Diumenge,14 abril, 2024
IniciA PORTADAElisabeth Oliveras, reelegida com a alcaldable de JuntsxSQ

Elisabeth Oliveras, reelegida com a alcaldable de JuntsxSQ

10:22:32 | 16/2/2023 | JAVI QUINTANO |


Elisabeth Oliveras ha estat reelegida com a alcaldable de Junts per Sant Quirze en el marc del passacomptes del passat dimarts. Oliveras va explicar en una entrevista al Diari que la seva organització és assamblearia i que no es presenten alcaldables, sinò que els escull l’afiliació. Així, el passat dimarts va ser escollida per votació. 

Oliveras va fer un passacomptes del mandat, una explicació de les actuacions del seu govern (que en bona part es poden trobar al document de retiment de comptes del web de l’Ajuntament). Ha estat un mandat marcat per la pandèmia, que va fer canviar les prioritats del govern, recollides en el seu programa electoral 2019-2023.

El perfil d’Elisabeth Oliveras

Elisabeth Oliveras va néixer a Sabadell, l’any 1965. És mare de dos fills, educadora infantil, i codi­rigeix l’escola bressol més antiga del poble creada enguany fa 40 anys. Aquest últim ha estat el segon mandat al capdavant de l’Ajuntament, tot i que en forma part des del 2003, fa vint anys. Va ser la primera alcaldessa de Sant Quirze (2006-07).

Va ser militant d’Esquerra Republicana de Catalunya a la secció local de Sant Quirze des de l’any 1993 fins fa uns mesos. També és membre de l’acord municipal Junts per Sant Quirze – ERC – AM des de la seva constitució, l’any 2011. Va ocupar el càrrec d’alcaldessa entre el juliol de 2006 i el maig de 2007, i l’ocupa actualment des del juny de 2015. A més, fa gairebé 30 anys que és membre de la Mesa de Cooperació, treballant per una dinàmica cooperativista i per uns valors solidaris.

Enamorada de la vida cultural i de les tradicions del poble, li agrada passejar pel casc antic i per aquelles zones que parlen de les arrels històriques i reflecteixen els orígens de Sant Quirze.

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

1 COMENTARI

 1. Què es JUNTS X SANT QUIRZE ?. En la seva explicació apareix com un moviment assembleari , però la realitat es que només es una marca electoral , sota l’empara de ERC i que apareix cada 4 anys per les eleccions. Es pot consultar tots els mitjans xarxes, digitals, premsa i no apareix cap referencia en els darrers 8 anys, només per presentar-se a les eleccions.
  Qui son els seus membres, qui els convoca, quin es el seu secretariat ?.Res d’això es públic. Pur espontaneisme , però controlat pels que ho impulsen. Elisabet Oliveras com lideressa malgrat es presenti com nomenada, quan sospitosament no hi apareixen altres candidats com possible opció. Jo soc la que mano i vosaltres no teniu a ningú més que triar, cap procés de primàries, res. Aquests assembleistes no recull principis democràtics bàsics, encara es presenti com l’únic democràtic.
  Com Elisabet Oliveras ha fet públic, ja no pertany a ERC , però aquesta plataforma de JUNSXSANT QUIRZE no vol perdre l’impuls electoral que dona a quasi tots els municipis un vot de continuïtat a l’alcaldessa que ha governat , en aquest cas gràcies al suport d’ERC .
  Aquesta es la clara realitat, en que es confon als electors, ja que voten a una marca electoral però no queda explicat que una vegada votat, aquesta marca ja no intervindrà per res en la política municipal de Sant Quirze.
  Aquest es l’amagatall de l’alcaldessa que perfila un total personalisme i que pretén revalidar els 8 anys que ja porta de mandat. Els moviments assemblearis quasi sempre van lligat a la limitació de mandats dels seus portaveus , però amb ella 8 anys li semblen pocs i es vol perpetuar en el càrrec.
  El balanç del 8 anys: ja li poden preparar infografies preparades pels serveis de premsa de l’Ajuntament , sense que aparegui cap referència la tasca dels altres grups municipals, ni una lletra per ells , que suposa una clara utilització personal dels recursos municipals de l’ajuntament.
  Es pot fer un ràpid resum davant del relat per amagar les coses que desmenteixen que hagi estat uns mandats (8) anys de millores pel poble.
  1)HABITATGE PÚBLIC (HPO) : Un relat interessat de perquè es va desmuntar la COMU , que fins ara a estat l’única que ha fet vivenda pública abans de la seva elecció. Que devia 1,8 milions € i sense explicar la seva garantia de les vivendi construïdes ( 40) de Clementina Arderiu. Si per contra era una actuació fraudulenta, ho tenia que haver portar al Jutjat per administració incorrecta dels seus Administradors –nomenats per l’AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE—que posseeix el 100% de les seves accions.
  S’ha desmuntat una empresa municipal COMU, sense buscar solucions per continuar construint vivenda pública ja prevista, en el mateix carrer de CLEMENTINA ARDERIU hi ha pendent des de fa 8 anys , altre promoció possible.
  No res d’això , embarcar-se amb un Nou PLA ORDENACIÓ MUNICIPAL del que porta 8 anys en tramitació i sense que encara sigui aplicable , amb modificacions que es podien fer amb petits retocs ( disminuir superfície mínima de 120 m2 a 90 m2,) , paralitzant la construcció de vivendes privades i públiques amb exigències que el temps demostra son irrealitats (45% dedicat a HPO) . El municipi de Barcelona que ha imposat una mesura semblant , ha vist que la construcció de noves vivendes s’ha frenat perquè no es acceptat pels promotors i es plantegen recursos judicials per considerar-se abusiu aquest increment.
  Com no es pot construir ni les vivendes de reposició, mínim per garantir el creixement de famílies, els fills marxen del poble ja que els preus NO son assumibles.
  Per contra en altres municipis , també amb alcalde d’ERC ( EL MASNOU) o del PSC (Sabadell) han continuat construint vivendes HPO i per això rebaixant els preus per posar més ofertes i oferint possibilitats als joves que es volen emancipar, famílies monoparentals, altres.
  Això son realitats , lo de la alcaldable ELISABET OLIVERAS, no son més que excuses per amagar la seva incapacitat de gestionar la construcció de HPO.
  Sobre aquests punt es deuran pronunciar els quirzetencs el dia 28 de maig.
  2) Municipalització del servei d’aigües , en aquest cas seguint la línia de la sectorial d’ERC en altres Ajuntament, sota l’argument d’estalviar el 21% del IVA, quan la realitat farà que una gran part d’aquest IVA, s’haurà de pagar a les empreses que el nou Servei d’aigües contractarà per ser impossible dotar-se de maquinaria, personal, noves inversions.
  Han posat com a Cap a un rebotat d’altres Ajuntaments –XAVIER LUDEVID– que va sortir de l’Ajuntament de Sabadell, de Sant Cugat i sense experiència en la municipalització d’un servei . Chico para todo. Veurem com anirà. Una de les primeres fuites d’aigua va crear debat.
  3) Han satisfet una vella demanda de pàrquing en el Centre Plaça Anselm Clavé, utilitzant la judicialització des de fa 8 vuit anys, incomplint resolucions judicials que els obligaven a fer un nou CONTRACT D’OBRES per pagar la seva construcció de 150 places i preparada per acollir la nova seu municipal , amb un cost mínim de 4,5 milions i han imposat una expropiació a un preu abusiu de 1,3 milions €, que ha sigut –entre altres –la raó de la ruïna del constructor local i el tancament de l’empresa que ocupava a 40 persones directes i altres 100 indirectes. Pàrquing gratis , sobre la base de la ruïna personal del constructor. Bon exemple d’ètica als quirzetencs: No pagui !! judicialitzi i amb sort el reclamant RIP.
  La resta de temes son clarament embolcallats en relats interessats:
  4) La separació de les Fonts , que després s’ha anul·lat. Es volia liquidar a un sector d’electors que ERC no te gaire acollida.
  5) Organismes de participació , però sense real capacitat de decisió i sense cap vinculació de l’AJUNTAMENT a les seves propostes. Les persones que formen part , segur ho fan de bona fe, però sense haver un compromís d’acceptar les seves recomanacions no son més un exercici de publicitat.
  6) La possibilitat de donar la paraula en els Plens municipals a entitats o persones , ha quedat oblidada. No vol oposició , ningú te veu més que ella en el poble.
  7) Utilització partidista i sense neutralitat institucional del espai públic amb pancartes partidistes amb recursos municipals ( treballadors brigades, altres) .La més recent es la seva personal decisió de canviar en la rotonda de l’Estació la bandera assimilada a ERC( estel blava) per altre amb estel vermell, per imposar a tots els quizetencs la seva nova opció política fora d’ERC i assimilada a altres moviments com la CUPS .
  Ella ho ha decidit , cap ple municipal , res. Ella es la llei i això es el que demana: continuar fent ho , amb la possibilitat de marxar una vegada escollida a altres institucions CONSELL , DIPUTACIÓ , PARLAMENT altres. Sant Quirze del Vallès, com trampolí.
  Tot dient de que ella no fa política.
  Com podem oblidar la seva participació de les reunions dels CDR en la porta de l’Ajuntament per la mobilització en vagues, manifestacions, talls de carreteres, altres, durant el “procés”, obeint les consignes de partits, viatjant a Waterpolo lluint el bastó d’ Alcaldessa, així com facilitar a la plataforma d’ALSASUA , un acte a Sant Quirze, que pretén justificar les agressions a condemnats en sentencia ferma.
  Ella amb tot això no se sent vinculada i oblida que el poble no es de ningú i que l’AJUNTAMENT ha de acceptar la legalitat vigent institucional i la neutralitat, per consideració a la pluralitat política de tots els quirzetencs. Una alcaldessa en temes polítics no municipals, encara tingui majoria, no representa a tots els ciutadans. Això no ho ha entès en 8 anys.
  Sobre aquests punt es deuran pronunciar els quirzetencs el dia 28 de maig.
  ( senyora Elisabet Oliveras, sigui humil i doni els seus arguments per contestar els meus , o vostè es considera superior a mi ? …li contesto : sí que es considera superior) .
  En la emissora municipal, on vulgui , sense equips de comunicació , en directe , contesti, o vol que li demani una cita de les que publicitat rep a tothom, però amb llum i taquígrafs i la participació dels grups municipals que ho desitgin ? . La petició està feta.
  @josecoderch

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -spot_img
- PUBLICITAT -spot_img
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies