Slider
Inici » a-ultimesnoticies » VEREMA DELS ALUMNES DEL COL·LEGI LOLA ANGLADA A CAN BARRA
Slider
Col·lecció d'ampolles amb totes les collites fetes a Can Barra.

VEREMA DELS ALUMNES DEL COL·LEGI LOLA ANGLADA A CAN BARRA

CARLES VIÑALS/CULTURA. El dimecres 5 d’octubre, els alumnes de primària de l’escola Lola Anglada, van fer una sortida didàctica amb els seus professors per anar a la masia de Can Barra per tal de conèixer i apropar-se als mètodes tradicionals de l’elaboració del vi amb el raïm que es cull a les seves vinyes.

dsc00077  dsc00068

Aquesta sortida, la va promocionar l’Ajunament i l’associació GHIS Sant Quirze, al magnífic local que disposen dins la masia i va dirigir l’activitat el Sr. Josep Cambra, persona molt coneguda al poble i que es un gran expert amb tot el relacionat amb la pagesia i el món de les vinyes. En Josep, sempre ha col·laborat en aquestes edicions anyals que ens ensenyen la metodologia emprada per als pagesos i ens apropa a la cultura de l’elaboració d’aquest apreciat complement de la nostra dieta mediterrània que des de temps immemorials, es va practicant arreu del món.

En arribar els nens, en Josep, ajudat per en Joan Sala, membres del GHIS i professors de l’escola Lola Anglada, va donar les indicacions necessàries als nens i nenes de com fer la verema, és a dir, com tallar els penjolls dels ceps i portar-los al cup on posteriorment el trepitjarien per obtenir el most que, un cop fermentat i ajudats per uns processos necessaris per a la seva elaboració, es convertiria en vi.

dsc00079 dsc00083

Tot el grup s’ho va passar d’allò més bé, collint el raïm, anant i venint al cup, menjant algun gra de raïm per tastar-lo, i finalment, trepitjant-lo agafats de les cordes que penjaven al cup.

dsc00115    dsc00099

El plat final, va ser el fet de poder veure com es destapava el tap del cup i brollava l’apreciat líquid, resultat dels esforços de tot el matí.

dsc00117    dsc00110

Un cop acabada la feina, els nens i nenes se’n van anar molt contents i orgullosos del que havien fet aquell matí, i el més important, van conèixer una tradició molt antiga que els va enriquir els seus coneixements i van tenir la visió del com i el perquè es fan les coses.

2016-10-06

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator