d’òpera o les post-funcions de teatre.

Quant als continguts de la programació que oferirem des del 18 de setembre fins al 29 de gener, seran 29 espectacles amb 31 funcions comparada amb els 42 espectacles (50 funcions) que es van oferir durant el mateix període de l’any 2019.

Per gènere, seran 10 de teatre, 6 de música amplificada, 3 de música clàssica, 2 òperes, 2 de dansa, 2 poesia, 2 familiars, 1 de circ i 1 d’humor.

En teatre, hem programat grans produccions com Filumena Marturano amb la Clara Segura, L’oncle Vània amb Julio Manrique, El gran comediant amb Joel Joan, La filla del mar en versió musical amb Arnau Puig i Mariona Castillo, 53 diumenges amb Pere Arquillué i Àgata Roca i La casa de los espíritus dirigida per Carme Portaceli fins a muntatges de format mitjà com ara Començant amb David Verdaguer i Els gossos amb Mercè Aránega. També destaquem l’espectacle Principiantes amb els molt mediàtics Javier Gutiérrez i Vicky Luengo en un muntatge que adapta a l’escenari un dels contes més coneguts de Raymond Carver, i Encara hi ha algú al bosc, producció de Teatre de l’Aurora, Temporada Alta i Cultura i Conflicte amb la col·laboració del TNC, amb Ariadna Gil i 6 intèrprets més, que tracta el tema dels milers de violacions comeses a la guerra dels Balcans, Aquest muntatge, programat en el marc del cicle “ENraonar”, també s’ha adreçat als alumnes de Batxillerat com a part del nostre programa educatiu “Escoles a Escena” i compta amb el suport de l’àrea de Ciutadania de l’Ajuntament.

L’oferta de música clàssica, de la mà de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat i l’Orquestra Simfònica del Vallès, ens farà vibrar amb obres de Beethoven, Mozart, Rossini i Strauss, entre d’altres, i un concert de pel·lícules amb les inoblidables composicions de John Williams.

En música amplificada, tenim dues propostes internacionals de la mà del Voll Damm Festival Internacional de Jazz i dels Grans del Gospel: l’aclamada jazzwoman de Miami, Cécile McClorin Salvant, i els novaiorquesos Harlem Gospel Choir. I la companyia israeliana Muyamana ens portarà el seu nou espectacle Currents (Corrents). Un dels concerts amplificats, amb la cantant valenciana Samantha, ha estat programat a través del Consell de Joves 13/16, com vam fer la temporada passada amb el concert del Miki Núñez, però, en aquesta ocasió, la tria es va dur a terme mitjançant una votació oberta més àmplia amb l’opció de votar per 4 grups diferents.

En dansa, podrem gaudir de l’espectacle Dancing Vivaldi, amb obres de Vivaldi i Bach, amb l’orquestra de la Fundació Victòria dels Àngels, l’Orfeó Lleidatà i una trentena de ballarins del PAR en Dansa. I també, per primera vegada, programarem la gala Ballarins catalans al món amb grans solistes del país que ballen en algunes de les companyies més prestigioses del món. I per a aquests dos espectacles, recuperarem els assaigs oberts de dansa amb l’objectiu d’apropar aquest gènere als espectadors.

El circ contemporani , la poesia i l’humor també tenen el seu lloc a la programació. En el cas del circ, amb The End is Nigh (La fi és a prop) de la companyia francesa La Barque Acide formarem part d’una gira amb els teatres de la Xarxa en el marc del programa europeu de suport al circ contemporani TRAVESIA. El 21è Festival nacional de poesia ens brindarà tres espectacles ben diferents amb grans intèrprets com ara Silvia Bel, Elisabet Casanovas, Pere Arquillué i l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, que ens marcarà la cloenda del festival juntament amb la cantant menorquina Anna Ferrer. Amb tinta roja, dirigit per Jordi Bosch, amb sis grans actrius, la cantant Gemma Humet i el Cor Aglepta, commemorarà els 90 anys del sufragi femení i serà l’espectacle inaugural del Festival.

Finalment, pel que fa a l’oferta familiar, a més dels concerts de la 10a edició del festival Petits Camaleons i els Brodas juntament amb l’OSV, amb l’espectacle El carnaval dels animals, tindrem la companyia andalusa Da.Te Danza amb l’espectacle Natanam com a part del festival El més petit de tots.

La programació infantil-familiar es veurà més potenciada durant el proper quadrimestre febrer-maig 2022 com també serà el cas amb la proposta de música clàssica.

El Teatre-Auditori Sant Cugat ha construït una proposta de programació realista i equilibrada, però també vetllant per la varietat i qualitat artística que caracteritza el nostre espai. La directriu és de seguir programant de valent per sostenir i dinamitzar el sector en tots els seus vessants, però en el que queda d’any, tot i ressentir-se de la reducció pressupostària, confiem que la programació serà ben rebuda pel públic.

A més de la programació estable, seguim apostant per les residències artístico-tècniques que, de cara a la tardor, es realitzaran amb les companyies Contratemps (Acis i Galatea) i Perla 29 (Filumena Marturano). En el cas de Filumena Marturano, del 20 al 24 de setembre, la Cia. farà l’adaptació a la italiana de l’espectacle que actualment està fent temporada a la Biblioteca de Catalunya i que ha tingut crítiques excel·lents. Així mateix, durant la penúltima setmana de juliol farem una residència amb la Cia. Pepitos Brothers de l’espectacle LOVE LOVE LOVE amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, José Corbacho i Ramon Gener just abans de la seva estrena al GREC.

En definitiva, tenim la sensació d’anar ben encaminats i tenim molta il·lusió per iniciar la nova temporada i tornar a la normalitat en la mesura del possible. La cultura segueix essent segura i més necessària que mai i el públic té ganes de gaudir dels espectacles en viu. L’estem esperant amb els braços oberts i moltíssima il·lusió. Que comenci la funció!

 

UN TEATRE-AUDITORI AMB TOTES LES GARANTIES.

El Teatre-Auditori continuarà vetllant per garantir la seguretat aplicant un estricte protocol de seguretat i prevenció de la Covid-19 que afectarà el públic, tant pel que fa a la logística d’accés a l’espai com al funcionament de la sala, que continuarà adoptant mesures especials de protecció, donant compliment a la normativa vigent d’aforament.

Així mateix, en compliment de les mesures de les autoritats sanitàries se seguirà un protocol durant la recepció i acomodació dels artistes, els muntatges i desmuntatges, els assajos i les representacions.

Sempre d’acord amb la normativa vigent, el Teatre-Auditori seguirà els següents protocols per a la prevenció de contagis:


• Es donarà compliment a la normativa vigent d’aforament i de disposició de les butaques amb les distàncies de seguretat requerides en el moment de la funció.
• L’ús de la mascareta serà obligatori.
• S’habilitaran, només si és necessari, diferents accessos i sortides de la sala per evitar aglomeracions sota el control del personal de sala.
• Serà necessari arribar 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle per facilitar l’entrada esglaonada i, en cas contrari, no es podrà garantir la localitat triada en el moment de la compra.
• Es recomana portar l’entrada al mòbil per evitar el contacte amb el paper.
• Els espectadors hauran d’ocupar la butaca assignada en el moment de la compra.
• El públic rebrà per c/e, uns dies abans de la funció, una guia del protocol per poder seguir les normes de seguretat.

 

VENDA D’ENTRADES

Venda d’abonaments:
A partir del dimarts 7 de setembre, a les 11 h
Venda general:
A partir del divendres 10 de setembre, a les 11 h


AVANÇ DE TEMPORADA
A partir d’avui ja es poden comprar les entrades dels espectacles: Acis & Galatea, Manel, Festival Petits Camaleons, Gala Ballarins al Món, Trencadís, Cécile McLorin Salvant Quintet, Dancing Vivaldi, Harlem Gospel Choir, Samantha i Mayumana.

Per internet: www.tasantcugat.cat

Les taquilles del Teatre-Auditori i l’Oficina de Turisme oferiran la venda  d’entrades presencial.
Taquilla del Teatre-Auditori: Av. del Pla del Vinyet, 48

Fins al divendres 8 d’octubre:
De dimarts a divendres,
d’11 a 14 h i de 17 a 19 h

A partir del dimecres 13 d’octubre:
De dimarts a divendres d’11 a 14 h
Dijous i divendres, de 17 a 19 h

Taquilla de l’Oficina de Turisme: Pl. d’Octavia, s/n. Portal Major del Monestir
De dimarts a dissabte,
de 10 a 14 h i de 17 a 19 h
Diumenges i festius, de 10 a 14 h

 

ABONAMENTS

Abonaments a la carta:
• Tria 2 espectacles: 48 € (24 €/entrada) Excepte Il barbiere di Siviglia
• Tria 4 espectacles: 88 € (22 €/entrada) Excepte Il barbiere di Siviglia
• Tria 6 espectacles: 120 € (20 €/entrada) Excepte Il barbiere di Siviglia
• Tria 8 espectacles: 152 € (19 €/entrada)
• Tria 12 espectacles: 192 € (16 €/entrada)
• Abonament Jove: 4 espectacles a un preu total de 40 €

Espectacles no inclosos en els abonaments a la carta: Manel, Fil de memòria,
Trencadis i els Espectacles En familia.

Abonaments temàtics:
DEU DE TEATRE

Preu: 150 €

Filumena Marturano
La filla del mar
Els gossos
La casa de los espiritus
Encara hi ha algu al bosc
El Gran Comediant
53 diumenges
Comencant
Principiantes
L’oncle Vania


DUET DE DANSA
Preu: 45 € Gala de dansa catalans al mon
Dancing Vivaldi


TRIO DE CLÀSSICA
Preu: 60 € La 5a de Beethoven. OSSC
Concert de valsos i danses. OSSC
Tribut a John Williams. OSV


QUARTET D’ÒPERA
Preu: 144 €

Acis & Galatea
Il barbiere di Siviglia
Don Pasquale (25/02/2022)
Rigoletto (06/05/2022)


DUET DE POESIA
Preu: 20 €
Fil de memoria
Trencadis. OMAC

 

DESCOMPTES

Els menors de 29 anys tenen diferents tipus de descomptes:
Ta!18 (5 espectacles a 3 € cadascun – Tenir 18 anys i ser de Sant Cugat)
Ta!20 (fins a 20 anys € 30%)
Ta!29 (de 21 a 29 anys € 20% de descompte)

Altres descomptes:
Ta!Abonat: amb la compra d’abonament: 10% en les entrades addicionals dels espectacles que formen part de l’abonament.
Ta!65: Majors de 65 anys: 10%
Ta!Grups: 15 persones: 10%
Ta!ÚltimaHora: Una hora abans de la funció: 50%
Ta!Enfamília: Preu especial a partir de 4 entrades

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies