-
El distintiu, que atorga la Fundació Catalana per a l’Esport, reconeix la feina i el compromís de Terrassa amb l’esport i amb el foment i la difusió dels valors esportius
ESPORTS. Terrassa ha estat designada com a Capital Catalana de l’Esport. Així ho ha anunciat aquest dijous el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, durant la reunió del Consell Municipal de l’Esport celebrada al Complex Esportiu del Districte 2.
Aquest reconeixement, atorgat per la Fundació Catalana per a l’Esport, mitjançant un acord amb ACES Europa (Associació de Capitals i Ciutats europees de l’Esport), vol destacar el compromís de la ciutat amb l’esport i amb el foment i la difusió dels valors esportius i farà de Terrassa la ciutat catalana de referència a nivell esportiu durant el que resta d’aquest 2022 i fins al mes d’abril de 2023.
Desprès d’haver estat reconeguda com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 i ser la seu del Mundial d’Hoquei Femení aquest estiu, Terrassa rep ara aquest nou reconeixement que, segons l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart: «Referma l’aposta que es fa a la ciutat per l’esport com a eina de cohesió i dinamització a tots els nivells i sempre entès com a un instrument transversal d’integració, d’igualtat o de foment de la salut i dels valors positius de la pràctica esportiva. Unes accions que fan de Terrassa un referent esportiu a nivell nacional i internacional, i que ens ajuden a projectar la ciutat a través de l’esport aconseguint també reconeixements com el de Capital Catalana de l’Esport, que referma la nostra aposta per l’esport com a eina».
Terrassa és la tercera ciutat que rep aquesta distinció desprès de les designacions de Calella i Lloret de Mar, els anys 2019 i 2020. Des de la Fundació Catalana per a l’Esport, entitat privada d’interès públic sense ànim de lucre que atorga aquestes distincions, s’ha destacat que en el cas de la designació de Terrassa s’ha tingut en compte que la ciutat destaca per la seva feina en la difusió i la pràctica esportiva per a tothom utilitzant l’esport com a instrument de salut, integració, educació, igualtat i respecte. També s’han valorat altres factors com ara la inversió en instal·lacions esportives, disposar de programes esportius per a infants i joves, iniciatives esportives per a gent gran i persones amb discapacitat, així com per a col·lectius amb risc d’exclusió o disposar d’esdeveniments de projecció internacional, entre d’altres.
Aquest mes d’abril està previst celebrar l’acte oficial de recepció de la distinció com a Capital Catalana d’Esport i també està previst celebrar una jornada de debat vinculada a diferents temàtiques esportives o organitzar un acte de reconeixement a les entitats esportives de la ciutat que serveixi de cloenda a aquest any de capitalitat.
El regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, ha destacat que: «Fins al mes de març de 2023, Terrassa celebrarà diferents activitats vinculades a l’àmbit esportiu. A més, convidarem les entitats de la ciutat a incorporar el distintiu de Capital Catalana de l’Esport a les seves activitats i comunicacions per visibilitzar així aquesta capitalitat. D’aquesta forma, volem també fer extensiu aquest reconeixement a totes les entitats, clubs i esportistes de la ciutat per la seva gran tasca, implicació i compromís amb l’esport i amb Terrassa».
La Fundació Catalana per a l’Esport és una entitat privada d’interès públic sense ànim de lucre que es va constituir l’any 2002 amb l’objectiu primordial de contribuir a la promoció de l’esport català. La Fundació Catalana per a l’Esport és l’entitat que designa cada any a una vila com a seu anual de Capital Catalana de l’Esport. Aquesta tasca de designació es fa amb el suport i reconeixement de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.