Inici » a-ultimesnoticies » El Ple va aprovar ahir el Procés Participatiu del barri de Les Fonts
Imatge d'arxiu.

El Ple va aprovar ahir el Procés Participatiu del barri de Les Fonts

  • El Ple ordinari de Sant Quirze del Vallès va aprovar ahir el Procés Participatiu del barri de Les Fonts amb l’objectiu d’implicar el conjunt de la ciutadania

POLÍTICA.  El Ple ordinari de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès celebrat ahir va aprovar el Procés Participatiu del barri de Les Fonts, en relació a l’expedient d’inici dels treballs i estudis que han de donar lloc als documents i als procediments necessaris per al procés de segregació del barri. Aquest punt, que obre un procés de participació institucional, tècnica i ciutadana creant diverses comissions, va comptar amb el suport de la majoria del Ple. Davant la transcendència de l’acció i per garantir el màxim d’espais participatius, tant a l’anterior Ple ordinari del 30 de desembre com en el d’ahir, s’han creat múltiples espais participatius per al treball tècnic i la participació.

D’una banda, l’anterior sessió va aprovar un espai polític integrat per l’Alcaldessa i l’Alcalde d’ambdós municipis; una comissió bilateral tècnica on a més dels alcaldes o regidors i regidores i hi haurà Secretaria i Intervenció, personal municipal i responsables dels àmbits competents. També es va aprovar donar continuïtat a la Comissió Intermunicipal de Les Fonts i es crearà una comissió política. Aquesta darrera serà un espai de debat dels grups municipals del ple que es reunirà mensualment abans del ple de cada mes per poder explicar l’evolució dels treballs conjunts amb l’Ajuntament de Terrassa i que comptarà amb el suport de la Direcció General d’Administracions Locals.

D’altra banda, a la sessió d’ahir es va aprovar també la implantació d’una oficina de consulta i informació a la ciutadania mentre duri el conjunt del procés; treballar una comunicació institucional pels mitjans de comunicació habituals i que arribi al conjunt del veïnat del municipi; crear trobades ciutadanes des d’on es donarà resposta de forma genèrica i sectorial als diversos punts del programa de participació; i fer trobades de seguiment del procés amb les diferents entitats i associacions del barri de les Fonts de manera periòdica i sempre que així es demandi.

Aquest punt també contempla l’aprovació de la creació de la Mesa del Procés de les Fonts amb l’objectiu d’integrar la participació de la ciutadania i de les associacions del poble en els assumptes municipals que tinguin a veure amb el procés endegat en el plenari. La Mesa estarà formada per membres permanents: la presidenta, que serà l’Alcaldessa o un membre de l’equip de govern en qui delegui; els sots president/a, que serà la tinent d’Alcaldessa de Serveis Centrals i Recursos Humans; vocals i un treballador/a municipal. Els membres no permanents, amb veu i sense vot, podran assistir sempre que es consideri d’interès per la seva finalitat, capacitat o nivell professional. També hi seran presents responsables polítics o tècnics d’altres àmbits o àrees municipals.

Segons va manifestar ahir l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, davant l’assistència de veïns i veïnes de Les Fonts, que també van tenir ocasió d’intervenir, “es tracta d’aprovar un òrgan participatiu on tothom tingui representació, on tothom tingui la màxima informació per arribar al màxim de ciutadania, on puguem debatre, analitzar i consensuar. Les Meses tenen capacitat de decisió, i des d’aquests espais és des d’on es prenen les decisions. No ens hem de marcar presses ni forçar els fets, hem de treballar plegats amb ciutadania i entitats, amb trobades i posades en comú, de manera que recollim les diferents sensibilitats i materialitzem les necessitats”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i l’Ajuntament de Terrassa treballen ara en la recopilació d’informació i documentació contrastada i treballada tècnicament, de manera que aquesta es pugui traslladar als diferents òrgans i espais de participació aprovats i avançar així de forma sòlida en aquest procés.

Aquests dos punts es van aprovar amb el suport de Junts per Sant Quirze-ERC-AM. Els grups de Sant Quirze en Comú, Junts per Catalunya, PSC i Ciutadans van votar en contra.

Investidura de la nova regidora Gemma Gelabert

El ple d’ahir va investir la nova regidora Gemma Gelabert, de Junts per Sant Quirze, després que Roser Costa deixés el càrrec per motius personals. Gelabert va prendre possessió del càrrec afirmant que inicia aquesta nova etapa amb molta il·lusió i empenta.

Permisos i llicències relacionades amb el personal al servei de l’Ajuntament

El ple va aprovar per unanimitat ahir diversos permisos i llicències relacionades amb el personal al servei de l’Ajuntament. Es tracta dels punts acordats en la Mesa General de Negociació del passat 3 de desembre i que fan relació al permís per assumptes particulars, entre ells el permís de paternitat que en 2020 serà de dotze setmanes, i en 2021 de setze setmanes, tal  com estableix la llei. També es van aprovar els acords en relació a les reduccions de jornada i excedències.

Mocions

1.-Moció presentada per Junts per Sant Quirze-ERC-AM en relació a la derogació de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local

Junts per Sant Quirze-ERC-AM va presentar ahir al ple una moció en relació a la derogació de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local. El punt es va consensuar en Junta de Portaveus amb el suport de Junts per Catalunya, PSC i Sant Quirze en Comú, excepte Ciutadans que va votar en contra.

Els grups que la subscriuen manifesten així la seva oposició a aquesta Llei, coneguda com a Llei Montoro pel Ministre que la va impulsar, i a la constant agressió contra l’autonomia local i les obligacions que imposa als ajuntaments, en relació a les polítiques d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera que carreguen restriccions sobre ajuntaments sanejats. La LRSAL ha focalitzat tots els seus esforços a base de no deixar invertir, no deixar contractar personal i posar traves burocràtiques que sovint suposen entrebancs constants per a l’execució pressupost anual ordinari.

Així doncs, la moció insta al Govern de l’estat la derogació de la Llei i a l’aplicació de polítiques que permetin una major autonomia de les administracions locals. Per consegüent, es notificarà a la Presidència del Govern de l’Estat Espanyol a les Corts Generals i als grups parlamentaris del Congrés i del Senat.

2.-Moció presentada per Junts-ERC-AM de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras

Moció presentada per Junts-ERC-AM i consensuada en Junta de Portaveus, de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte al M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras. Aprovada amb el suport de Junts-ERC-AM, Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú. En contra: PSC i Ciutadans.

3.-Moció presentada pel PSC de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona

La moció presentada pel PSC de rebuig a la supressió dels jutjats de violència contra la dona, es va substituir per una Declaració Institucional de la Diputació de Barcelona.

4.-Declaració Institucional per refusar la desaparició dels jutjats de violència de gènere

El ple va fer ahir una Declaració Institucional per refusar la desaparició dels jutjats de violència de gènere. Tots els grups municipals van acordar instar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a no elevar al Consell General del Poder Judicial la proposta de supressió i trasllat de determinats jutjats, tal com recull el seu document de comarcalització d’aquests jutjats. La proposta obre una situació de vulnerabilitat per a les dones víctimes de violències d’aquestes poblacions, ja que haurien de desplaçar-se a altres ciutats, el que els dificultaria encara més el pas de denunciar. També es sol·licita a la Generalitat de Catalunya que prioritzi la lluita contra la violència masclista i que impulsi l’aprovació d’un Pacte Català contra la violència Masclista, entre altres punts.

Des de 2003, 1037 dones han estat assassinades per violència masclista a tot l’Estat, 163 d’elles a Catalunya. Aquestes dades esfereïdores ens demostren clarament que les violències de gènere han de ser considerades una prioritat d’Estat, i és per això que tots els agents socials, polítics i comunitaris s’han de comprometre a lluitar per erradicar-les. Perquè les violències no són un problema de l’àmbit privat, sinó que es manifesten com el símbol més brutal de la desigualtat existent en la nostra societat patriarcal.

5.-Moció presentada pel PSC-CP en defensa de la concertació territorial i de l’ocupació.

Moció presentada pel PSC-CP, en defensa de la concertació territorial i de l’ocupació. Aprovada per majoria simple amb els vots a favor de Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú i PSC. Abstencions: Junt per Sant Quirze-ERC i Ciutadans.

6.-Moció presentada per Ciutadans, en apoyo a los órganos constitucionales y para instar al actual gobierno de España a no realitzar concesiones a los grupos independentistes

Moció presentada per Ciutadans, en apoyo a los órganos constitucionales y para instar al actual gobierno de España a no realitzar concesiones a los grupos independentistes. Vots a favor: Ciutadans. Vots en contra: Junts per Sant Quirze-ERC, Junts per Catalunya, PSC i Sant Quirze en Comú.

2020-01-31
promo primera vinyeta vida (1)
seguros Bilbao nuevo renting febrero 202202_Carta_agente_cast_SB_05
seguros-bilbao-2
seguros-bilbao
previous arrow
next arrow

Deixa un comentari

El seu email no será publicat.Camps obligatoris marcats *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies

Diari Sant Quirze

↑ Grab this Headline Animator