-
Dilluns es presentarà a la ciutadania la candidatura de Terrassa a la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco
-
L’acte tindrà lloc el proper dilluns 18 de setembre al Cinema Catalunya
REDACCIÓ/cULTURA. El proper dilluns 18 de setembre, a partir de les 19 h, el Cinema Catalunya de Terrassa acollirà la presentació de la candidatura de la ciutat a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en l’apartat Fílmic, com ja ho són, entre d’altres, les ciutats de Bradford, Santos, Roma o Sidney.
Després que la candidatura de la ciutat de Terrassa per entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco hagi passat la primera fase, convertint-se en un dels tres municipis de l’Estat seleccionats per a aquest reconeixement internacional, l’Ajuntament i la Taula Local de l’Audiovisual organitzen aquesta celebració, de manera conjunta, per tal d’acostar la candidatura a tota la ciutadania i aconseguir que la realitat de Terrassa com a focus de producció audiovisual traspassi fronteres, assolint el reconeixement de la Unesco.
Aquesta iniciativa pretén presentar a tots els terrassencs i les terrassenques una candidatura que aposta pel sector audiovisual i per les oportunitats culturals i professionals que ofereix a la ciutat, fomentant els valors que la Unesco abandera i, alhora, millorant el posicionament internacional de la marca Terrassa.
Així, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presentarà i explicarà el proper dilluns la candidatura que vol posicionar Terrassa com a Ciutat del Cinema, amb el suport d’una organització del prestigi internacional de la Unesco.
L’acte estarà vertebrat per diferents projeccions: l’estrena del curtmetratge “Una vida de cinema a Terrassa” rodat aquest estiu a la ciutat i dirigit per l’Antoni Verdaguer, que presentarà el curt; la projecció del vídeo promocional creat per a la candidatura; i la projecció del film “Mare Nostrum”, patrocinat per la Unesco i dirigit per Michelle Brun, graduada de l’ESCAC, i Stefan Haupt
“Mare Nostrum” és un diàleg intercultural, presentat en forma de documental, on alumnes de l’Escola Vivante preparen un concert amb Jordi Savall acompanyats de músics procedents d’onze països diferents. Els músics parlen de les seves vides i el seu país d’origen, els seus instruments i el seu amor per la música. Treballen junts i interactuen amb connexions creatives musicals. Un mes després del concert, s’embarquen en un viatge a una escola associada localitzada a la regió de l’alt Atles del Marroc. La pel·lícula ens ofereix els pensaments i les experiències de persones de tres generacions, tres religions diferents i onze països diferents, tots ells amb el denominador comú de la Mediterrània, que s’uneixen per buscar la pau.
Durant tota la celebració, el públic assistent podrà fer-se fotos amb l’objectiu de fer el màxim de ressò possible a les xarxes socials, amb els hashtags #Terrassacityoffilm i #UNESCO, de cara a donar a conèixer al màxim de gent possible la importància de Terrassa com a ciutat del cinema.
Està previst que el proper mes d’octubre es faci pública la resolució oficial, per part de la Unesco, de la llista definitiva de ciutats designades com a ciutats creatives. Aquestes, un cop designades, disposaran d’un reconeixement específic de l’organització pel compromís de col·locar la creativitat en el centre de les seves estratègies de ciutat. La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco es va crear l’any 2004 amb l’objectiu de fomentar la cooperació internacional entre ciutats de tot el món per fer de la creativitat un motor de desenvolupament urbà sostenible, d’integració social i de vida cultural.