Dimarts,19 març, 2024
IniciA PORTADALes receptes de l’avi Conrad – Pagés i amant de la natura:...

Les receptes de l’avi Conrad – Pagés i amant de la natura: Confitura de cabell d’àngel

GASTRONOMÍA.

La recepta de la setmana: Confitura de cabell d’àngel

INGREDIENTS:

  • 1,7 kg de polpa de carabassa de cabell d’àngel
  • 1,8 kg de sucre
  • 2 litres d’aigua (almíbar)
  • Pots de vidre amb tapa hermètica

Si es vol fer més o menys quantitat de confitura, s’ha d’augmentar o disminuir proporcionalment les quantitats dels ingredients.

PREPARACIÓ:

Pelar la carabassa i extreure la polpa. Pesar 1,7 kg, fer-la bullir durant 35 o 40 minuts i escórrer l’aigua amb un colador.

Fer l’almívar amb 1,8 kg de sucre i 2 litres d’aigua (veure Consells per la preparació de les melmelades i confitures, al final de la recepta).

Afegir la polpa de carabassa a l’almívar i posar a bullir 75 minuts. Deixar refredar.

Al següent dia, tornar a bullir la mescla durant 45 minuts, fins que espessi segons el nostre gust (tenir en compte que en refredar-se, també espessa una mica; no la deixeu bullir massa temps).

Deixar refredar i posar la confitura als pots.

 

Consells per la preparació de les melmelades i confitures

La preparació de les melmelades dolces i confitures es faran amb fruites dolces, que no siguin taronges amargues o llimes.

Es partirà una llimona madura i s’afegirà a les confitures durant tota la ebullició. També, a gust de cadascú, es pot afegir una rama de canyella, sense posar-hi molta, ja que si no, predomina el sabor i amaga el de la fruita.

El sucre cremat li dona a les confitures una tonalitat agradable a la vista i un sabor millorat.

Tallarem la fruita desitjada a trossos ben petits o més grossos, a gust del consumidor. Hi ha persones que els hi agrada trobar els trossos de fruita i d’altres que els hi agraden més fines, sense trossos; per això millor fer servir una batedora elèctrica fins a deixar una pasta al seu gust.

Un cop triturada la fruita, es posarà en una olla adequada a la quantitat de melmelada o confitura que es vulgui fer, tenint en compte que s’ha d’afegir el almívar, que també ocupa espai dins l’olla.

Per fer l’almívar, es posarà en una altre olla mig quilo de sucre blanc (o sucre de canya, panela, xarop d’arç, Mascabado, etc.) per cada litre d’aigua. Es pot variar la quantitat de sucre per fer la confitura més dolça o menys, segons gustos.

Es posa a bullir durant 30 minuts, fins que l’almívar s’espessí lleugerament. Deixar refredar bé abans de posar-lo a l’olla amb la fruita. La quantitat d’almívar a incorporar amb la fruita, dependrà de si la fruita té suc o es més seca. En cas de posar massa almívar, es pot deixar bullir més estona fins que s’evapori l’excés d’aigua, però tenir en compte que quan es refreda la melmelada, sempre es fa més espessa.

Es aconsellable fer-les bullir dues vegades, d’un dia per l’altre i deixant refredar; això beneficia bastant al sabor final de la melmelada o confitura.

IMPORTANT: Perquè les confitures i melmelades es puguin guardar mesos o inclòs anys, es tenen que esterilitzar fent-les bullir un cop fetes i posades dins dels pots on es consumiran (sempre de vidre, amb tapa hermètica), com a mínim 15 o 20 minuts al bany maria, procurant que l’aigua cobreixi bé els pots i que estiguin ben tancats.

Aquests consells son vàlids per totes les melmelades i confitures descrites en aquesta secció, per tant no les repetirem a cada recepta per no fer la lectura tant feixuga, a menys que s’indiqui altre cosa en alguna recepta en particular.

També les quantitats de fruita que apareixen en cada recepta, son els que es van fer servir en el moment de la preparació de la melmelada o confitura en concret. Per variar la quantitat de melmelada o confitura, s’ha de fer la proporció dels ingredients, augmentant o disminuint, segons es vulgui.

Bon profit!

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -spot_img
- PUBLICITAT -spot_img
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies