Diumenge,28 abril, 2024
IniciA PORTADALes receptes de l’avi Conrad – Pagés i amant de la natura:...

Les receptes de l’avi Conrad – Pagés i amant de la natura: Licor de farigola

GASTRONOMÍA.

La recepta de la setmana: Licor de farigola.

INGREDIENTS:

  • Flor de farigola (tota la que pugueu agafar; com més se’n posi, més bo serà el resultat). 
  • 0,6 kg de sucre.
  • 1 litre d’aiguardent.
  • 1 nou moscada.
  • 1 tronc petit de canyella.
  • 1 fulla de noguera.
  • 1 filtre de paper d’estrassa.
  • 1 botella de vidre de coll ample o un pot, de més d’un litre per la maceració.
  • 1 botella de vidre per guardar el licor.

Per cloure aquest cicle de melmelades i licors casolans, avui descrivim el procés que utilitzava el meu pare per realitzar un licor amb base de farigola, que resulta exquisit i molt gustós per a paladars exigents.

PREPARACIÓ:

S’omple la botella amb 3/4 de litre d’aiguardent; s’afegeig el sucre i es remena fins que es dissolgui una mica.

S’afageixen les flors de farigola, tenint en compte que no hi caigui cap fulla. Seguidament afegim la nou moscada, la canyella i la fulla de noguera.

Es reomple la botella amb l’aiguardent restant i es tapa ben tapada, deixant-la a l’exterior (al jardí o al balcó), a sol i serena, un mínim de dos mesos. Anar remenant de tant en tant perquè s’homogeneïtzin els components i s’acabi de dissoldre el sucre.

Passats els 60 díes, es posa el paper d’estrassa en un embut i es cola el producte dins la botella definitiva.

Per als que els hi agradi el gust de l’anís, es pot fer aquest licor substituint un quart de litre d’aiguardent per un quart d’anís. D’aquesta manera es combinen els sabors de la farigola i l’anís, obtenint un licor de gran qualitat i finor al paladar.

Si es vol fer més quantitat de licor, variar les quantitats dels productes proporcionalment.

Per obtenir la flor de la farigola, heu de collir-la en l’època de floració, del març fins al juny i cal molta quantitat i paciència per extreure les flors una a una. La resta de la mata, la podeu aprofitar per deixar assecar i guardar-la per cuinar o fer infusions. Dels productes del bosc, s’aprofita tot!

I amb aquesta recepta del licor de farigola, que pot servir per amenitzar algun àpat o una reunió amb amics, tanquem aquest cicle dedicat a la memòria del meu pare i  les seves receptes, desitjant que si les heu fet a casa vostra, us hagin agradat.

Bon profit!

- PUBLICITAT -
anun2
anun22
previous arrow
next arrow

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- PUBLICITAT -
renting
renting2
- PUBLICITAT -spot_img
ARTICLES RELACIONATS

El més llegit

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.Más Info

ACEPTAR
Aviso de cookies